עבור לתוכן

כמה שאלות על מודם סלולארי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להזמין מודם סלולארי אבל יש כמה דברים שאני רוצה לברר קודם אם אלה שיש להם כבר:

1. האם הגלישה היא כמו אינטרנט קוי רגיל או שיש דברים שונים (מבחינת מהירות אתרים שלא נטענים וכו')\

2. שרשום נפח ללא הגבלה, זה באמת ככה או שיש אותיות קטנות גם לזה?

3. האם אפשר להוריד דברים מאתרים כמו MU/RS/FF/HF וכו'?

4. שרשום מהירות 2.8Mb זה באמת המהירות או שהיא פחות?

5. ואם יש עוד דברים שאני צריך לדעת באופן כללי...

ועל איזה חברה אתם הכי ממליצים? ראיתי את המבצע הבא אשמח אם תביעו את דעתכם עליו...

http://www.cellcom.co.il/shop/internet/service_plans/modems/free/pages/default.aspx?wtid=1

תודה רבה

פורסם

יש לי מודם של סלקום והדברים נוגעים רק לו :

1. הגלישה דומה לזה של מודם קווי במגבלות קליטה סלולריות. בתנועה ברכב באיזור בין-עירוני ייתכן ותחווה מדי פעם ירידה במהירות התקשורת עד ניתוק מוחלט. יתכנו גם קשיי קליטה בכל מקום שבו יש בעיות קליטת רדיו בכלל - מקלטים/ממ"דים/חניונים.

2. שרשום ללא הגבלה - הכוונה היא שיגבילו אותך אם יראו תעבורה חריגה ובדגש על תעבורה חריגה בפרוטוקולים או אתרים מסוימים. העניין הזה מעורפל.

3. ראה 2. באופן כללי לא הייתי ממליץ.

4. זאת המהירות המרבית הפוטנציאלית - המהירות למעשה תלויה בגורמים רבים נוספים - החל מאיכות הקליטה, העומס על השרתים שאתה עובר דרכם וכו'. אבל כן, אני בהחלט מגיעה למהירות המרבית הפוטנציאלית מדי פעם, גם עם אתרים מחו"ל.

5. כשהקליטה חלשה המודם מאוד מתחמם וצורך חשמל בכמות מהותית - אתה בהחלט מרגיש את זה במשך חיי הסוללה של המחשב. המודם הסלולרי עדיין לא מהווה תחליף למודם הקווי, במיוחד למי שרוצה תקשורת אמינה במיוחד ו/או נפחי תעבורה גדולים מאוד.

פורסם
  • מחבר

2. שרשום ללא הגבלה - הכוונה היא שיגבילו אותך אם יראו תעבורה חריגה ובדגש על תעבורה חריגה בפרוטוקולים או אתרים מסוימים. העניין הזה מעורפל.

כשאתה אומר שיגבילו אותי זה אומר שאני יכל להכנס לאחד האתרים האלו ולקבל דף חסום?

ואם כן אז מאיפה יש להם את הזכות לעשות את זה?

ואגב אם אפשר לשאול מה החבילה שאתה נמצא בה...

פורסם

היה לי כמה מודמים של סלקום ואורנג' בחבילות שונות, וגם אני מדבר מהנסיון של חברים שלי. הם לא יגבילו אותך בגישה לאתרים, אבל אם את מתכנן על הורדות כל היום תשכח מזה. קודם כל כי הקצבים לא תמיד כאלה היסטריים כמו שהם מפרסמים, ודבר שני לפעמים גם אם אין מגבלה של נפח תעבורה, אם הם יראו שאתה כל היום מוריד בטורנט, או כל היום טוחן את RS, הם פשוט יבקשו ממך להתנתק. חבר שלי הם פשוט התקשרו אליו אמרו לו שלפי החוזה מותר להם לנתק אותו בהתראה של 30 יום וששליח יגיע לאסוף את המודם.

אם אתה מתכנן גלישה סבירה עם הורדות מדי פעם אבל בצורה הגיונית, אז המודמים היום נותנים אחלה פתרון. קח רק בחשבון שעל מחשב נייד הם צרכני חשמל די כבדים, ככה שאם אתה עובד על סוללה הזמן עבודה שלה מתקצר משמעותית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי...

ומה לגבי החבילה שהבאתי למעלה? היא משתלמת?[br]פורסם בתאריך: 16.01.2011 בשעה 18:48:33

למה אתה קורא תעבורה חריגה? (במספרים)

*הקפצה*

פורסם

אני לא כזה מומחה במחירים, אבל המחיר נראה לי סביר. אי אפשר לדעת אצל הסלולריות מה שווה היום ומה לא.

פורסם

כשאתה אומר שיגבילו אותי זה אומר שאני יכל להכנס לאחד האתרים האלו ולקבל דף חסום?

ואם כן אז מאיפה יש להם את הזכות לעשות את זה?

ואגב אם אפשר לשאול מה החבילה שאתה נמצא בה...

]

בדרך כלל בתוכניות "ללא הגבלה" אחרי שאתה עובר את המכסה מגבילים את המהירות שלך עד סוף החודש, לא תשלם יותר ולא יחסמו לך את הגלישה

פורסם

בנוגע למה שאמרו.

שימוש סביר לפי סלקום, הוא עד שימוש ממוצע פי 3 מאנשים אחרים למיטב זכרוני.

השימוש הממוצע הסלולרי היום נמוך מאוד, אז צריך לקחת בחשבון.

מבחינת סלקום, אחרי מעבר מהכמות הזאת, ניתן לבצע הגבלת מהירות, חסימה, או תשלום גבוה יותר אחרת ניתוק. (היו מקרים בעבר).

לכל חברות הסלולר יש מבצעים, השאלה העיקרית היא מה השימושים שלך בגלישה ואז תדעי אם מתאים או לא.

וגם באיזו רשת סלולרית את כבר נמצאת עם הטלפון.

פורסם
  • מחבר

^^^

השימושים הם אתרים כללים והורדות (בא נגיד 3-6 GB ביום...)

פורסם
  • מחבר

זה 10-15 ג'גה לחודש!!!

זה לא נורמאלי...

פורסם

אלו החבילות הסלולריות להיום...

פורסם

את צריכה להבין גם ש3-6GB ביום זה לא סביר, זה הרבה יותר מזה, לגלישה סלולרית.

וכשאת תראי את המהירות של הגלישה, את לא תרצי להוריד כל כך הרבה(את גם לא תוכלי).

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי עם מה אני מתעסק המון תודות על העזרה... :yelclap:

ואגב אני בן!!! 8)

פורסם

מנסיון לפלאפון יש קליטה יותר טובה מסלקום. (אני חייל ויוצא לי להיות בהרבה מקומות עם הסלקום ויוצר הרבה שלי אין קליטה ולאנשים עם מודם של פלאפון יש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים