עבור לתוכן

כונן קשיח פנימי משמיע קול של כיבוי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

במחשב שלי יש לי שני כוננים קשיחים.

אחד מחולק לשתי מחיצות: מערכת הפעלה וקבצים אישיים.

הכונן השני הוא מעין כונן גיבוי.

הכונן השני (של הגיבוי) מאז שפירמטתי את המחשב לווינדוס 7 (לפני חודש) התחיל להשמיע בערך כל כמה שעות של עבודה מעין קול כמו של הכיבוי של הכונן הראשי בעת כיבוי המחשב.

גיליתי שזה מגיע ממנו ולא משום דבר אחר כי:

1. זה הרעש שאני שומע כשהמחשב נכבה, וחשדתי שזה מאחד הכוננים.

2. כשאני נכנס ל"מחשב לי" ונכנס לכונן הזה, נשמע קול של הדלקת המחשב.

מה לדעתכם זה, האם זה קשור לווינדוס 7? או שאולי זה סימן לא טוב לגבי הכונן הזה? ו בכלל רעיון אחר?

פורסם

כנראה ניהול חשמל של הכונן - אם כן אז זה תקין. ליתר בטחון תבדוק ב smart אם אין אזהרות אל הכונן הזה

פורסם
  • מחבר

כנראה ניהול חשמל של הכונן - אם כן אז זה תקין. ליתר בטחון תבדוק ב smart אם אין אזהרות אל הכונן הזה

שני דברים:

1. כשהיה לי ויסטה זה לא היה קורה.

2. מה זה "smart"?...

פורסם

תלך להגדרות צריכת החשמל של הWindows ותגדיר שם שלא יכבה את הכונן אף פעם.

פורסם
  • מחבר

תלך להגדרות צריכת החשמל של הWindows ותגדיר שם שלא יכבה את הכונן אף פעם.

מעולה, זה מה שעשיתי.

אפשר לשמוע את חוודת הדעת שלכם, האם זה מומלץ או לא שהכונן הקשיח המישני יכבה אם הוא לא בשימוש?

אני חושב שזה אכן חוסך בחשמל, אבל השאלה אם זה תורם לאריכות ימיו של הכונן כי הוא נכבה מידי פעם, או שזה מקצר את אריכות ימיו בגלל הכיבוי וההפעלה התכופים?

פורסם

החסכון בחשמל כנראה די זניח. מדובר בפחות מ10W במצב idle למרבית הכוננים (ראה טבלה: http://ixbtlabs.com/articles2/storage/hddpower.html). והרי לא מדובר במחשב נייד שבו כל וואט חשוב בשביל חיי סוללה. ההשפעה על חשבון החשמל תהיה גם כן זניחה למדי ביחס לשאר רכיבי המחשב.

האם זה טוב או רע לכונן - זה כבר תלוי באופן השימוש. אם למשל אתה מגדיר לכונן שיילך לישון אחרי 10 דקות של אי-שימוש, ואחרי 20 דקות בממוצע אתה ניגש אליו ומעיר אותו, סביר מאוד להניח שהדלקה/כיבוי בתכיפות כה רבה תעשה יותר נזק מתועלת. לעומת זאת אם אתה מגדיר לו ללכת לישון אחרי 3 שעות, ומשאיר את המחשב דולק כל הלילה עם הכונן ישן, החסכון בשעות הפעולה יכול להיתרגם לחיים ארוכים יותר.

לי בכל אופן לא שווה ההתעסקות הזו והניסיון לשערך מהו זמן ההמתנה האופטימלי וכו' - אני לא רואה סיבה לא להשאיר את הכונן פועל כל הזמן. גם ככה אורך חיים ממוצע של כונן עולה על אורך החיים השימושי שלו (כלומר כונן ממוצע ייהפך מיושן מבחינת נפח/מהירות ומה לא לפני שימות פיזית).

פורסם
  • מחבר

תגובה מעולה!!

המון תודה על המקצועיות וההסבר המועיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים