עבור לתוכן

גאמ"א 2011

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

הרצתי חיפוש וקראתי את לפחות 10 הנושאים האחרונים שפורסמו בפורום ועוסקים בנושא, ויש לי כמה שאלות..

הבנתי שהשנה נכנס שלב מיון נוסף, מעשי מול מחשב, שנערך במתקן רמות. זה השלב השני (אחרי המבחנים הראשוניים ולפני הראיונות).

מישהו כבר היה שם ויכול לתת קצת אינפורמציה של מה שהולך שם?

ועוד שאלה, האם יש מסלול בגאמ"א שעוסק בחומרה? במבחנים הראשונים לא היה שאלון שעסק בנושא..

תודה לעוזרים..

פורסם

אם זה נכון זה נשמע כמו שינוי מרענן שאולי יחסוך הרבה תיזוזים למלשב"ים צעירים.

אני לפני שנתיים במיונים לגאמ"א באחד המסלולים עשיתי את המבחנים המעשיים באיזה מתקן בנתניה בתור השלב האחרון (ולא עברתי, אחרי המון ראיונות).

אני זוכר שאז היו דברים כאלה - ליישם פונקציות של שרת POP3, לשנות תוכנה שלהם דרך הייצוג הבינארי שלה או משהו כזה, ועוד.

בהצלחה

פורסם

עד כמה שאני יודע, החומרה היחידה שמתעסקים איתה בצבא היא הרשת הצבאית. אם אתה רוצה להיות טכנאי מחשבים - אין מקצוע כזה בצבא.

מי שמתעסק עם הרשת הפיזית הוא קמפוס רמת גן על כל חיילי הממר"ם שיושבים בו.

ד"א, רוב התפקידים שממיינים אותך אליהם בגאמ"א עוסקים בתחזוק \ ניתור רשתות, לא יודע עד כמה תאהב את זה.

פורסם

ואו, כמה שפוסט שלך מטעה.

בצבא יש הרבה מקומות שמתעסקים בחומרה. אני לא מכיר מסלול במודיעין (אולי סיגמא?), אבל יש הרבה עתודאים שעוסקים בזה.

רוב המסלולים בגאמא עוסקים בפיתוח ו/או מחקר, לא בתחזוקת רשתות.

פורסם

אולי יש לנו הבנות שונות למשפט "מתעסקים עם חומרה", אבל הצבא לא מחזיק טכנאים אצלו, כל מה שמקולקל חוזר לאחריות או נזרק.

אני לא יודע איפה אתה נמצא בצבא (או היית), אבל יש אולי מקום וחצי שעוסק במחקר רציני. אפילו מצו"ב לא כאלה מטורפים בתחום, אם כי יש להם ציוד מגניב ;D

שאר ה"פיתוח" עוסק בהורדת עידכונים מהאינטרנט והטמעתם בצה"לנט.

אני לא אומר שהם לא אנשים משכילים ובעלי ידע, וכל מה שהם עושים מהווה קרש קפיצה לא קטן לאזרחות, אבל אתה גורם לזה להשמע כאילו שעוד שנייה יוצא ממר"ם הווינדוס הבא.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה הסיכויים שלי להתקבל..

איזה ידע הם מציפים ממני ברשתות? לפרט על הפרוטוקולים השונים ומטרתם זה אני יודע, אבל איך הם יבחנו את הידע שלי באופן מעשי?

פורסם

אני עברתי את המבחן המעשי לפני חודש בערך... ממויין כרגע ל-2 ראיונות.

פרוייקט גאמ"א מורכב מהרבה תתי מסלולים (חלקם מסווגים, חלקם פחות) שעוסקים בתחומים שונים, להגיד שעיקר התוכן של יחידות גאמ"א הוא ברשתות זה שטות מוחלקת.

שמעתי על מסלולים שמתעסקים בשפות עיליות (Java, CPP, C וכו'), מסלולים שמתעסקים בשפת סף (Assembly), וכן, גם מסלולים שמתעסקים ברשתות.

הם יחפש את התחום האחד שבו אתה ממש טוב ואליו ימיינו אותך, ולא ידרשו ממך ידע נרחב בתחומים שונים, אל דאגה.

פורסם
  • מחבר

כן, את זה אני יודע.

תוכל לתת קצת מידע על מה שהולך במבחן המעשי? הבנתי שזה במתקן רמות קומה 6..

פורסם

הייתי השבוע..

6 שעות מחולקות ל3-3

ב-3 הראשונות: תכנות: מושגים ומעשי, הרבה משחק עם קלאסים, עובדים עם Visual Studio 2010

ב-3 האחרונות: כל מני ויש גם מושגים. ארבעה מסלולים לבחירה: Networking, ועוד 3 שאני לא זוכר :kopfpatsch: מצטער

פורסם

blackbox

(חקירת קובץ exe עם עורך hex, פשוט מאוד)

פורסם
  • מחבר

הייתי השבוע..

6 שעות מחולקות ל3-3

ב-3 הראשונות: תכנות: מושגים ומעשי, הרבה משחק עם קלאסים, עובדים עם Visual Studio 2010

ב-3 האחרונות: כל מני ויש גם מושגים. ארבעה מסלולים לבחירה: Networking, ועוד 3 שאני לא זוכר :kopfpatsch: מצטער

תודה על התגובה..

תוכל לתת דוגמאות לכמה מושגים שהופיעו?

פורסם

UDP, TCP וההבדל בינהם, OOP... זה מה שאינ מצליח להיזכר, בעיקר דברים פשוטים שאתה אמור לדעת

פורסם
  • מחבר

כן אלה מושגים בסיסיים למדי :)

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים