עבור לתוכן

שאלה לגבי לוחות אם 1155 GIGABYTE GA-P67A-UD4 \ ASUS P8P67 PRO למי זה טוב?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר די סגור על לוח אם למחשב שלי אבל ליתר בטחון אשאל בכל זאת.

הלוח שאני מתכנן לרכוש הוא GIGABYTE GA-P67A-UD3

השאלה שלי היא, ללא קשר למחיר ובלי לחשוב על SLI, האם לאדם שמתכנן OC אבל לא אקסטרים יש סיבה לרכוש את אחד מהלוחות הבאים:

GIGABYTE GA-P67A-UD4

ASUS P8P67 PRO

-- לא יודע אם זה משנה אבל ליתר בטחון, המערכת תכלול 8-16 גיגה זכרון. כרטיס GTX460 ומידי פעם תהיה תחת מאמץ של 99% לשעות ארוכות (8 שעות ומעלה לעיתים) ומספר דיסקים קשיחים כמספר החיבורים האפשריים.

-- אני עדיין שוקל את האפשרות לעשות SLI בעתיד ואם אחליט שכן אז מן הסתם אצטרך לזנוח את הבחירה הנוחכית ואלך על אחד מהשניים.

תודה רבה ושבת שלום (:

פורסם

למעט אם מתוכנן OC קיצוני, אז ה-GA-P67A-UD3 מספיק בהחלט (בתנאי כמובן שעונה כל כל שאר הדרישות שלך).

SLI/CFX לדעתי זה משהו די מיותר מכיוון שלמעט במצבים מאוד מסוימים, אפשר לקבל חווית משחק מלאה גם בתצורת כרטיס בודד, ולאור העובדה שלמערך מרובה כרטיסים יש מחיר בדמות צריכת אנרגיה גבוהה יותר (עוד השקעה בספק) ופליטת חום גבוהה יותר לדעתי זה מיותר.

כל זה נכון עוד יותר אם לא בונים מערך כזה ישר מההתחלה אלא מתכננים אי שם בעתיד הוספה שלו (יכול להיות שעד אז כבר ממש לא יהיה טעם להוסיף עוד כרטיס "מיושן" למערכת).

כמו כן, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

ממממ חשבתי שהכותרת בסדר, הוספתי מידע בכל מקרה :xyxthumbs:

בנושא ה OC אני בהחלט מחפש לדחוף אותו כמה שיותר אבל רק כמה שהוא יכול לסחוב ועדיין לעבוד יציב בצורה שוטפת ומאמצת ובמסגרת הקירור שלי (מוגן 2)

ככה שנראה לי ש"קיצוני" לא בא בחשבון. (:

לגבי הSLI ההתלבטות שלי נובעת לא ממשחקים אלא מכך שחלק מהתכנות שאני עובד איתן אוהבות הרבה זכרון בכרטיס המסך ולכן יש לי תהיה האם בעתיד יהיה משתלם יותר לקנות עוד 460 עם גיגה זכרון או לרכוש אחד של שני גיגה אם יהיה.

עם המחירים הנוכחיים אני בהחלא מחפש לא לקנות את הלוח היקר יותר אבל מנסה לבדוק מה יהיו ההשלכות של זה בעתיד.

תודה

*טוב לאחר עוד קצת מחשבה, ובלי היכולת להעריך את הכרטיסים של הדורות הקרובים אני מוותר על הSLI ותוספת הזכרון שלו.

שוב, תודה לך :xyxthumbs:

פורסם

ישנו לוח מעניין של ASROCK : http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=2480

ב 738 ש"ח שנראה כמו לוח ממש טוב ל OC וכולל גם תמיכה ב SLI 8+8 כמו ה UD 4 מה אתם אומרים עליו ? (סליחה על ההתפרצות - זה נראה לי רלוונטי..)

פורסם

אני לא כל כך יודע להתייחס לתוכנות שהזכרת, גם כי לא ציינת את שמן, אבל תבדוק ברשת אם מערך מרובה כרטיסים תורם להן משהו.

זכור דבר נוסף, כל מבחני הביצועים וכל המידע נכון ליום פרסומו. גרסה עתידית של תוכנה עשויה להתנהג אחרת לגמרי - לא תמיד דברים שאפשר לצפות. למה הכוונה? לדוגמה שתוכנה שהיום מנצלת כמות זכרון גדולה יותר בכרטיס כמו שאתה מתאר, תעבור לנצל משהו אחר, טכנולוגיה אחרת שאין כיום בכרטיסים ואז גם מערך מרובה כרטיסים לא יעזור. לכן צריך לקנות בתבונה, ונכון להיום מערך מרובה כרטיסים על לוחות-אם לשוק הביתי מיועד בעיקר למשחקים, ואני באופן אישי לא רואה בו טעם.

בקשר ל-OC הלוח לא יגביל אותך בקירור אוויר וכנראה שאפילו מים.

maya1, זה לוח טוב בדיוק כמו כל לוח אחר. גם הוא, על פניו, לא יגביל OC בקירור אוויר/מים, ותומך במערך מרובה כרטיסים (אם כי לדעתי מחירי הלוחות עדיין גבוהים מדי והופכים את כל הפלטפורמה ללא ממש משתלמת לחלק גדול מהמשתמשים) אם אתה מעוניין לדון בלוח הזה יותר לעומק, פתח בבקשה דיון נפרד. תודה.

פורסם
  • מחבר

חח בדיוק ערכתי ואני רואה שהתייחסתי לדברים שאתה כתבת עוד לפני שקראתי אותם (:

אי היכולת שלי לקרוא את העתיד בהחלט גרמה לי לרדת מSLI.

חבל, היה יכול להיות מגניב לקרוא את העתיד :silly:

אגב, תוכנה אחת נכון להיום יודעת להשתמש בשני GPU אך לא בזכרון והאחרת כן בזכרון ולא בשניGPU

בתוכנות מדובר בעיקר על furryball ו octane אם כי יש עוד כמה..

הן גם לא חלק כ"כ קבוע ואינטגרלי בPipeline שלי ככה שהשקעתי בזה יותר מידי מחשבה בכל מקרה :facepalm:

פורסם

ה-UD3 אינו תומך ב-SLI.

פורסם
  • מחבר

ידוע

פורסם

אם לא אכפת מSLI ומחפשים לוח לOC על קירור אוויר האופציות הן P67A-UD3 מול הP8P67 של אסוס

שניהם יהיו זהים ביכולות הOC רק שאני מעדיף את האסוס שיש לו פחות vdrops

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים