עבור לתוכן

שאלה - עזיבת צה"ל עקב הגירת המשפחה למדינה אחרת

Featured Replies

פורסם

אבא שלי היה חייל בודד (ההורים לא כל כך התעסקו בו. ואת הקיבוץ\פנימייה הוא ראה יותר מאת אמא)

והוא אמר לי שלהיות חייל בודד, במרבית המקרים, זה אפילו יותר טוב.

יש הרבה הטבות, תוספת מחירים, מקום לינה עם ארוחות והכל חינם.

אתה לא צריך לממן דירה, לא צריך לעשות כלום. הכל עושים לך.

לכן אתה לא צריך להתייחס אל חייל בודד כאל עונש, אלא כאל דרך חיים, שהרבה אנשים אוהבים.

כשהכל בבית חרא ואף אחד לא שם עלייך, ואין כסף, זה טוב.

אבל כשאתה חיי טוב, ויש לך אפשרויות, יש אנשים שזה לא יספיק להם. לא אמרתי שזה טוב שזה לא מספיק, הפינוק הוא תכונה גרועה מאוד !!!

אבל כישראלי אני אומר לך, שישראלים אף פעם לא מסופקים ממה שהם מקבלים !

• תגובות 37
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לו ארבע אחיות שאהבו אותו מאוד, ולא חסר לו כסף. הוא פשוט אמר לי, וסיפר על חייו כחייל בודד. ושזה לא כזה סיפור. והוא יכל ללכת לאחיות הגדולות שלו (שאחת כבר התחתנה עם ילד) לישון, לא חסר להן מקום בבית, הוא העדיף את בית החייל.

פורסם

יש לו ארבע אחיות שאהבו אותו מאוד, ולא חסר לו כסף. הוא פשוט אמר לי, וסיפר על חייו כחייל בודד. ושזה לא כזה סיפור. והוא יכל ללכת לאחיות הגדולות שלו (שאחת כבר התחתנה עם ילד) לישון, לא חסר להן מקום בבית, הוא העדיף את בית החייל.

שמח לשמוע ! :)

פורסם

נראה לך שלהיות חייל בודד לפני 20-30 שנה (מתי שאבא שלך שרת בצבא) לאיך שזה בהווה דומה אפילו בקצה של קמצוץ?

חוץ מקירות הבירוקרטיה, צה"ל לא מזכיר אפילו במקצת את מה שהוא היה לפני 20 ו 30 שנה. להיות חייל בודד היום זו בכלל לא אטרקציה, בית החייל נוטה להיות אותו מבנה שהוא היה לפני 20 שנה- עם כל מה שמשתמע מכך, במיוחד לנוכח העובדה שהתחזוקה שם לקויה למדי (גם בת"א וגם ברוב המקומות האחרים)

חוץ ממשפחות בעייתיות, להיות חייל בודד זה אף פעם לא יותר טוב. זה סגנון חיים שאני לא מאחל לאף אחד אם יש לו משפחה.

פורסם

נראה לך שלהיות חייל בודד לפני 20-30 שנה (מתי שאבא שלך שרת בצבא) לאיך שזה בהווה דומה אפילו בקצה של קמצוץ?

חוץ מקירות הבירוקרטיה, צה"ל לא מזכיר אפילו במקצת את מה שהוא היה לפני 20 ו 30 שנה. להיות חייל בודד היום זו בכלל לא אטרקציה, בית החייל נוטה להיות אותו מבנה שהוא היה לפני 20 שנה- עם כל מה שמשתמע מכך, במיוחד לנוכח העובדה שהתחזוקה שם לקויה למדי (גם בת"א וגם ברוב המקומות האחרים)

חוץ ממשפחות בעייתיות, להיות חייל בודד זה אף פעם לא יותר טוב. זה סגנון חיים שאני לא מאחל לאף אחד אם יש לו משפחה.

אני לא יכול להגיב לך על זה כי אין לי שום בסיס. מן הסתם באמת בתי החייל התיישנו, ואם לא חידשו אותם אז הם בתחזוקה גרועה.

בכל מקרה, אני מציע לך לא להשתמט (פותח הדיון).

מקסימום תשלים צבא מאוחר יותר.

פורסם

זה לאו דווקא נכון (אני מדבר על הקטע שקשור לבית החייל), יצא לי לשהות שבוע בבית החייל בירושלים וגיליתי מקום נחמד מאוד, מתוחזק כהלכה, עם אוכל איכותי וחדרים שמספקים כל צורך שיהיה לך. מקלחות טובות (ביחס למקלחת צבאית) ונקיות.

פורסם

אני לא אציע שום דבר, אבל רק בשביל לעשות סדר לגבי המונח 'חייל בודד' בצה"ל-

חייל שהוכר כחייל בודד (יש מספר סעיפים, כאשר המקרה של פותח הדיון מתאים ויאשרו לו בודד מייד עם הגיוס) זכאי למספר הטבות.

* תוספת כספית. שזה אומר שכר צבאי כפול, ובמקרה הצורך (ברמת סיכון א ומעלה זה מגיע אוטומטי, ברמות סיכון נמוכות יותר לא בעייתי לקבל) עוד 120₪ שאפשר 'לגהץ' בשופרסל עם החוגר.

*תווי שי לחג (בודד). כמו שזה נשמע. תווים שמקבלים בראש השנה ובפסח. בדרך כלל בין 150₪ ל300₪

*תווי מג"ד. בחלט המג"ד \ מפקד הבסיס. אותם הסכומים כמו תווי בודד.

הלנה-

פה זה מתחלק. הלנה בבית החייל מקבלים אוטומטית דבר ראשון. יש בתי חיילים שנראים כמו ג'ורה (מיעוט דווקא), יש בתי חייל שנראים כמו בית מלון (גם מיעוט). הרוב נראים כמו אכסניים נוער ממוצעת. שם מקבלים חדר קבוע, בין שלושה לשישה חיילים בד"כ.

אפשר להמשיך בבית החייל (לא מומלץ, מסיבות שכל מי שהיה שם תקופה מכיר) או לבחור לבקש אחת משלוש אופציות.

-שכירת דירה. כשהחלק של החייל בתשלום השכירות הוא מתחת 1300₪, אם אני זוכר נכון. במידה ואושר לחייל לשכור דירה הוא מקבל בסביבות ה1200₪ סך הכל (זה מתחלק סכום מסויים לשכירות וסכום מסויים מים וחשמל. בתכלס מקבלים הכל ביחד).

-'אימוץ בקיבוץ'. יש כל מני קיבוצים ברחבי הארץ שקולטים אליהם חיילים בודדים. מקבלים שם בערך הכל, מכביסה ועד ארוחות צהריים. יש קיבוצים (לא יודע אם בחלק או בכולם) שנותנים 'דמי כיס' בנוסף למשכורת הצה"לית.

-דירת אל"ח. אלו דירות של האגודה למען החייל בכל רחבי הארץ, מאובזרות ומתוחזקות בצורה יפה מאוד. יש דירות ששני חיילים יחד בחדר, יש דירות שחייל אחד, משתנה מדירה לדירה.

פורסם

אם התוספת שכר היא פי 2 מהשכר הרגיל זה סה"כ יוצא 700 ש"ח לקרבי ופותח הדיון אמר שהוא לא יהיה קרבי אז אתה מדבר פה על 600-700 ש"ח מקסימום.

ה120 ש"ח בשופרסל זה כל חייל עם קצת בעיות כספיות יכול לקבל.

תווי שי\מג"ד זה גם כל מי שיש לו קצת בעיות כספיות מקבל את זה, אני קיבלתי וזה לא רע, קניתי עם זה את הציוד שהצבא לא מספק. (חולצות ירוקות, גרביים טובות)

בית החייל אחלה אופציה אבל לא לטווח ארוך.

לגבי אימוץ בקיבוץ, בתור קיבוצניק לשעבר, מי שחייל בודד קיבוץ זאת אופציה טובה, אבל אני לא בטוח אם זה כיום כי הרוב המוחלט של הקיבוצים עברו הפרטה אז אני לא יודע איך זה משפיע על חיילים בודדים.

אצלי בקיבוץ היו עושים כביסה לכל הבגדים הצבאיים בשישי ערב וביום שבת בצהרים הכל היה מוכן ולפעמים גם מגוהץ.

האוכל בקיבוץ, שוב זה תלוי אם הקיבוץ עבר הפרטה או לא. אם כן אתה משלם על האוכל. ורוב הזמן האוכל בקיבוץ יהיה טוב.

לגבי הדמי כיס ממה שאני יודע רק חברי קיבוץ מקבלים את השכר הזה (אני קיבלתי בנוסף למשכורת הצבית שלי עוד 600 ש"ח כי הייתי חבר קיבוץ) אני בספק גדול מאוד אם קיבוצים נותנים שכר גם לבודדים למרות שיש להם מצב כלכלי על הפנים.

ג'וני בויי, זה ממש לא רלוונטי מה שהיה לפני 30-40 שנה למה שקורה היום.

יום ולילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים