עבור לתוכן

שאלה - עזיבת צה"ל עקב הגירת המשפחה למדינה אחרת

Featured Replies

פורסם

דבר אחד בטוח, בתשובה לשאלה שלך: האם צה"ל יאפשר לך לעזוב בשל הגירת משפחתך?

התשובה היא חד משמעית: לא!

• תגובות 37
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה לא?

מי שואל אותם??

בתור חייל קרבי,ובתור אדם שמתעב משתמטים,זו פשוט שטות!

המשפחה שלו עוברת לחו"ל,הוא לבד בארץ.

אין מי שיתמוך בו כלכלית (מה שהצבא נותן זה בדיחה),מה הם מצפים שהוא ישאר פה לבד כמו כלב?

עצה שלי,אם בוודאות אתם הולכים לעבור לחו"ל,אל תתגיס,אפשר לוותר עליך.

וזו לא ההגדרה למשתמט!

אדם שמבחינה אידיאולוגית או שסתם לא בא לו להתגייס יוצא מהצבא,זה משתמט.

לא ילד בן 19 שמצפים ממנו לחיות לבד בארץ ללא משפחה,ועם עזרה כספית זעומה של הצבא.

תחסוך לעצמך כאבי ראש ובעיות עם הצבא בעתיד,פשוט אל תתגייס.

פורסם

אני וההורים שלי גם יורדים מהארץ אבל הם מחכים אחרי שאשתחרר.. אבל הבאת פה שאלה מעניינית אני גם אברר את זה.

פורסם

:facepalm:

"אם הוריו (כל משפחותו בעצם) של חייל בשירות סדיר מהגרים למדינה אחרת"

החלטה על ירידה מהארץ לא מתקבלת תוך חודש. מלש"ב שיודע שמשפחתו עומדת בפני החלטה כזאת לא צריך להתייצב לצו ראשון בכלל.

לאחר שהוא התגייס (ואני מזכיר גיוס זה אחרי גיל 18 וזה אז אתה לא צריך חלב אם בשביל לשרוד), הוא לא יכול "להפסיק" צבא באופן רגיל כמו שבנות מפסיקות אחרי חתונה. אפשר להוציא הקלות כאלה ואחרות והקיצוני ביותר הוא קיצור שירות.

אתה תמיד יכול לנסות לערוק אבל אז זה די ידפוק אותך אם תנסה לחזור עוד כמה שנים.

פורסם

אוקי

אז ככה:

1) מתוקף היותך אזרח מדינת ישראל אתה מחוייב בשירות צבאי.

2) הצבא יגייס אותך בכל אופן - בתור חייל בודד תקבל הטבות בלה בלה.

3) קיימת האפשרות לא לשרת בכלל רק במידה ואתה מוותר על האזרחות הישראלית ומהגר לתמיד למדינה זרה .

4) במידה ותעזוב את הארץ תחשב עם הזמן לעריק - משמע ברגע שרגלך תדרך בארץ ועברתה את גיל 18 אתה תגוייס בכוח.

5)עדיין קיימת האפשרות להתגייס ולצאת מהצבא דרך תהליכים ואפשרויות המוצעות לחייל בודד . (חייב לחזק אותך על זה שאפילו לא לקחתה בחשבון להיות חייל בודד - אכן בזבוז זמן מוחלט).

*** פתרון מיידי למקרה שקרה וההורים עזבו לחו"ל וגוייסתה - אתה מבקש מיוחדת ומימון טיסה לחו"ל על מנת לבקר את ההורים ואתה לא חוזר.

ALSO

לא השתמטתי למרות שהייתי צריך לעשות זאת, לכל החברה עם היציאות בנוסח : "משתמט / אני שונא משתמטים / ETC "

suck it and cry more :)

פורסם

אדם שמבחינה אידיאולוגית או שסתם לא בא לו להתגייס יוצא מהצבא,זה משתמט.

לא ילד בן 19 שמצפים ממנו לחיות לבד בארץ ללא משפחה,ועם עזרה כספית זעומה של הצבא.

תחסוך לעצמך כאבי ראש ובעיות עם הצבא בעתיד,פשוט אל תתגייס.

זמנים כנראה משתנים. בתחילת 1949 החליפו באופן זמני את המחלקה של סבא שלי בחזית הדרום. בתור סמל מחלקה ואחראי על הת"ש של החיילים הוא דאג להם לדמי כיס נדיבים לאותה תקופה (כמה לירות בודדות) והם יצאו לבלות בבית מרזח (ככה קראו פעם לפאב) בתל-אביב. בסוף הבילוי (שהיה מוקדם מהמקובל היום כי למחרת בבוקר כבר היו צריכים לחזור) החברים הלכו לישון עם משפחותיהם וסבא שלי, שלא הייתה לו משפחה בארץ (למעשה לא הייתה לו משפחה בכלל), ישן על הספסל.

אתה לא תישן על הספסל, אתה תהיה זכאי למעמד של חייל בודד (אם אכן כל קרוביך מדרגה ראשונה יעזבו את הארץ) ואם ההורים יעזרו לך בעוד כמה מאות ש"ח בחודש (מה שהם כנראה היו עושים גם אם היו נשארים בארץ) אתה תוכל לקיים אפילו אורח חיים סביר.

זה לא פתרון מדהים, אבל זה מה יש. לא הייתי ממליץ לך לערוק - אתה לא יודע אם תאלץ לחזור פתאום לארץ (לדוגמא - עקב בעיה בריאותית). אתה יכול לנסות כאמור להביא לסיום שירותך באמתלות שונות - אז אתה תהיה משתמט ואין מילה אחרת לתאר , אתה תהיה בדיוק כמו יפי הנפש מצפון תל-אביב, הערסים מדרום אשקלון, הדוסים, המצהירות עם מכנסי הדפוק-אותי וכל שאר הלא-בא-לשרת.

פורסם

^ ע"פ פרמטרים מאוד מסויימים. אתה ישר מחליט באופן לא שקול, מי הוא משתמט ומי הוא לא?

ביחידה שלי היה חייל, שעלה במיוחד לארץ ממוסקבה לבדו בשביל להתגייס לצבא. אני זוכר שהמשכורת שלו הייתה מוגדלת, והצליחו לסדר לו דירה בקיבוץ עד לשחרור שלו.

אני זוכר שהוא קיבל קיצור שירות של חצי שנה על עצם היותו חייל בודד / עולה חודש.

כמובן שאני לא מצפה ממך לעשות את אותו הדבר, כי אני לא מכיר אותך ולא שופט אותך.

פורסם

גם אני שרתתי עם מספר חיילים בודדים, אין ספק שהיה להם קשה מאוד ואני שמח שלי הייתה משפחה תומכת בזמן השירות.

יחד עם זאת, במדינת ישראל דהיום, למרבה הצער, יש צורך לשרת בצבא 3 שנים. אנשים שפוטרים עצמם משירות בתואנות שונות מעבר לקריטריונים המקובלים לאנשים במצבם הם משתמטים.

דוגמא - עולה חדש זכאי בתנאים מסוימים לקיצור שירות, זה מוגדר בתקנות ולגיטימי. כמו כן יש מצבים שונים אחרים שמאפשרים קיצור השירות (לי לדוגמא קיצרו את השירות בחודש בשל לימודים אקדמאים). אדם פגוע גוף או נפש (לא אחד שסיפר אגדות לרופא/קב"ן) ושוחרר מהצבא הוא לא משתמט.

אבל אדם שעושה "קומבינות" בשביל לצאת באופן כשר אבל מסריח - הוא משתמט. אתה מוזמן לחפש מילה אחרת אם אתה רוצה, בשפות אחרות ד"א התיאורים אפילו פחות מחמיאים.

חלוקה לא הוגנת של הנטל (צבא, מיסים) היא אחת הרעות החולות שהורסות את החברה שלנו. אני חושב שהאנשים שעושים שירות צבאי מלא כפי יכולתם וממשיכים במילואים לא צריכים להתבייש יותר ולהיות תקינים פוליטית.

פורסם

אני מסכים ולא מסכים איתך באותו הזמן.

מצד אחד, כן, חלוקה שווה של הנטל היא השאיפה בכל הנוגע לצבא.

ומצד שני, התקנות לא ממש הוגנות במקרה הזה, אם נפלה ההחלטה שהמשפחה עוברת לחו"ל, אתה לא יכול לקרוע משפחה. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לצה"ל, יש דברים בחיים שבאים קודם, ומשפחה זה אחד מהם. אז אתה מכריח את החייל לבלות שירות צבאי בארץ לבד כחייל בודד? לא במקום ולא הגיוני.

זה אחד המקרים הבודדים שגם אם בנאדם מוציא 21 במרמה, אני לא יכול לקרוא לו משתמט, זו סיבה 100% מוצדקת, למרות שהחוק קובע אחרת.

*בפוסט זה אין שום עצה לפותח הת'רד מה לעשות, רק נתתי את דעתי.

פורסם

פותח הדיון - ממליץ לך למצוא עו"ד שמתעסק בתחום, ולקבל ייעוץ טוב משמעותית ממה שנאמר לך כאן.

לא חסרים מקרים בהם אנשים עזבו את הארץ ולא התגייסו, ולאחר שנים רבות, הגיעו להסדר עם הצבא על פטור משירות היאפשר את חזרתם ארצה ללא כניסה לכלא.

לדעתי האישית, אם אתה עובר אם המשפחה לחו"ל לא מדובר בהשתמטות כלל.

ל-fungiman - אם יש כזה צורך בגיוס, תתחיל מלגייס אוכלוסיות פרזיטיות, ולא בודדים שעוברים לחו"ל עם משפחתם...

פורסם

תאמין לי צה"ל לא יעצור אותך בשדה תעופה.

גם אם זה יום לפני הגיוס שלך

אם אתה רוצה תארוז מזוודה וטוס עם ההורים

יעשו לך בעיות לאחר מכן אבל לא יעצרו אותך ולא יעשו לך בעיות בשדה תעופה.

פורסם

פותח הדיון - ממליץ לך למצוא עו"ד שמתעסק בתחום, ולקבל ייעוץ טוב משמעותית ממה שנאמר לך כאן.

לא חסרים מקרים בהם אנשים עזבו את הארץ ולא התגייסו, ולאחר שנים רבות, הגיעו להסדר עם הצבא על פטור משירות היאפשר את חזרתם ארצה ללא כניסה לכלא.

איך עורך דין יעזור לו בדיוק?

פורסם

^ באופן דומה לדרך בה עו"ד עוזר לאנשים שעזבו את הארץ טרם הגיוס, ורצו לחזור בגיל 30+ מבלי להכנס לכלא עם הגיעם לנתב"ג...

פורסם

אבא שלי היה חייל בודד (ההורים לא כל כך התעסקו בו. ואת הקיבוץ\פנימייה הוא ראה יותר מאת אמא)

והוא אמר לי שלהיות חייל בודד, במרבית המקרים, זה אפילו יותר טוב.

יש הרבה הטבות, תוספת מחירים, מקום לינה עם ארוחות והכל חינם.

אתה לא צריך לממן דירה, לא צריך לעשות כלום. הכל עושים לך.

לכן אתה לא צריך להתייחס אל חייל בודד כאל עונש, אלא כאל דרך חיים, שהרבה אנשים אוהבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים