עבור לתוכן

שאלה - עזיבת צה"ל עקב הגירת המשפחה למדינה אחרת

Featured Replies

פורסם

אם הוריו (כל משפחותו בעצם) של חייל בשירות סדיר מהגרים למדינה אחרת. איך כל העניין מתנהל? בשום פנים ואופן אני לא מתכוון להיות פה חייל בודד. האם צה"ל יעשה בעיות כלשהן? אני לא מתכוון לשרת (ידוע מראש) בשום תפקיד סודי, קרבי או משהו חשוב אחר. סך הכל ג'ובניק בחיל האוויר. אם מישהו יודע בוודאות לגבי העניין הזה אני אשמח לעזרה. בלי ספקולציות בבקשה.

• תגובות 37
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה שלא תישאר חייל בודד ?

בד"כ הצבא עוזר לך.

אתה תקבל משכורת יותר גבוהה, מקום לישון (במידה ואתה ממש חנוק מבחינת כסף ומחיה).

נכון, זו לא רמת חיים ממוצעת, אלא ירודה ביותר, אבל אין מה לעשות, אתה רוצה להתגייס, תעשה את זה עד הסוף.

פורסם

אם אתם מהגרים זאת אומרת שאתם לא תחיו פה,אתה יכול בתכלס לא להתגייס,אבל תחשב כסרבן גיוס ויעצרו אותך במידה ותגיע לפה חזרה מתישהו (יש סיפורים על בני 30 שעצרו אותם). אם אתה מתכוון לעזוב את ישראל לתמיד,תגיש בקשה ואולי תאושר. אם אתה מתכוון להמשיך לחיות בישראל על פי חוק אתה מחוייב בגיוס,לא באמת מעניין את הצבא אם ההורים עוברים למדינה אחרת.

לגבי סעיפי חייל בודד אני ממש לא בטוח שתהיה זכאי אליהם,זה סבך בירוקרטי לא פשוט. מציע לך להרים טלפון ללשכת הגיוס ולהתחיל בכך בהתאם. (המשכורת וכן הסדרי לינה טובים משמעותית,ויש צ'ופרים)

פורסם
  • מחבר

חייל בודד אני לא מתכוון להישאר, זה לא אופציה אפילו (לא לי ולא למשפחתי). לא להתגייס אני לא יכול כי זה לא יהיה בקרוב, אני כבר אהיה שנה+ אל תוך הצבא בתאריך שבו ההורים יעזבו.

פורסם

אני לא חושב שיש לך זכות\אפשרות לעזוב את הצבא באמצע, או לא להתגייס בכלל.

חיית פה את החיים שלך, אתה צריך לשרת את המדינה.

פורסם

הבחור ביקש עצה ולא שתשפטו אותו, הרי אתם לא יודעים מה זה להיות במצב כזה (אולי המשפחה עוברת לחו"ל עקב משבר משפחתי או מחלה של אחד מבני המשפחה) ולכן זה לא הוגן לקרוא לו משתמט. בכל מקרה, לפי מה שידוע לי במידה ואתה עוזב את הארץ ללא אישור צה"ל, אתה תהיה עריק ועלול להיות תלוי כנגדך צו מעצר במידה ותחזור לארץ.

פנה בהקדם ללשכת הגיוס בתל השומר ובדוק את הנושא מולם.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לעניין שאם אני אעזוב את השירות באמצע ללא אישור, אני אחשב כעריק ויעצרו אותי במידה ואחזור לארץ. אני רוצה לברר האם יש איזשהו סעיף מיוחד לגבי אנשים במצב כמו שלי. תודה בכל אופן למי שניסה לעזור.

לכל שאר יפי הנפש, אל תשפטו אנשים ללא שום ידיעת המצב המלא. אתם לא בנעליים שלי ואתם לא מודעים לתמונה המלאה, אז תשמרו את הדעות שלכם לעצמכם.

פורסם

הבחור ביקש עצה ולא שתשפטו אותו, הרי אתם לא יודעים מה זה להיות במצב כזה (אולי המשפחה עוברת לחו"ל עקב משבר משפחתי או מחלה של אחד מבני המשפחה) ולכן זה לא הוגן לקרוא לו משתמט. בכל מקרה, לפי מה שידוע לי במידה ואתה עוזב את הארץ ללא אישור צה"ל, אתה תהיה עריק ועלול להיות תלוי כנגדך צו מעצר במידה ותחזור לארץ.

פנה בהקדם ללשכת הגיוס בתל השומר ובדוק את הנושא מולם.

למה אתה מדבר ברבים ?

אני לא באתי להעליב אותו, ננתי לו דעה.

היית צריך להפנות את התגבה הזו למגיב אחד בלבד.

וגם אני רציתי להגיב לו ולכתוב שזה לא במקום בכלל.

פורסם

גוגל?

מלש"ב שהיגר לארה"ב אחרי הגיעו לגיל 16 חייב/ת בגיוס.

מלש"ב זה זכאי לדחיית גיוס לשם השלמת לימודיו התיכוניים ושנה ראשונה בקולג' המקבילה לבגרויות בארץ בלבד.

וזהו בעצם.

אם כבר גויסת, אין בכלל מה לדבר. מגיעות לך הטבות ת"ש שונות בתור חייל בודד, אתה גם יכול לנסות להפלט מהמערכת בדרכים שונות (אי התאמה, קב"ן וכו'), אבל לא מגיע לך שחרור למפרע.

פורסם

למה אתה מדבר ברבים ?

אני לא באתי להעליב אותו, ננתי לו דעה.

היית צריך להפנות את התגבה הזו למגיב אחד בלבד.

וגם אני רציתי להגיב לו ולכתוב שזה לא במקום בכלל.

כמובן שלא דיברתי על התגובה שלך אלא על ההודעה השניה בדיון וההודעות שכנראה יבואו אחריה.

פורסם

ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לנסות לראות אם יש דרך כלשהי להקדים את מועד הגיוס [בדרך זה תחשב סרבן גיוס, אבל לפחות זה לא יהיה בזמן שירותך הצבאי - במצב כזה פשוט תהיה חייל בודד] או לדחות את זה לאחרי שירותך.

פורסם

אני הייתי במצב פחות או יותר דומה לשלך.

בגיל 17 (אחרי כיתה י"א) עברתי עם אחותי ואמא שלי לארה"ב. אבא שלי נשאר בארץ.

*כבר עברתי צו ראשון

וסיימתי בארה"ב את התיכון, וחזרתי לארץ להתגייס. הייתי חייב. שלחו לי צו גיוס וחזרתי איזה חודשיים לפני הצו גיוס שנדחה 3 פעמים בסופו של דבר.

אחותי שהייתה בת 15 בערך שעזבנו לארה"ב קיבלה בדואר של אבא שלי צו ראשון אבל מן הסתם שהיא לא הגיעה ובסוף היא גם נשארה ללמוד שנה אחת של קולג' (היא קיבלה מלגה) ואז חזרה להתגייס. לא עשו לה בעיות מתי שהיא חזרה לארץ.

כמו שזה נראה אם כבר עשית צו ראשון אתה במערכת של צה"ל ואי אפשר להתחמק מזה.

משתתף בצערך. :'(

פורסם

זה נושא מאוד מסובך, אני בספק רב אם יש הרבה שנתקלו במצב דומה.

אני ממליץ לך לפנות למיטב (יחידת הגיוס של צה"ל) ולשאול אותם מהן האפשרויות.

אשמח לשמוע מה הם טוענים, זה נושא דיי מעניין.

פורסם

זה נושא מאוד לא מסובך - וכבר ענו לו

גוגל?

מלש"ב שהיגר לארה"ב אחרי הגיעו לגיל 16 חייב/ת בגיוס.

מלש"ב זה זכאי לדחיית גיוס לשם השלמת לימודיו התיכוניים ושנה ראשונה בקולג' המקבילה לבגרויות בארץ בלבד.

וזהו בעצם.

אם כבר גויסת, אין בכלל מה לדבר. מגיעות לך הטבות ת"ש שונות בתור חייל בודד, אתה גם יכול לנסות להפלט מהמערכת בדרכים שונות (אי התאמה, קב"ן וכו'), אבל לא מגיע לך שחרור למפרע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים