עבור לתוכן

מחשב נכבה מדי פעם אחרי התקנת מערכת הפעלת והרדיסקים חדשים

Featured Replies

פורסם

התקנתי מחדש ווינדווס אחרי שהחלפתי הרדיסקים כי האחד שעליו הייתה המערכת חרק (ואישהוא כבר לא), כרגע יש לי WD150GB RAPTOR כראשי עם מערכת הפעלה, והמשניים הם SAMSUNG1TB (חדש) וSEAGATE500GB (שעליו הייתה מערכת ההפעלה).

בקיצור, המחשב נכבה עצמאית פעם בשעה-שעתיים ובכל פעם שאני מעלה פיקאסה (קורה אחרי 5 דקות, שעולה עם השגיאות הבאות : CBlockFile::OpenBlock err=5, cachindex_0 ןאח"כ CBlockFile::OpenBlock err=5, thumbs2_0.db)

אחרי ההתקנה צצו כל מיני בעיות מוזרות, המארז התחיל להרעיש (רעשי מאמץ) אחרי שקודם היה שקט למדי והמחשב נכבה כפעמיים, מה שעשיתי היה לשים מחדש משחה תרמית, לראשונה אחרי שנתיים (ע"פ הוראות שראיתי באינטרנט).

קישור להודעה התהליך התתקנה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=486972.0

בקיצור, השאלה היא מה זה יכול להיות? (מעבד שמתחמם,דרייברים)?

תודה

עריכה: הוא נכבה גם באמצע בדיקת RME95 וההארדיסקים תקינים ע"פ בדיקה.

מפרט q9300 2.5GHz (מאוורר מקורי)

Asus PQ5 Pro

ocz 4GB

Nvidia quadro fx3500

פורסם
  • מחבר

בדקתי בCORETEMP הטמפרטורה בסביבות ה-100c, השאלה אם זה רק בגלל מאוורר, או שיכול להיות קשור להתקנה המחודשת או להנחה לא נכונה של המעבד אחרי מריחת משחה טרמית?

פורסם

בדקתה את הגוף קירור?

פורסם

מאוד אפשרי שגוף הקירור לא מותקן היטב

על מנת לבדוק את טיב ההתקנה נסה להזיז בעדינות את גוף הקירור אחרי הנעילה של הפינים, אם הוא יושב טוב הוא לא אמור לזוז אפילו במילימטר

לגבי משחה טרמית: למרוח מעט !

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, גוף הקירור באמת לא היה סגור כמו שצריך, אני מריץ כבר 4 שעות prima95 והטמפ' המקס' הגיעה ל-67c ובממוצע 59c

שאלה אחרונה, אני כרגע עם המאוורר המקורי של אינטל (Q9300) אחרי שהתקלקל לי הAC7 לפני כמה חודשים, האם גוף קירור באיזור ה-100ש-150' יכול לעזור להוריד את הטמפ' עוד יותר?

פורסם

אני חושב שאם אתה לא מבצע OC ויש לך זרימת אוויר סבירה במארז אין מה להחליף את הקירור המקורי

פורסם
  • מחבר

סבבה, מה שכן המחשב עדיין לא פיקס, כי מה שהתחיל את כל הסיפור בעצם היה רעשי מאמץ במארז שלא היו קודם, איזו תוכנה תעזור לי לאבחן אם יש בעיה בספק/זכרון/כ.מסך, כי לא ראיתי אופציה לאבחון בפרימה למשל. נראה לי שמדובר בספק (בילט אין במארז של ANTEC SONATA II 500W) או בכרטיס מסך (NVUDUA QUADRO FX3500), איך אפשר לדעת בוודאות?

פורסם

הדרך היחידה זה לפתוח את המארז ולנסות לאתר עם האוזן מהוא מקור הרעש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים