עבור לתוכן

איך התפקיד קד"צ נהיגה?*צבא*

Featured Replies

פורסם

בלי קשר לאופציות עצמן:

4000 שקל זה ב-ד-י-ח-ה ביחס למה שאתה עומד לעבור בשלוש שנים הקרובות! אתה באמת מבסס על 4000 שקל כזאת החלטה..?

תחשוב על זה רגע לעומק ותבין כמה זה מזעזע...

והטיעון השני - 'פאדיחות' :screwy:

כדאי מאד מאד שתתאפס על עצמך ותתחיל לחשוב על סיבות קצת יותר רציניות לכאן או לכאן. אתה עומד להעביר שלוש שנים בצורה מאד מסויימת, משכורת חודשית אחת או פאדיחות זה לא מה שצריך להנחות אותך. חד משמעית.

^^^^^^

מחזק את זה שמעלי

עכשיו מה הולך לעבור עלייך בשירות הסדיר שלך עם כזה פרופיל ...

רוב המקרים שיתקעו אותך להיות נהג צמ"ה או משהו בסיגנון תהיה נהג האמר או ריאוסים אבירים למינהם ימי שטח ...

בשביל מה אתה צריך את זה .?

לא רוצה קרבי תתחיל בלהוריד את הפרופיל שלך !

ולא לחפש פתרונות כמו ללכת לקד"ץ נהיגה . בוא נגיד עם פרופיל יותר נמוך זה עדיין סבירות לפול באיזה בסיס תובלה ...

עם שעות לא שעות לפעמים נסיעות שלא נגמרות ....

• תגובות 35
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פעם נהג תמיד נהג - ברגע שיש לך רישיון נהיגה צבאי ינצלו אותך בכל מקום שלא תהיה החל מהסדיר ועד היום האחרון שלך במילואים.

הצבא לחוץ על נהגים, במיוחד נהגים שיכולים לשרת ביחידות שדה/קרביות. מדובר בתפקיד שעשוי להיות מאוד קשה ואף מסוכן. אתה יכול להיות בגדוד או בחטיבה עם יציאות דפוקות + סגירת שבתות מדי פעם, אתה גם תהיה בסבב שמירות/מטבחים עם שאר המפקדה מלבד העבודה השוטפת.

אני לא מזלזל בנהגים - בלעדיהם כל הלוגיסטיקה תקועה ובלי לוגיסטיקה אי אפשר לקיים לחימה. נהג מוכשר הוא נכס בצבא, אם כמפקד "נפלת" על נהג כזה ואתה תלחם שהוא ישאר איתך וגם תשתדל לדאוג לת"ש שלו אישית. אבל מדובר בתפקיד לא הירואי, אפור ותהיה מוקף בהרבה טיפוסים, אהם, מיוחדים.

בנוסף - פעם קורס הנהיגה היה במסגרת השירות, לפי דעתי ההוצאה של הקורס לקד"צ (ז"א - על חשבונך, מבלי שהפז"ם ידפוק) זה ביזיון.

אני מקווה שברור לך עכשיו ואחרי התגובות שהיו לפני ש-4000 ש"ח הם ממש לא שיקול כאן.

פורסם
  • מחבר

אחלה הכל טוב ויפה שמדברים על יבש,אתם מדברים פה עך כסף וכדומה,אבל שאני יהיה קרבי אני יכניס רק כ700 שקלים בערך(וזה בתפקידים הכי קרביים שיש),אם אני אהיה נהג נגיד 300 שקל,אם אני אעשה גם שבוע שבוע אז בשבוע שאני יהיה בבית אני אוכל לעבוד דרך הכח אדם ככה שיצא לי דיי נח בסופו של דבר.(אמרתי להם שיש לי בעיות כלכליות בבית בצו הראשון,כמובן שהלכתי אפילו רחוק ואמרתי מרוב שהמצב הכלכלי בבית גרוע אני מעביר שלושת רבע משכורת שלי להורים)

ואיך אפשר להוריד פרופיל אם אני חצי שנה לפני גיוס?,יש חייה כזאת?(אני לא רוצה להשתמט מהצבא על 21!!,אני רוצה שיהיה פי פרופיל של 82 בערך)

פורסם

אני מבין שקשה לך להבין שקד"צ נהיגה + פרופיל קרבי(כמו שיש לך) = נהג "קרבי" או נהג משא כבד. הסיכוי שתעשה שבוע שבוע בכזה דבר נמוך. מאוד נמוך.

פורסם

82 זה גם קרבי.

לפי מה שהבנתי, אתה יכול לשנות את הפרטים שלך, כולל הפרופיל, עד 3 שבועות מהגיוס.

אני אומר את זה מנסיון, כי גם אני בתהליכים, ואני סובל מעודף משקל, ואמרו לי שאם אני אמשיך בירידה של המשקל, אני יכול לשנות את הפרופיל שלי ל97 עד כ3 שבועות מהגיוס.

פורסם

אחלה הכל טוב ויפה שמדברים על יבש,אתם מדברים פה עך כסף וכדומה,אבל שאני יהיה קרבי אני יכניס רק כ700 שקלים בערך(וזה בתפקידים הכי קרביים שיש),אם אני אהיה נהג נגיד 300 שקל,אם אני אעשה גם שבוע שבוע אז בשבוע שאני יהיה בבית אני אוכל לעבוד דרך הכח אדם ככה שיצא לי דיי נח בסופו של דבר.(אמרתי להם שיש לי בעיות כלכליות בבית בצו הראשון,כמובן שהלכתי אפילו רחוק ואמרתי מרוב שהמצב הכלכלי בבית גרוע אני מעביר שלושת רבע משכורת שלי להורים)

ואיך אפשר להוריד פרופיל אם אני חצי שנה לפני גיוס?,יש חייה כזאת?(אני לא רוצה להשתמט מהצבא על 21!!,אני רוצה שיהיה פי פרופיל של 82 בערך)

צהל היא מערכת דמוקרטית לפעמים אולי קצת אנרכית אבל עדיין עם המסמכים הרפואיים והאישורים הנכונים החיים הופכים להיות קלים יותר...

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה על ההסברים הפנמתי הכל.

אפשר אבל דרכים של איך להוריד את הפרופיל?(אני לא מאלה שיש להם קומבינות מפה ועד להודעה חדשה)

יש לי כושר גופני על הפנים אם זה משנה.

נגיד בעבודה שאני עובד היא פיזית,יום אחרי כואב לי גם הגב וגם הפיקות של הרגליים באזור.

וזהו,יש מה לעשות במקרה הזה?

פורסם

אפשר אבל דרכים של איך להוריד את הפרופיל?

למה לשלול ישר אופציה של קרבי? על פי הנתונים אתה מתאים. בהחלט יכול להיות שדווקא שם תמצא את מקומך.

יש לי כושר גופני על הפנים אם זה משנה.

אל תדאג, הצבא לא בונה על זה שיהיה לך כושר גופני מראש. הוא דואג ליישר קו לכולם.

גם לי לא היה כושר גופני בשיט לפני הצבא ובסוף טירונות הייתי בכושר די טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקי..תגידו לי ברשימה הבאה איזה תפקידים הכי טובים,יש לי עד סוף היום למלא את זה אם אפשר זריז.

• חייל התותחנים

•לוחם איסוף

•חיל השיריון

•מג'ב

•חיל הרגלים

•הנדסה קרבית

•לוחם במערך הנ.מ

•לוחם חילוץ והצלה בפיקוד העורף

•מאבחן ביטחוני בחיל המשטרה הצבאית

מה התפקיד הכי טוב מכל אלה?,הכי פחות קרבי והכי פחות זה שקורעים בו את התחת,וכמה שיותר ימים בבית.

חבר שלי אמר לי שהלוחם במערך הנ.מ הזה הכי טוב,כי גם ככה לא תוקפים אותנו מהאוויר.

פורסם

נ"מ עושים 11-3(סוגרים שבת אחת, שבת שנייה יוצאים) רוב השירות. אבל השירות לא משהו בכלל. זה יותר מאבטחי מתקנים מאשר הרבה דברים אחרים. מתוך כל האפשרויות האלה, אין כאן שום דבר שהוא "כמה שיותר ימים בבית וכמה שפחות קריעת תחת" סורי.

פורסם
  • מחבר

אוקי מה אתם אומרים נסמן ככה?

•מאבחן ביטחוני בחיל המשטרה הצבאית

•מערך הנ.מ

•?

מה התפקיד השלישי שהכי כדאי לסמן?,תתייחסו לזה שאני רוצה כמה שפחות קרבי.

פורסם

מאבחן ביטחוני במ"צ זה אומר להיות קרבי בלי לקבל משכורת של קרבי ועם יציאות קצת יותר טובות(זה קטע מוזר, איזה 5 ימים בצבא, 3 ימים בבית ואז 8 יום בצבא ואז 6 בבית, או משהו מוזר אחר).

אתה תהיה מוצב במחסומים בשטחים ורמת הסיכון שלך גבוהה בהרבה מאשר כל פעילות קרבית אחרת כנראה.

פורסם

אל תדאג, הצבא לא בונה על זה שיהיה לך כושר גופני מראש. הוא דואג ליישר קו לכולם.

גם לי לא היה כושר גופני בשיט לפני הצבא ובסוף טירונות הייתי בכושר די טוב.

פורסם

אני אומר שאל תשלח להם מנילות אם אתה לא רוצה להיות קרבי. אצלי זה עבד ::)

אתה יכול להיתקע בתפקיד דפוק 3 שנים ולסבול או לקוות שיתנו לך להיות תומך לחימה או ג'ובניק מת.

פורסם

אני אומר שאל תשלח להם מנילות אם אתה לא רוצה להיות קרבי. אצלי זה עבד ::)

אתה יכול להיתקע בתפקיד דפוק 3 שנים ולסבול או לקוות שיתנו לך להיות תומך לחימה או ג'ובניק מת.

זה שאצלך זה עבד זה לא אומר שהם לא יכולים לתקוע את הבן אדם באיזה חור עוצבה או גדוד איפה שהוא בתיזלחוי שבא להם ואז אתה תדפק מכול הבחינות

כי במצב הקודם יכולתה לפחות לנסות לבחור לאן תלך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים