עבור לתוכן

איך התפקיד קד"צ נהיגה?*צבא*

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

מילאתי את המנילה לפני כמה ימים היא הייתה קרבית,לא הייתי מאלה שמתווכחים אם היו מגייסים אותי לתפקיד קרבי וכדומה,למרות שרציתי משהו שקשור למחשבים(בזה אני גם עושה מקצוע בבית ספר,מקבל CCNA אאל'ט),בקיצור..היום באמצע עבודה,בידיוק בהפסקה מתקשרת אליי פקידה מהלשכה בב'ש,אומרת לי אם אני רוצה להיות בקד'צ נהיגה,אמרתי שתרשום אותי ואני יבוא יום ראשון ללשכה.

השאלה שלי היא מה זה בעצם התפקיד הזה?

יצא לי משהו מזה בעתיד אחרי שאני אשתחרר מצ'הל?

התפקיד עצמו קשה או קל?,וזה נקרא ג'ובניק לכל דבר?(יש לי פרופיל 97 קרבי אם זה משנה)

עושים שמה שבוע שבוע או מה?

בסך הכל אני לא יודע,מצד אחד זה בא לי תאמת בזמן מדהים,בידיוק אני קורע תתחת בעבודה פיזית קשה אך ורק בשביל שיהיה לי רישיון נהיגה(תיאוריה כבר עברתי),וככה אני לא יהיה צריך לזרוק עכשיו 4000 שקל על שיעורים.

אבל מהצד השני יש לי קצת חששות לגבי התפקיד הזה.

אני יהיה חייב לעשות תיאוריה עוד פעם למרות שעשיתי תיאוריה כבר של דרגה B-(עד 8 מוסעים)

אשמח ליעוץ בקיצור,אם אפשר לכאלה שהיו שמה או שהיה להם חבר טוב שהיה שמה וכאלה.

• תגובות 35
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משלמים לך על רישיון, ואז אתה נוהג 3 שנים.

בקיצור לא!

פורסם

תחסוך את זה מעצמך.

פורסם
  • מחבר

מה כל כך רע בזה אתם יכולים לפרט בהרחבה לפחות?

פורסם

מה לא ברור? אתה הולך להיות נהג. איפה כמה ולמה זה כבר תלוי. בדרך כלל מתחילים מלמטה ונוהגים באבירים והאמרים אם אתה מסופח למפקדות קרביות,או יותר שכונה אם אתה מסופח להיות ג'ובניק. האנשים שאיתך סביר להניח שלא יהיו מהמבריקים והנחמדים שתכיר,ויהיו חסרי מוטיבציה לרוב לחלוטין (במיוחד בתפקידי תומכ"לים).

לאיפה אפשר להשתדרג? להיות נהג בוס א' או ב' של מג"ד ומעלה (מח"ט אוגדונר וכו') ואז אם במקרה שובצת עבור איזה אלוף משנה ומעלה המשרת בקריה אתה יכול להשתולל על האוטו. הסבירות לכך נמוכה.

וביננו,אם אתה יכול לעשות עם עצמך משהו טוב יותר ,עשה זאת.

פורסם
יצא לי משהו מזה בעתיד אחרי שאני אשתחרר מצ'הל?

כן, בהנחה שאתה רוצה להיות נהג משאית.

זה תפקיד שיכול להיות הרבה פעמים עם יציאות ממש לא משהו, עבודה משעממת, האנשים שמגיעים לשמה בדרך כלל על הפנים (שזה בתכלס הפן הכי גרוע, כל השירות שלך תהיה תקוע עם חבורה של ערסים דפ"רים).

באמת שעדיף לך לעשות משהו יותר טוב עם עצמך...

פורסם
  • מחבר

השאלה איזה דבר אני יכול לעשות טוב יותר?

כל המנילה שלי קרבית,זה או להיות קרבי או להיות נהג(ההורים מתנגדים בתוקף שאני יהיה בקרבי,גם בגלל שאני בן יחיד עם שני אחיות ובגלל שהם רוצים שאני ימשיך את שם המשפחה),יש איזה אופציות אחרות לדעתכם חוץ ממה שהיה לי במנילה?

פורסם

לך לקרבי. עדיף לך. הסיכוי שלך למות בתאונת דרכים(אגב קד"צ נהיגה...) גבוה פי מיליון מלמות במהלך השירות כחייל קרבי.

פורסם

אם יש לך תעודה שקשורה במחשבים, אתה יכול לפנות ליחידת מיון\איתור של חיל תקשוב או מודיעין. אם אתה מתאים מקצועית, יש לך סיכוי להתקבל גם עם 97.

השאלה רק כמה אתה קרוב לגיוס, כי תהליכי מיון (במיוחד למודיעין) זה משהו שלוקח הרבה זמן... ככה שאם אתה חודש לפני גיוס זה לא באמת רלוונטי

פורסם
  • מחבר

אני שישה חודשים לפני גיוס.

פורסם

אז שווה לנסות. דבר עם הלשכת גיוס.

פורסם
  • מחבר

בסדר לא משנה אני ילך לאיזה תפקיד קרבי.

יש המלצות?(קיבלתי מנילה קרבית אני מזכיר,יש שמה את כל התפקידים של הקרבי,אם תרצו אצלם תמונה ואעלה)

מג'ב זה קרבי קרבי או תומך לחימה?

אני מפש משהו לא קרבי מדיי,שיהיה תומך לחימה הכי טוב מבחינתי.

פורסם

אם יש לך פרופיל 97 ואתה הולך לקרבי, אני ממליץ מנסיון ללכת לאחת מחטיבות החי"ר (גבעתי, גולני, נח"ל, צנחנים, כפיר).

אין המון הבדל בין החטיבות השונות, זה יותר עניין של סגנון החטיבה וסוג האנשים (אני אישית הייתי בגבעתי - בהחלט יכול להמליץ לך).

תקבל שירות קרבי שיהיה ככל הנראה מעניין מאוד ותרגיש שאתה עושה משהו משמעותי עבור המדינה.

אני יכול להגיד שעל אף שהיה שירות לא קל ומאתגר, אני בסופו של דבר מאוד נהנתי.

פורסם
  • מחבר

תאמת שאני עוד לא סגור מה אני רוצה בכלל.

מצד אחד אני רוצה ג'וב ולהיות כמה שיותר בבית,מהצד השני קצת פדיחה שאחרי הצבא תספר לכולם שהיית ג'ובניק. להיות קרבי גם אף פעם לא משך אותי בכלל,אין לי את הרעל הזה כמו לאנשים אחרים שמשהם היו ילדים קטנים הם אמרו אני רוצה קרבי.

נראה לי אני אלך בסופו של דבר לקדצ' נהיגה,אפילו שלא תהיה לי שמה חוויה כמו בקרבי,לפחות נוציא באופן זמני רישיון על חשבון הצבא.

וד'א,איך אפשר לדחות את הגיוס?,הגיוס שלי זה כמו כל הקרביים ב7 לחודש,אם אני אעבור את הקורס תיאוריה ואת השיעורים והטסט,למתי זה ידחה לי בערך?(התאריך גיוס שלי זה בחודש השביעי)

פורסם

בלי קשר לאופציות עצמן:

4000 שקל זה ב-ד-י-ח-ה ביחס למה שאתה עומד לעבור בשלוש שנים הקרובות! אתה באמת מבסס על 4000 שקל כזאת החלטה..?

תחשוב על זה רגע לעומק ותבין כמה זה מזעזע...

והטיעון השני - 'פאדיחות' :screwy:

כדאי מאד מאד שתתאפס על עצמך ותתחיל לחשוב על סיבות קצת יותר רציניות לכאן או לכאן. אתה עומד להעביר שלוש שנים בצורה מאד מסויימת, משכורת חודשית אחת או פאדיחות זה לא מה שצריך להנחות אותך. חד משמעית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים