עבור לתוכן

צריך לבחור מעבד (1500-1700 ש"ח) ל- Photoshop ו-Lightroom

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שלא תתייאשו לפני שתסיימו לקרוא. אני פשוט חייב להסביר את המצב.

אני חושב שאני די מבין במחשבים. למדתי אלקטרוניקה ומיקרו-מעבדים. הרכבתי בעצמי כמה מחשבים ובזמנו אף כתבתי כמה תוכנות ב ASM16 ו- WinASM32 כשהארוכה ביניהן הייתה כ- 1400 שורות של קוד (לא ממש מרשים אבל עדיין...). מה שקרה זה שהפסקתי להתעסק בכל הדברים האלה לפני כ- 12 שנה. איני מתעדכן בכל הטכנולוגיות החדשות ומשתמש במחשב שלי בתור כלי עבודה שבעזרתו אני מרוויח כסף. פעם ב- 3 – 4 שנים אני מתעדכן וקונה מחשב חדש וזה בדיוק מה שאני עושה כרגע. מן הסתם אני רוצה לקנות משהו ש-"מרביץ עבודה" ועם זאת איני רוצה לשלם על משהו שלא יהיה לי בו שימוש.

אני הולך לרכוש חלונות 7 פרופשיונל (הגרסה האנגלית) ולבנות את המפרט סביב מעבד של אינטל.

התוכנות שאני עובד אתם כרגע זה LIGHTROOM 2 ו- PHOTOSHOP CS3. אני פותח קבצים בגודל החל מ- 250 מגה ועד ל-כ- 2GB (לא מכווץ).

זאת הסיבה שבמחשב החדש אני הולך לשים 8GB של זיכרון DDR3 של KINGSTON (את התדר הכי גבוהה שאני אוכל לשים בלוח).

אני רוצה להתייעץ לגבי המעבד. התקציב הוא 1500 – 1700 ש"ח וממש קשה לי לבחור. לא תמיד כתוב בבירור כמה ליבות יש לכל מעבד ואני לא יודע אם בכלל התוכנות שהזכרתי יידעו לנצל 4 ליבות למשל. אני לא רוצה לצאת פראייר אם אני אקנה Core i7 ב- 1600 שקל כשיכולתי להשקיע הרבה פחות כסף במערכת המבוססת על Core i5 (גם לוח אם יותר זול) ולקבל 99% מהביצועים של Core i7 "בינוני". עוד כשבהרבה מקומות כתוב שה- Core i7 הוא לא בדיוק "משגע". ואולי בכלל כדאי לבנות מחשב עם שני מעבדי Core i5?

אני צריך פה חוות דעת, רצויי ממישהו שעובד עם התוכנות הנ"ל. אני מתכוון לשדרג לפוטושופ CS5 ולייטרום 3 או שאני אמתין טיפה ל-לייטרום 4. באיזה מעבד הכי כדאי להשקיע מבחינת ההגיון והכדאיות שהתוכנות הללו יוכלו "להרביץ עבודה".? אתם יכולים לדבר אתי חופשי במושגים של: תדרים, סיביות, "קלוקים", הוראות, סוקטים, ליבות, multitasking וכו"... רק לא במושגים של טכנולוגיות חדשות כי שם אני אבוד.

רק לציין שאני לא הולך להתעסק עם OVERCLOCKING וכיוצא בזה.

להבהיר: המחיר הוא מחיר המעבד/מעבדים בלבד.

לא התייאשתם לקרוא? כל הכבוד!

פורסם

שלום לך

גש בבקשה לפורום מפרטי מחשב וכנס לסטיקי

" גרפיקאים כנסו " - שם תראה מה זה להתייאש :lol:

עד שיגיבו לך כאן, תוכל להתעדכן במי נגד מי העדכני.

כעיקרון, חומרה ( מפרט ) ל - CS 5 דיי שונה מזה המיועד

ל - CS 3 , אם כי היות ועתה משתמש רק בפוטושופ , זה

פחות בולט.

:xyxthumbs:

פורסם

שלום MichaelZ וברוך הבא לפורום,

תוסיף בבקשה את התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון לכותרת.

לפני שממשיכים בדיון פה, אם אתה מתכנן קניית מערכת חדשה מלאה, הייתי ממליץ לך לפתוח דיון בפורום 'מפרטי מחשב' שם תוכל לקבל המלצה על מפרט מלא. מכיוון שמלבד עניין המעבד, יש גם שיקולים של כרטיס גרפי, מספר כוננים קשיחים, אולי גם קירור וכו' אני חושב שזה ייקל עליך ועל העוזרים לענות על הכל במקום מרוכז אחד במקום ל"התפזר" על-גבי הפורום למספר דיונים בנושאים הללו.

אם תרצה להמשיך ולדון פה בפורום על שלושת הרכיבים שבהם הוא עוסק אתה כמובן מוזמן לעשות זאת.

רק שתי הערות:

1. אין טעם להתעקש על זכרון בתדר הכי גבוה שאתה יכול להתקין בלוח. מלבד נפח (בתנאי שבאמת זקוקים לו) לזכרון אין ממש השפעה על הביצועים, ולכן כדאי לך הרבה יותר להשקיע בזכרון "בסיסי" כגון DDR3 בתדר 1333. הכי משתלם מבחינת יחס עלות-תועלת.

2. אם אםה רוצה מערכת מבוססת Intel אני ממליץ לך לחכות עוד מספר שבועות עד שהתמונה לגבי המחיר והזמינות של מעבדי Intel תתבהר קצת יותר. הסיבה לכך היא שלפני מספר ימים הושקה פלטפורמת Sandy Bridge החדשה שמחליפה את ארכיטקטורות Nehalem/Westmere שהן הדור הקודם. כרגע תמונת המחיר, הזמינות וההיצע עדיין לא ברורה לגמרי ומכאן ההמלצה להמתין עוד מספר שבועות.

בנוסף מכיוון ששלושת הארכיטקטורות הללו ממותגות כסדרות Core i3/i5/i7 לא היה ברור לאיזו מהן אתה מתכוון כאשר ציינת כדוגמה את המעבדים שאתה שוקל לרכוש.

פורסם
  • מחבר

תודה למנהל הפורום.

אם זה מה שאתה אומר אולי באמת כדאי להמתין. אם כי דיברת אתי במושגים שאני לא מבין. ציינתי את מחיר המעבד כשהמחיר כולל רק אותו. איני מחפש "מפרט מלא" כי אני מסוגל לעשות תחקיר בעצמי ואני כבר די סגור לגבי שאר הדברים (המוכתבים ע"י תקציב פחות או יותר). ככל הנראה ראית את השאלות הקודמות שלי ואני רק רוצה לציין שלרמות שלא הגבתי, התגובות המעטות שקיבלתי אכן עזרו לי וכבר בחרתי את הציוד. אני לא הולך לקנות ברשת ולגבי דברים כמו קירור, ספק כוח ומארז אני כבר אחליט בחנות המקומית.

אני רק צריך עזרה עם המעבד ואולי עוד כמה דברים. המערכת שאני בונה היא מאוד ייחודית (וזה לא אומר: בעלת ביצועים מטורפים) ואני לא יכול ללכת על שום מפרט קיים.

אני חדש בפורום שלכם ואני חייב לציין שיש לכם מקום נורא נחמד ומגוון. אני שולט בשפה האנגלית ברמה של שפת אם והאמת היא שהסיבה היחידה שפניתי עם שאלותיי לפורום ישראלי זה שהמחירים בחו"ל הם מאוד שונים וגם לא כל דבר שיש שם יש גם פה. אגב נראה לי שגם העברית שלי היא לא רעה בכלל כשהיא לא שפת האם.

שאלה אחת למנהל הפורום או למי שאחראי פה. איך בדיוק אני מעביר את ה"נושא" שלי לפורום אחר?

תודה.

פורסם

עד לפני מספר ימים נמכרו מעבדים ולוחות אם עבור ארכיטקטורות Nehalem/Westmere של Intel. מדובר היה במעבדים לתושבות 1366 ו-1156 מהסדרות Core i3/Core i5/Core i7 (שמות הסדרות הם רק לצורכי מיתוג). לפני כמה ימים שוחרר פלטפורמת Sandy Bridge שהיא נכון להיום הארכיטקטורה החדשה ביותר שיש ל-Intel להציע. גם המעבדים הללו מותגו וישווקו תחת המותגים Core i3/Core i5/Core i7 אך מספרי הדגמים יהיו שונים (לדוגמה Core i5-2500 כשה-2 מייצג את הדור ה-2 של הארכיטקטורה ושלושת הספרות שאחריו את שם הדגם הפנימי). מעבדים אלו מיועדים לתושבת 1155 ובחתך רוחב הם לרוב עדיפים במעט על דור המעבדים הקודם. מכיוון שאנחנו קרובים למועד ההשקה תמונת המצב לגבי זמינות, היצע והמחירים עדיין לא ברורה, לא של מעבדי SB החדשים ולא של הדור ה"ישן" (שאולי יוזל קצת בעקבות ההשקה של הדור החדש). אני מקווה שעכשיו הדברים קצת ברורים יותר.

הצעתי לך לפתוח דיון בפורום 'מפרטי מחשב' כי למערכת כזאת יש עוד שיקולים מלבד המעבד. בהתאם לשימושים שלך, לדרישות ולתקציב ניתן לבנות שם את המפרט המאוזן והטוב ביותר. לדוגמה, אולי עדיף לרדת במעבד או לוותר על דרישה מסוימת מלוח האם וכך להוזיל אותו במעט כדי להשקיע בקירור/ספק/כל רכיב אחר איכותי יותר כי כידוע ביצועי המערכת ויציבותה לא נגזרים אך ורק מהמעבד. לא שאני חלילה מזלזל במחקר שערכת או בידע שלך, אך לדעתי הרבה יותר ענייני לדון על מפרט מלא בצורה מסודרת ומרוכזת מאשר "להתפזר" ברחבי הפורום. בנוסף, אני באופן אישי לא ממליץ להשאיר "חורים" במפרט ולמלא אותם רק במעמד הקנייה. המארז (אלא אם כן יש לך דרישות מיוחדות) פחות חשוב, אך ספק כוח הוא בהחלט רכיב בעל חשיבות גדולה ועדיף להגיע לחנות כשיודעים באיזה ספק (או ספקי) כוח מעוניינים ולא לקחת מה שהמוכר ממליץ שם או רק מתוך מלאי מוגבל שייתכן שיש בחנות. כנ"ל לגבי קירור ובאופן כללי לגבי המפרט. אם אתה כבר סגור על רכיבים מסוימים תוכל לכתוב אותם שם והמפרט יבנה סביבם או שימליצו לך להחליף אותם באחרים משתלמים יותר.

אני יכול להעביר לך את הדיון, אך אם אתה מעוניין, עדיף הרבה יותר שתפתח שם דיון מסודר, תענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום ומשם תמשיך. אין ממש טעם להעביר את הדיון הקיים עם כל התוכן שלו לשם.

באופן כללי, הרבה יותר השתלם בדור המעבדים הקודם של Intel וכנראה שגם בדור המעבדים החדש לקנות מעבד מרובע ליבה מסדרת ה-Core i5. אם אתה מתכוון לקנות מעבד מסדרת המעבדים החדשה, אז המעבד Core i5-2500 יהיה כנראה הבחירה המשתלמת ביותר בחתך רוחב של שימושים . אולם, כל זה תלוי בשימושים שלך. ל-PS לדוגמה בדרך כלל יש צורך בכמות גדולה יותר של זכרון מאשר דווקא במעבד עוצמתי (שמתאים יותר לרינדורים) אז כך שכדאי שתפרט פה (או בדיון בפורום מפרטי מחשב אם תפתח כזה) קצת יותר על השימושים שלך בפועל בכל אחת מהתוכנות האלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה למנהל הפורום שעשה לי קצת סדר בראש.

בהסתמך על מה שאמרת אני הולך להמתין עם הרכישה.

בינתיים אני רוצה לברר משהו בפורום אחר.

אני חייב להגיד משהו. אני לא יודע כמה יצא לך לעבוד בפוטושופ אבל אני התחלתי עם גרסה 3 (לא CS3 שהיא הגרסה העשירית). בערך אחרי 5000 שעות אני הפסקתי לספור את הכמות שצברתי (ואני כבר לא זוכר מתי זה היה). אם אתה פותח קובץ של בוא נגיד 500 מגה ואתה מתחיל להפעיל עליו כל מיני פלאג-אינים ומחכה רבע שעה עד שכל פעולה תסתיים אז המעבד הופך פתאות לנורא-נורא חשוב. שלא נדבר על הלייטרום שהוא פשוט אוכל את האמא של המעבד. תנסה לעבד איתה 40 קבצים שכל אחד "נפתח" ל-250 מגה ואתה לא תסיים באותו יום וזה לא יעזור גם יש לך 20 ג'יגה של זיכרון. במצב כזה אתה זקוק לכל ה64-ביט, כל הליבות וכל המיץ שתוכל להוציא מהמעבד. ומה עוד - כל זה לא יהיה שווה כלום אם התוכנה "מפגרת" ולא יודעת לנצל את החומרה. ואם גם יש לך הדפסה ברקע - אתה יכול ללכת לישון ולחזור אחרי שבוע.

לא פניתי לפורום של גרפיקה מפני שאני לא גרפיקאי ואני לא אוהב את כל ה"צעצועים" שהאנשים משחקים בהם שם. אני צלם ומה שאני עושה עם המחשב זה פוטו-פיניש או יותר נכון: post-production וזה אפילו לא מסכם את יעוד המערכת. לפי דעתי אני אוכל להסתדר יופי עם מערכת שהיא מוגדרת "בינונית ומעלה" ולאו דווקא עם ה"טופ", בתנאי שהכל מותאם פיקס. מה בדיוק אני צריך - רק אני יודע ואף-אחד לא יוכל "לתפור" לי את המפרט. למזלי, אני לא טמבל ואני יכול לעשות את זה (עם קצת עזרה).

שלא תחשבו אפילו שאני לא מעריך את התגובות שאני מקבל פה. עד עכשיו עזרו לי מאוד.

פורסם

^^^^^

עברת על הסטיקי ?

דברים משתנים, אתה יודע.

פורסם

אפשר לשאול מה המפרט הנוכחי שלך? כדי שתהיה איזו נקודת ייחוס.

אני לא עובד עם תוכנות גרפיות אז ניסיוני בתחום מוגבל.

יחד עם זאת:

1. טעינת תמונה ברזולוציה גבוהה ב-PS זה משהו שעבורו אתה צריך נפח זכרון מתאים.

2. כל עניין ה-Scratch file למיניהם - צוואר הבקבוק הוא מערכת האחסון. אולי אפילו כדאי לך להשקיע ב-SSD (לא בטוח, צריך לבדוק את העניין) ובכל מקרה שכנראה עדיף לך למקם אותם על כונן נפרד.

3. כשאתה מריץ פילטרים שונים בהחלט שלמעבד יש חשיבות, אולם, כאן חשוב לדעת שלא כל פילטר או פלאג-אין הם זהים מבחינת דרישות וניצול החומרה. יש כאלה שפועלים כתהליכון בודד (מנצלים ליבה אחת בלבד) וככאלה ייהנו יותר מתדר גבוה של כל ליבה. אחרים מנצלים ריבוי תהליכונים (תמיכה משתנה בריבוי ליבות). כאן, כפי שציינת בעצמך, נכנס לעניין גם שיקול של עלות-תועלת. לרוב ההבדלים בין המעבדים מפלטפורמה נוכחית ובעלי ארכיטקטורה זהה הם שניות בודדות (אולי זה שווה את ההשקעה אולי לא, זה לגמרי תלוי במשתמש) בביצוע פעולה מסוימת. כדי לבדוק את הנושא קצת יותר לעומק תחפש ברשת מבחני ביצועים (Benchmarks) של מעבדי SB ו-Photoshop (ועדיף בגרסת CS5 כי התוכנה היא זאת שלמעשה קובעת את דרגת ניצול החומרה).

מקום טוב להתחיל ממנו יהיה בדיון Sandy Bridge - מחירים וביקורות פה בפורום. שם בהודעה הראשונה תמצא מבחר קישורים לביקורות שונות מרחבי הרשת. בחלקם תמצא גם התייחסות לעבודה עם תוכנות גרפיות ו-PS בפרט. בנוסף, אני ממליץ לחפש ברשת מבחני ביצועים או מידע ספציפי עבור הפילטרים או רכיבי הפלאג-אין המסוימים שבהם אתה משתמש.

את Lightroom אני בכלל לא מכיר אבל אני מניח שבגדול הקווים המנחים שלעיל תקפים גם שם.

והכי חשוב לזכור, למערכת יש צווארי בקבוק שונים בהתאם לשימושים, וכשבונים מערכת מאוזנת צריך לנסות למזער את כולם עד כמה שרק אפשר. מעבד "חזק" לבד לא מבטיח כלום, כי גם הכרטיס הגרפי (לא יודע אם זה תקף לגבי השימושים שלך בהכרח), גם מערכת האחסון ולפעמים גם הזכרון יכולים לפגוע או לתרום לביצועי המערכת באופן מובחן.

פורסם
  • מחבר

אני גדלתי על המחשב ואני יודע היטב מה זה צוואר הבקבוק, דהיינו איזה רכיב מעקב את העבודה בכל רגע נתון. אני לא עובד הרבה עם פלאג-אינים למיניהם, אבל כאשר אני צריך להשתמש ב- NOISE NINJA או אפילו GENUINE FRACTALS , צוואר הבקבוק הוא לא האחר אלא המעבד (בתנאי שיש לך זיכרון בשפע). דוגמא מהשטח:

בין שאר הדברים שאני עושה עם המחשב, אני מרכיב פנורמות. בוא ניקח אחת שגודלה 180 מגה-פיקסל (לא הכי גדולה שהרכבתי אי-פעם).

אחרי שה- PANOTOOLS ASSEMBLER מסיים "לתפור" אותה אני צריך להעלות אותה לפוטושופ כדי להעלים את התפרים ובכלל לעבוד על כל פריים בנפרד כדי לפצות על שינויים בחשיפה והתאורה עצמה ולתקן כל תזוזה של עצמים . מן הסתם אני עובד ב- 16 ביט לערוץ, מה שנותן לנו 16*3 = 48. 48 חלקי 8 זה 6 ותוסיף לזה עוד שני בייט (כי לכל פריים יש גם "מסיכה"). ככה אנחנו מקבלים שכל פיקסל של פנורמה כזאת תופס 8 בייט בזיכרון. תכפיל את זה ב- 180 מיליון ואתה תקבל 1440 מגה-בייט בלי להתאמץ. עכשיו תנסה באמת "לעבוד" על קובץ כזה כשאתה מוסיף "שכבות", "מסיכות" נוספות ו-ADJUSTMENT LAYERS. אתה יכול להגיע ל- 3 ג'יגה בשקט. יהיה לי 8 ג'יגה של זיכרון אז ככה שזאת לא תהיה הבעיה. רק שמישהו ינסה להגיד לי שבמצב כזה המעבד לא משחק את התפקיד הכי חשוב כשהוא צריך לעבד כמות עצומה כזאת של נתונים בזמן אמת. ואם הזיכרון אינו עומד בקצב של המעבד – מה עשית בזה? פנורמות בגדלים כאלה זה לא משהו שאני עובד עליו ביום-יום אבל עדיין… כשאני כן צריך, אני רוצה לסיים ביום שאני מתחיל.

המפרט הנוכחי שלי אינו רלוונטי לכלום מפני שהמחשב הזה הולך "לעבור דירה" למחסן (או שאני יהפוך אותו למחשב רק של הדפסה), אבל רק בשביל הקטע תנסה לפתוח קובץ RAW של 12 מגה-פיקסל ב-לייטרום 2 על מחשב פנטיום 4 עם 2 ג'יגה זיכרון DDR2… תתחיל לעבוד קצת על התמונה הזאת ואני מבטיח לך שתגלה משמעות חדשה למונח "צוואר הבקבוק".

בזכותך החלטתי לחכות עם הקנייה רק מהסיבה שאני פשוט יודע שאני ארגיש כמו טמבל שנפל בין שני כיסאות אם אני אשלם מחיר יקר עבור ה- SANDY BRIDGE החדש או שאשלם מחיר רגיל עבור הדור הקודם (כשבתוך חודש הוא יירד). בזמן שאני מחכה אני באמת הולך לקרוא הרבה חומר על המעבדים החדשים ועל הביצועים שלהם עם תוכנות שאיתן אני עובד.

פורסם

^^^^^

אני :-X

לפחות תעדכן לפני הרכישה לאיזה תובנות הגעת .

פורסם

שאלתי לגבי המערכת הקיימת שלך כדי לקבל נקודת ייחוס. על-פי החומרה הנוכחית שבה אתה משתמש אפשר לקבוע גם לאיזה שיפור אפשר לצפות משדרוג מסוים (של תוכנה ו/או חומרה). אם אתה משתמש ב-Pentium 4 עם 2 GB זכרון לעבודות בגדלים כאלה ועם חבילות התוכנה החדשות של Adobe, אתה בהחלט תרגיש שיפור כמעט לא משנה לאיזה מעבד מהדורות החדשים תשדרג. לעומת זאת אם היית משדרג מדור חומרה מאוחר יותר אולי השדרוג לא היה כזה משמעותי - ומכאן בדיוק נבעה השאלה.

לגבי כל השאר, בגלל אופן עבודת התוכנה (Scratch file) גם המעבד וגם הכונן הקשיח הם צווארי הבקבוק ולאו דווקא רק המעבד, את הכונן הקשיח נוטים להזניח הרבה פעמים, אז חשבתי לציין גם את זה.

בסך הכל כתבתי לך בהודעה הקודמת שלי את הדברים שאני יודע לגבי בניית מערכת כזאת (מספיק זכרון, מעבד מתאים והקדשת מחשבה למערכת אחסון מתאימה) והיה חשוב לי לציין שהמעבד הוא לא חזות הכל (ושגם ההפרשים בין המעבדים הם לרוב לא כל כך גדולים ולכן כדאי לבחור במשתלם ביותר). אם אתה יודע את כל זה ועוד, או שיש לך השגות מניסיון ואתה יודע מה אתה צריך. אז נהדר.

פורסם
  • מחבר

You got it, man

;)

פורסם

אתה לא עובד נכון!

16 ביט לכל ערוץ זה בזבוז רציני של משאבים בפוטושופ, ממש אין צורך שעדיין לא הוכח שיש הבדלים משמעותיים במבחן התוצאה.

יתרה מזאת, המדפסות המקצועיות וגם מסכים עדיין לא תומכים בשלמות ב-16 ביט.

דבר נוסף, ADJUSTMENT LAYERS מיועדים לחסרי ביטחון בפוטושופ! לא סתם אדובי השאירו טיפול ישיר בפיקסל.

ADJUSTMENT LAYERS בקבצים גדולים יהרגו גם מעבד 8 ליבות.

לייטרום 32 ביט זה אסון! רק ב-64 ביט המחשב ינשום אויר.

פורסם

^^^^^

אם תוכנה מתיימרת לעבוד ב - 16 ביט, אז היא צריכה לעבוד

ב - 16 ביט . כמו כל תכונה שמציגים ( לראווה ) בתוכנה.

כל תוכנה, לצורך העניין.

ואם יום שלישי בא לו ( לעבוד ב - 16 ביט ) ?

פורסם
  • מחבר

תגובה ל- URIB

אני מודה לך על התגובה אבל ביקשתי המלצה למעבד.

אתה אומר לי שמחשב של 32-ביט ללייטרום זה אסון כאילו זה לא מה שאני אמרתי בעצמי. ולגבי העצה שלך על איך אני צריך לעבוד: תעשה קצת עריכות של סריקות סרטי נגטיב (ברזולוציה 5400 DPI) ואז תחזור אליי ונדבר מה יותר טוב 8 או 16 ביט, איזה פוטושופ ואיזה מחשב. עד אז אני לא מתכוון להתאמת איתך לגבי הנושא שנגעת בו, לא כאן ולא בשום פורום אחר. רוב הסרטים שאני סורק ועובד איתם הם כמובן שקופיות ואני חושב שאני יכול להעביר שיעור אחד או שניים באיך לעשות זאת גם לאנשים הוותיקים בתחום.

איני יודע באיזה סוג של POST PRODUCTION אתה עוסק ואיני מזלזל בידע שלך אבל עם הטענה שלך שאין כמעט הבדל בין 8 ל-16 ביט הייתי מסכים רק אם היית צודק.

אנא הצמד לנושא המקורי ואנא אל תרגיש שאתה צריך להתגונן. אני פשוט אניח שסוג העריכות שאתה עושה מאוד שונות משלי.[br]פורסם בתאריך: 12.01.2011 בשעה 19:40:51

לכל האנשים:

אנחנו פה כבר די סיכמנו שפשוט צריך להמתין. אני לא רואה טעם בלהמשיך לדון בנושא. אנשים אחרים רואים את כמות התגובות ומתחילים לחשוב שקורה פה משהו מעניין כשבפועל הדיון הולך לכל מיני כיוונים מוזרים.

אני מבטיח שלפני שאני אזמין את המחשב אני אתחיל ת'רד חדש עם המפרט המלא. עד אז הייתי מעדיף שהנושא הזה "ייסגר".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים