עבור לתוכן

4GB RAM, 32bit

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אני מבין שהנושא די לעוס, אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית.

יש דרך שWindows 7 Home Premium 32bit תזהה ותשתמש בכל ה-4GB שמותקנים במחשב?

או שאין ברירה וחייב להתקין 64bit?

תודה

פורסם

התשובה היא לא - אין דרך שהיא תזהה את כל ה4GB.

הסיבה היא שכל מערכות 32ביט של Windows החל מXP SP2 מוגבלות (באמצעות החלטה חצי-שרירותית של מיקרוסופט) ל4GB זכרון פיזי כולל.

מתוך אותם 4GB בכל מחשב בכל מצב חלק מהכתובות (ולא משנה כרגע האם מדובר בחצי גיגה או גיגה או קצת יותר) תהיינה ממופות להתקני מערכת.

מה שישאיר אותך עם פחות מ4GB זכרון פיזי נגיש לשימושי האפליקציות ומערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה, עוד תגובות?

קראתי במס' מקומות שניתן לעקוף את המגבלה, לא הבנתי כ"כ.

פורסם

יפה! מישהו הרים את הכפפה.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה עים 3.5 ג'יגה בייט גם ככה אתה לא תנצל אפילו 3 עים המשחק הכי כבד שיש

ותריץ תוכנה ברקע.[br]פורסם בתאריך: 11.01.2011 בשעה 18:50:02

אני לא מבין מה הבעיה עים 3.5 ג'יגה בייט גם ככה אתה לא תנצל אפילו 3 עים המשחק הכי כבד שיש

ותריץ תוכנה ברקע.

יהיה לך 3 ותוספת קטנה שמתי לב שזה משתנה ממחשב אחד לשני אני למשל מנצל מתוך 4GB

3.5 ג'יגה בייט ומרוצה.

פורסם

למה אתה חושב שאנשים משתמשים במחשב רק בשביל משחקים?

פורסם
  • מחבר

אז ככה...

דבר ראשון- מדובר בDell Vostro 3300, 4GB DDR3 וכרטיס מסך Geforce 310M עם 512 מגה זיכרון.

לאחר התקנת הפאץ' הרוסי- המערכת לא עלתה כלל. לאחר הפעלה נוספת המערכת עלתה, אך התצוגה נראתה כאילו הכרטיס נשרף (ח"ו). פסים בצבעים מוזרים לרוחב המסך ותצוגה קטועה. בפעם השלישית היה יחסית בסדר, עם תצוגה מוזרה אבל אפשר היה לראות משהו. במאפייני מערכת היה כתוב "4GB זיכרון (3.80GB ניתנים לשימוש) לעומת המצב הרגיל- 2.68GB ניתנים לשימוש. לעזאזל, איפה עוד 1.32GB?! זה שליש!!

בכל אופן, במצב עם הפאץ' בלתי אפשרי לעבוד, המערכת קורסת.

אגב, המחשב משתמש במצב תצוגה היברידי- עובר מהכרטיס של NVIDIA לכרטיס המובנה של אינטל וחזרה. במאפיייני תצוגה מצויין שלכרטיס של אינטל יש 64MB מובנים, ו1600MB משותפים. לא מצאתי אפשרות לשנות את זה בBIOS, אשמח לעזרה.

יש עוד פתרונות?

פורסם

יש אפשרות להשתמש בתוכנת RAMDRIVE אשר מדמה את שאר הזכרון "העודף" כאילו היה הארד דיסק שזה רעיון ענק

אלא שלא הייתי טורח להפעיל אותה לכמות זכרון קטנה כל כך . הדבר מעולה אם יש לך 8 או 12 גיגה ואז אתה יכול להגדיר גם

בתוכנה שהזכרון ישומש לקובצי החלפה מה שגם אומר שבסוף השימוש הכל ימחק ופחות בלאגן בהרדדיסק

פורסם
  • מחבר

עוד משהו? מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים