עבור לתוכן

לסיכום - אנטי וירוס

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נץ היקר. א. נכון שהנושא קצת גלש לדעתי ממטרתו העיקרית אבל אין ספק שטוב לשמוע לדעות של אחרים וניסיונם האישי

לשני המגיבים האחרונים:

תגובה סתמית שאינה מנומקת אינה מוסיפה דבר.

ואם קראת ביקורות טובות אז צטט מהן ומסור לינק.

תודה.

לא אהבתי את התגובה . מומחה תוכנה נתן המלצה שלו ואם מנהלי האתר נתנו לו ליהיות "מומחה תוכנה" מן הסתם הוא מבין כמה דברים

ותגובה היא חשובה .הוספתי שראיתי אכן כתבות וביקורות על האנטי וירוס MSE

סלח לי אבל אני עברתי מזמן את גיל 16 אני מתעסק במחשבים חומרה ותוכנה לפחות 10 שנים אין לי סיבה לכתוב לכתוב סתם דברים

ולמי שאין אמון זה בעיה אחרת אז לא נראה לי שאלו תגובות סתמיות

פורסם

אם אתה יודע אילו דברים אתה מכניס למחשב ומה אתה מוריד מהרשת, אין צורך ממשי באנטי וירוס.

אם אתה אוהב להוריד שטויות ולהתעסק עם כל מיני קבצים מפוקפקים - אז צריך.

כמובן שצריך לדעת להתעסק עם האנטי וירוס ולא למחוק כל קובץ נגוע שהוא מוצא.

פורסם

זה לא מספיק שאתה לא מתעסק עם אתרים מפוקפקים.

ישנם מיקרים רבים נוספים שאתה כן צריך אנטיוירוס.

לדוגמא:

לקחת קבצים על DOK למחשב אחר מחוץ לבית ונדבקת בוירוס שם (כמובן ללא ידיעתך).

חזרת הביתה וחיברת אותו למחשב שלך -

אכלת אותה בוירוס , תולעת , רוגלה וכל חרה אפשרי.

אם אין לך אנטיוירוס - יתכן אפילו שלא תדע על כך.

תהיה לך רק אפשרות אחת - לסרוק את המחשב אחרי כל פעם כזו.

לא נוח, וברור לחלוטין שתמיד צריך אנטיוירוס ברקע למקרה האחד והיחיד פעם ב... בו טעית.

דוגמא נוספת:

קיבלת מייל מחבר מוכר ובו וירוס חבוי בקובץ הפעלה כמו מצגת או תמונה (כמובן ללא ידיעתו)

בלי אנטיוירוס אתה משול לעיוור.

פורסם

אם אתה יודע אילו דברים אתה מכניס למחשב

פורסם

לי יש רק דברים רעים להגיד על AVAST.

התקנתי אותה לפני כשנה כי AVG 8.5 עשתה בעיות ולא הצליחה להתקין את עצמה מאיזושהיא סיבה.

לפני כמה חודשים המחשב שלי נעשה איטי באופן מחריד, ואחרי כמה פעולות אחזקה רגילות שלא עזרו גיליתי שלחמשב יש נטייה להפעיל כל מיני קבצים לא מוכרים באיתחול. אווסט כמובן שתקה.

אחרי עוד קצת נסיונות של בדיקות מקיפות של המחשב עם אווסט, ונסיון למצוא מידע על הבעיה באינטרנט, הפתרון היחיד שמצאתי חוץ מפירמוט היה לפתוח יוזר חדש (הבעיה היתה רק ביוזר שאני משתמש בו רגיל ולא במנהל).

היוזר החדש אכן היה סבבה בהתחלה, מהירות נורמאלית והכל תקי, והוירוס היה נעול ביוזר ללא שימוש, עד שהוא הצליח להגיע גם ליוזר החדש ואותו סיפור החל שוב.

המקור לוירוס עדיין תעלומה, כנראה דיסק און קי של חברה שלי ייבא אותו מאיפשהוא וכשהיא השתמשה ביוזר החדש הוא נדבק גם כן.

מיותר להגיד שאווסט שוב שתק.

לפני כחודש השגתי ממוסד הלימודים אנטי וירוס של סימנטק. ביום שהתקנתי אותו ומחקתי את אווסט הרצתי בדיקה שמצאה לא פחות מ200 וירוסים\הדבקות\מה שהיא לא מוצאת שם. אני חוזר. לא פחות מ-200. (למיטב זכרוני גם קו ה300 נחצה, אבל לא הייתי שם על זה כסף, על 200 כן.)

התקנתי את האנטי-וירוס הזה גם על הלפטופ הזקן שלי, שהיה מוגן עם אוירה, ולמרות שהם מחוברים ביניהם בדרפובוקס, נמצאו שם רק 2 איומים.

הלפטופ שלי זקן מאוד (חצי ג'גיה זיכרון, כנראה סלרון כלשהוא כמה שנים בריאות), ולמרות זאת אני לא מרגיש את השפעת הסימנטק עליו. מצד שני זה עולה כ-70-100 שקל לשנה אם קונים ממש.

מסקנה: לא הייתי משתמש באווסט.

פורסם

השאלה היא אם אחרי שהסרת את הוירוסים עם האנטי-וירוס של סימנטק המחשב חזר לעבוד טוב.

לאנטי וירוסים מסויימים (כמו של סימנטק למיטב ידיעתי) יש הרבה FALSE POSITIVES בגלל שהגילוי ההיוריסטי שלהם רגיש מדיי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים