עבור לתוכן

ציוד לצבא

Featured Replies

פורסם

מידהו יכול להגיד מה לקנות לטירונות?

הטירונות היא שבוע(כן כן 100% ג'ובניק)(אני מתנדב)

בעיקרון זה יומיות(תחסכו את ההשפלות בסדר)אבל אני חושב שאני אשאר כדי להכין את עצמי לקראת השירות

השירות הוא בבסיס סגור

ומישהו יכול להגיד לי את התנאים בבה"ד 7?

הטירונות ב16.1 זו טירונות מתנדבים

פורסם

לא הייתי מגדיר אותך כג'ובניק שעושה יומיות, אם הצבא פטר אותך ואתה עדיין מתנדב, לדעתי אתה חייל יותר מרוב החיילים בצה"ל.

בקשר לטירונות, תקח תיק רגיל כמו לטיול של שבוע. מברשות שיניים, סכיני גיוח, בגדים תחתוניים, גופיות וכו'. מכשיר טלפון זול וקצת כסף (אל תבוא עם יותר מידי כי תמיד יש גנבות, אבל תביא מספיק בשביל להסתדר שבוע בשק"ם/נסיעות חזרה הביתה אם תתקע וכו').

עריכה: כפכפים!! יש מלא פטריות ברצפה של המקלחות....

פורסם

בערך כלום - ואני לא צוחק.

תקח איתך תחתונים, גרביים טובות (אם אתה לא רוצה להתספק באלו של הצבא), שתי מגבות, תיק כלי רחצה. מכונת גילוח. מטען לטלפון (אפילו לא מטען חירום כי תהיה ליד שקע חשמלי). בקיצור - תחשוב שאתה נוסע לטיול קליל של שבוע. יכול להיות שיהיה קר אז תצטייד בגטקעס טוב ובגופיה חמה. קח שעון יד, רצוי עם סטופר, אפשר פשוט וזול.

לא נראה לי שאפילו תזדקק לפנס כיס/ראש, אולר רב-שימושי וכו'.

אל תקח דברים יקרים ו/או מנקרי-עיניים לפני שתעבור לבסיס קבע.

פורסם

בתור אחד שעבר את זה (ביומיות) זה די חרטה, תביא שעון עם סטופר וזהו בערך

אם תישן בבסיס למרות שאני לא חושב שכולם יכולים (רק מי שגר רחוק אם אני לא טועה) אז תביא קצת בגדים להחלפה (תחתונים, גרביים, גופיות וכו')

ואל תשכח כפכפים. חוץ מזה אין לך מה להתכונן יותר מדי

שיהיה בהצלחה.. ;)

פורסם

לא הייתי מגדיר אותך כג'ובניק שעושה יומיות, אם הצבא פטר אותך ואתה עדיין מתנדב, לדעתי אתה חייל יותר מרוב החיילים בצה"ל.

א, אתה לא מכיר את רוב החילים בצה"ל.

ב, בסופו של דבר מי שלא ירצה לעשות צבא לא יעשה .

ג,החייל ש"מוכרח" לעשות קרבי וסוגר שמירות ושבתות כן יותר טוב ממנו.

פורסם

א, אתה לא מכיר את רוב החילים בצה"ל.

ב, בסופו של דבר מי שלא ירצה לעשות צבא לא יעשה .

ג,החייל ש"מוכרח" לעשות קרבי וסוגר שמירות ושבתות כן יותר טוב ממנו.

ואתה קשור לעולם כי? רשמתי שמתנדבים הם חיילי העילית? שהם יותר טובים מהרמטכל? מה אתה קופץ בלי קשר לציטוט, זה נראה מגוחך ורק מוריד מהרמה שלך בעיניי כל בן אדם נורמלי שיתקל בהודעה שלך.

הקרביים הם לא רוב הצבא, חלק גדול מהחיילים לא עושים את התפקיד שנתנו להם בצורה נורמלית מזלזול במערכת.

אז נכון שיש המון מורעלים והמון חיילים טובים, אבל אני לא מאמין שהם הרוב.

התגובה שלי היתה על ההתנצלויות האלה שנראו לי לא במקום:

הטירונות היא שבוע(כן כן 100% ג'ובניק)(אני מתנדב)

בעיקרון זה יומיות(תחסכו את ההשפלות בסדר)אבל אני חושב שאני אשאר כדי להכין את עצמי לקראת השירות

פורסם

כל אחד תורם מה שהוא יכול,והגרבים הצבאיות הם אחלה לפי דעתי

פורסם

מסכים עם הקביעה לגבי הגרביים, גם לדעתי הם מוצלחים יותר מגרביים אזרחיים.

דברים נוספים שכדאי להביא:

- שקית גדולה או שק כביסה לבגדים המלוכלכים.

- מנעול קטן לתיק (כמו שאמרו בבסיסים צבאיים יש המון גניבות).

- כסף קטן למכונות שתייה.

פורסם

ובהמשך לפסקה האחרונה מהבחור מעליי - לא משמה מה - אל תביא ויזה! המכונות האלה שודדות אותך, בסוף החודש מגיע קלסר לבית ואתה רואה 100 חיובים של 4.40

פורסם

ליומיות - בערך כלום, אבל תדע שיכולים להשאיר אותך לךכמה ימים או יום "להמחשה"

ממקלחת - סבון, גילוח / שיניים, שקית לבגדים, סט בגדים שלם להחלפה, מגבת. כל היתר מיותר לגמרי. ואם אתה עושה יומיות לא נראה לי שבכלל תצתרך להתקלח שם

בגדים אחרים - חולצה 1 - 2 להחלפה ספייר + לשים 2 שכבות אם יטחנו אותכם בקור

מאוכל - תביא משהוא קל לאכול ולשתות אבל! לא משהוא מפוצץ במונוסודיום גלוטאמט (= חטיפים למיניהם) שאתה אוכל עד שנגמר - רק דברים שאתה אוכל קצת ומרגיש שמספיק לעכשו. חטיפים בכמויות שאוכלים בטירונות = fail in the making

מדברים שימושיים - כלי עבודה קטן (מברג קטן, מספריים), כמה אזיקונים, סלוטייפ חזק, מצית, רצוי קצת חוט ברזל דק - למקרה שתצתרך לשפצר משהוא

כל זה יכנס בתיק בינוני כמו תיק של בית ספר. אתה אמור לקבל קיטבג אבל לחפור בו כדיי למצוא משהוא זה בזבוז של זמן שממילא לא יהיה לך

פורסם

עשיתם מהבחור לוחם שייטת... הוא עושה טירונות 01 או אפילו 00, מעבר לסט בגדים להחלפה, מגבת, כפכפים ואת עצמו הוא לא צריך כלום. זה בהנחה שישאירו אותו לישון בבסיס. אם לא, יספיק לו ארנק.

פורסם
  • מחבר

עשיתם מהבחור לוחם שייטת... הוא עושה טירונות 01 או אפילו 00, מעבר לסט בגדים להחלפה, מגבת, כפכפים ואת עצמו הוא לא צריך כלום. זה בהנחה שישאירו אותו לישון בבסיס. אם לא, יספיק לו ארנק.

::)

פורסם

דבר ראשון ברכות - בהצלחה - ושיפשוף נעים

שנית - אכן - אם אתה לא אמור לשרת ואכן משרת - ח"ח

שלישית - כמו שכבר אמרו לפני - כל עוד שאתה לא עובר למקום קבוע - תיקח המינימום - יש לא מעט גניבות בצבא - ואתה יכול להתלנון אל הלמפא.

בבסיס קבע - היתי לוקח מצעים (אפילו שאמרת שאתה עושה יומיות) - כלי מקלחת עם כפכפים (אישית מעולם לא השתמשתי בהן כי השמקלחות אצלנו היו נקיות למשעי)

כלי שפצור קטנים - וכלי טיפוח (כרם לחות, יובש בשפתיים, טלק וכו')

אוכל לא הייתי לוקח איתי - הרגל רע - תתרגל לאוכל בבסיס (האוכל בצהל סביר - והייתי בלא מעט בסיסים).

כל טוב,

גבריאל

פורסם

::)

הכל בסדר?

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם :xyxthumbs:

ועוד שאלה אני אמור להתגייס לחיל הים עכשיו בטירונות אני כבר יהיה עם המדים של החיל או עם המדים הירוקים?

זה יהיה בבה"ד 7 איך התנאים שם בסדר?(חד"א,מקלחות וכו')

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים