עבור לתוכן

איזו מערכת מבין שתיים עדיפה לקולנוע ביתי???

איזו מערת עדיפה לקולנוע ביתי? 1,379 הצבעות

1. 1. איזו מערת עדיפה לקולנוע ביתי?

• logitech z5500
    • philips HTS 3373
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

חברים שלום, מבקש את עזרתכם בבחירת מערכת 5.1 לקולנוע ביתי, מתלבט בין שתי אופציות!?!?!

לאחר סריקה קצרה באינטרנט, נתקלתי במערכת מבית logitech דגם Z5500 המוכרת והטובה (אני אישית לא שמעתי אותה אבל ככה אומרים עלייה בכל פורום וביקורת). זו היא אומנת מערכת מחשב בהגדרתה אבל בכל מקום אומרים שהיא גם מתאימה לקולנוע ביתי בסלון והיא אפילו עולה על הרבה מערכות בטווח מחירים עד 2500 שקל! להלן פרטים עליה:

http://www.logitech.com/en-us/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/224

מערכת נוספת שנתקלתי בה באתר וואלה במבצע היא מבית PHILIPS דגם HTS3373. מדובר על מערכת קולנוע ביתי 5.1 עם רסיבר משולב DVD. כל מה שאני יודע זה שלמערכת הזאת יש פי 2 וואט RMS יותר מה- Z5500 והרמקולים נראים יותר גדולים. מבחינת מחיר יש הבדל של 350 שקל בערך בין המערכות.

להלן פרטים עליה:

http://www.cinemahometheaters.com/hometheaters/manufacturers/pos/philips_hts3373

אני רוצה לחבר את המערכת למחשב הנייד שמחובר לטלוויזיה שבסלון (יש HDMI למחשב) ולא יודע אם זה משנה אבל יש לי טלוויזה של PHILIPS גם. עזרו לי בבקשה להחליט רק מהר כי המכירה באתר וואלה עומדת להסתיים.

נ.ב

אם למישהו יש מערכת מומלצת אחרת בטווח המחירים עד 1600 שקל, אני יישמח לשמוע למרות שנראה לי ששתי דגמים אלו הם בין הטובים בטווח הנ"ל.

תודה.

פורסם
  • מחבר

חברה מה קורה :s05: עזרו לי לא ידוע מה להחליט :bash:

פורסם

הלוג'יטק מערכת טובה עם קבלות, במחיר הנוכחי שלי היא נותנת תמורה טובה לכסף.

המערכת של פיליפס פחות מוכרת, לציין שנתוני ההספק נראים מאוד חשודים (167 ואט לערוץ זה המון). חשוב לציין שגם נתוני ההספק של הלוג'יטק מופרזים (מושגים לזמנים קצרים ועם עיוות משמעותי) אבל לא באופן כה מופרך.

הלוג'יטק מתהדר בסאבוופר גדול יותר וטוען ליותר יכולות בתדרים נמוכים. הרמקולים של הפיליפס רק נראים גדולים יותר, מבחינה טכנית הם דומים ל אלו של הלוג'יטק ומצויידים כמוהם בדרייברים של 3 אינץ'.

בהעדר אפשרות להשוות באופן מסודר את המערכות - הייתי הולך על הלוג'יטק.

פורסם
  • מחבר

תודה fungiman !

זה נכון שה-Z5500 של לוגיטק היא מוכרת וטובה, אבל השאלה היא אם היא מספיק חזקה לקולנוע ביתי עם סלון בגודל 5X5 מטר?

מצד שני פיליפס היא גם חברה טובה ונראה שהרמקולים האלו יותר חזקים (לפי מה שאני יודע גודל=עוצמת שמע), לא הבנתי מה אתה אומר על על ההספק שלהם, כתוב שהוא 167 וואט RMS זה לא אומר שהוא אפקטיבי?

האם שווה לי ללכת ולשמוע את הרמקולים של פיליפס ולראות איך הם או שאין פה מקום להשוואה ואני יכול לקנות בלב שלם את Z5500???

פורסם

זה נראה שהלוג'יטק פונים יותר למשתמשי מחשב כשהפיליפס לסלון..

אישית לא מכיר את שניהם, אבל אם הייתי מחפש קולנוע ביתי לסלון\טלויזיה הייתי מחפש קולנוע ביתי של חברות שיותר מתמחות

ולא של לוג'יטק (אני יודע שיש המון ביקורות טובות) שהם פונים בעיקר למשתמשי המחשבים..

ברמקולים בסופו של דבר הכי טוב זה למצוא חנות שמאפשרת לשמוע וככה לדעת הכי טוב מה מתאים לך

פורסם

יש לי את Z-5500 והיא יותר טובה מהמערכת 7.1 פיוניר שיש לי בסלון שעלתה בזמנו 2000$ ....למי שאוהב צליל קריספי+באס עוצמתי =לרוץ על ה Z-5500 שנימכרת בימים אלו במחיר מגוכח..........ולגודל הסלון שלך=לא תיזדקק ליותר מ-70% מהעוצמה.... יותר מזה=שכנים עצבניים שדופקים בדלת.

פורסם
  • מחבר

חחח שהשכנים יחפשו :silly: אבל האמת שאני לא מחפש ווליום אלא איכות...ובעיקר איכות בבאסים שלא ייצאו מעוותים!!!

gilka לגבי המערכת 7.1 שלך היא רצפתית או רמקולים לוויניים?...כי זה בערך עונה לי על ההתלבטות (עדין קשה לי להאמין שרמקול אחד קטן יכול להוציא סאונד כמו רמקול ריצפתי עם 4 אלמנטים כל אחד בגודל הלוויני של לוג'יטק!)

תודה על התגובות כולם :yelclap:

פורסם

אישית אני מבין את מה שאתה אומר.. גם אני נוטע לחשוב כך עם זאת ששמעתי בלוויניים ונהנתי מאוד

אבל לדעתי ברמקולים גדולים יש נפח מסויים בלי קשר לסאב.. אבל זה רק אני

פורסם
  • מחבר

wrecker אתה צודק אחי...אבל הבאסה גם היא שלרמקולים הגדולים אין בס והוסיפו להם איזה סאב מעפן לעומת הלוגיטק שלהם יש סאב פצצה!!

דרך הגב באמת יש הבדל כזה גדול בין הסאבים:

לוגיטק- 8" (אינצש) של 188 וואט RMS

פיליפס-6.5" (אינצש) של 167 וואט RMS

האם גודל האלמנט באינצ משנה?

פורסם

לוויניים 2 אלמנטים-מיד+טויטר...

אגב הסאב של Z-5500 = עשר אינ"צ "10

ותיקרא קצת ביקורות אם אתה לא בטוח שאני יודע ומבין מספיק :hi:

בהצלחה

פורסם

gilka לגבי המערכת 7.1 שלך היא רצפתית או רמקולים לוויניים?...כי זה בערך עונה לי על ההתלבטות (עדין קשה לי להאמין שרמקול אחד קטן יכול להוציא סאונד כמו רמקול ריצפתי עם 4 אלמנטים כל אחד בגודל הלוויני של לוג'יטק!)

ברמקולים הגודל לא תמיד קשור לאיכות. יש הרבה מערכות רמקולים "גדולות" עם איכות סאונד בינונית עד מחרידה. לחבר שלי יש רמקולים peerless עצומים בגודלם שנשמעים איום ונורא.

לא הבנתי מה אתה אומר על על ההספק שלהם, כתוב שהוא 167 וואט RMS זה לא אומר שהוא אפקטיבי?

המספרים הנקובים על אריזות מערכות הקולנוע הביתי הנפוצות מבוססים על מדידות שאין להן שום קשר לעולם האמיתי.

הרסיבר שלי (סטריאו) לדוגמא מסווג כ-35 ואט לכל ערוץ - כאשר הכוונה היא שהספק זה יכול להיות מופק דרך שני הערוצים עם עיוות סאונד מינימלי ולפרק זמן ממושך. ככה היה מקובל למדוד הספקים בתקופה שבנו אותו.

מדידת ההספק של המערכות הזולות היום היא דרך ערוץ אחד בלבד (ז"א בזמן ששאר הערוצים מכובים), לפרק זמן מאוד קצר וברמות עיוות גבוהות. על כן לנתון זה אין משמעות בתנאי האזנה סבירים.

בכל מקרה - ב-1400 ש"ח ה-Z5500 נותנים תמורה מעולה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין...לפי ההסבר שלך אני מקווה שהלוגיטק נותנים באמת את הוואט הנקוב שלהם.

אני חושב שאני ילך על הלוגיטק מקווה שאני עושה בחירה נכונה!!!

שאלה נוספת:

מישהוא יודע איך אני מחבר אותם (את ה Z5500) לנייד ככה שיהיו 5.1 ערוצים? (יש לי HDMI בנייד ו- SPDIF משולב עם המיקרופון.

דגם הנייד satellite a300-1lt: פרטים:

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=1058225

פורסם

אני מבין...לפי ההסבר שלך אני מקווה שהלוגיטק נותנים באמת את הוואט הנקוב שלהם.

לא, הם כנראה לא. מעט מאוד מערכות נותנות 500 ואט "אמיתיים" והן הרבה מאוד מעל התקציב שלך. אבל מדובר ברמקולים שזכו לשבחים ובמיוחד יחסית למחיר הנוכחי שלהם הם קנייה טובה למי שמחפש 5 ערוצים בתקציב מוגבל.

למערכת יש כניסה דיגיטלית אופטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים