עבור לתוכן

מתלבט בין 4 מעבד I5 של Intel. למטרות עבודה משרדית ומשחקים. זקוק גם ללוח אם.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ניק, הכי חכם שמחר ארים להם טלפון ואבדוק איזה על איזה משחקים מדובר בדיוק.

ההערכה שלי - כל עוד זה ירים Call of duty האחרון וסרטי FULL HD ללא בעייה, אז וואלה, המעבד הגרפי מצויין והם לא יצטרכו יותר מזה. השאלה האם הוא עושה את זה?

מבחינת רזולוצייה זה לא ישנה להם, הם לא גיימרים, ואין להם גם מסך איכותי בשביל זה.

About:blank, בוא נעביר ונמשיך את הדיון שם? :xyxthumbs:

שם גם תוכל (ואשמח) אם תתן לי איזה בנייה שכולל את המעבד שציינת. אשאל גם על הדרך האם הוא מכיל ליבה גרפית מובנית.

אגב, לפי מה שרשמת, הליבה הגרפית המובנית בעצם מיועדת להרצת סרטי FULL HD (תקן אותי אם אני טועה) בדיוק כמו הNVIDIA ION (אם רשמתי נכון), אך לא להרצת משחקים.

ניק - האם יש לך הצעות אחרות? אשמח לשמוע.

נתן - וואלה פאשלה שלי, כנראה אני עייף מדי. לא ידעתי שכל לוח שרשום בו A מכיל USB 3.0.

תגיד, מה ההבדל בין ללוחות מבוססים P55 לבין H55?

פורסם

תגיד, מה ההבדל בין ללוחות מבוססים P55 לבין H55?

H55 יודעים להפעיל את הליבה הגרפית שיש במעבדים מסוימים (I3, I5-6XX בסוקט 1156).

P55 יודעים להפעיל שני כרטיסי מסך דיסקרטיים במהירות X8 כ"א במקביל (SLI או CROSSFIRE).

פורסם

בואו נעצור רגע את הדיון ונעשה סדר.

1. אני כבר לא אעביר את הדיון לפורום מפרטים מכיוון שהוא מכיל יותר מדי הודעות שאין להן קשר ישיר למה שהחברים בפורום שם יבקשו לראות.

אם אתה מעוניין לקבל המלצה על מפרט מלא באופן מסודר וממוקד, פתח בבקשה דיון בפורום 'מפרטי מחשב', תענה על השאלון שיש שם בסטיקי, תמסור את המידע על הרכיבים שכבר יש לך ושם יבנו לך את המפרט המשתלם ביותר בהתאם לדרישות ולתקציב.

2. אם אתה מעוניין בכל זאת להמשיך ולדון פה על מעבדים, אז אני מחזק מאוד את מה שכתב !_NIKE_! . אין טעם להמשיך בדיון שמתפזר לכל עבר ודן במעבדים כמעט באופן אקראי. תרכז בבקשה בהודעה את השימושים במערכת, את הדרישות שלך (אם ישנן כאלה, לדוגמה לכמות חיבורים מסוימת על לוח האם) ואת התקציב לשלושת הרכיבים שבהם עוסק הפורום ותקבל המלצה ממוקדת.

פורסם
  • מחבר

צודק. בואו נעשה סדר בסלט :xyxthumbs: ולאחר-מכן גם אוכל לפתוח דיון בפורום מפרטים לצורך השלמות של ספק ומארז ושאר הדברים (ונראה אם אני אקנה מKSP,מור לוי, גראנד או SKYPC, או אופצייה אחרת שתעלה)

2. השימושים במערכת שנית - עבודה משרדית: אופיס,אינטרנט, משחקים. World of warcraft, GTA IV לדוגמא. לא בשמיים

מסך - 17".

ולענייננו...

CPU: אני רואה מעט עדיפות לSANDY BRIDGE מכיוון שהוא מכיל כ4 ליבות (כמו I5 760) אך מאידך מכיל מאיץ גרפי מובנה כמו I5 650/661. בעצם,שילוב של שני הדברים הללו,פלוס המון שיפורים שהכניסו במעבדים הנ"ל שאין לי זמן וסבלנות לקרוא לצערי :bash:

בואו נביט שנייה לעבר מחירים כוללים מע"מ בKSP.

I5 2300 2.8GHZ עולה כ935 ש"ח לעומת 930 ש"ח לI5 760, שמצריך כרטיס מסך מהתחלה לא משנה מה - ולכן לטעמי לא משתלם לי

בI5 650 שעולה 815 ש"ח, עוד יש כרטיס גרפי, ולכן, בהשוואה לI5 2300, ייתכן שלא נצטרך לקנות כרטיס מסך על ההתחלה.

אני רואה את זה כI5 650 VS I5 2300, מה איתכם?

*AMD החלטתי שלא אקח להם, כי קצת נעלו אותם על אינטל, והמטרה היא לקנות כבר מחר ולהרכיב להם. מצטער לכל חובבי AMD. מה שכן - למחשב שאני מתכנן לקנות (חיכיתי שיצא הSB) אולי אקח AMD אחרי שנעשה קצת חושבים. אודה אם תבינו ותעזרו בכל זאת.

MB - אם אתם מסכימים איתי לגבי I5 2300, אשמח שנמצא ביחד את הלוח אם שהכי ישתלם. שנית,גיגהבייט, חובה USB 3.0, ועדיפות לHDMI כמובן.

SATA - אני מניח שמינימום יגיע בלוחות הללו 4 (גם לא קריטי) אז אין בעייה. לא מתכנן מערך SLI או OC.

חיבור מסוים ששכחתי?

אם לא - אשמח לדעת למה לא.

תודה על העזרה

פורסם

אני רואה את זה כI5 650 VS I5 2300, מה איתכם?

MB - אם אתם מסכימים איתי לגבי I5 2300, אשמח שנמצא ביחד את הלוח אם שהכי ישתלם. שנית,גיגהבייט, חובה USB 3.0, ועדיפות לHDMI כמובן.

SATA - אני מניח שמינימום יגיע בלוחות הללו 4 (גם לא קריטי) אז אין בעייה. לא מתכנן מערך SLI או OC.

חיבור מסוים ששכחתי?

אם לא - אשמח לדעת למה לא.

ל-650 אמנם יש תדר גבוה, אבל היום (ובטח בעתיד) יותר ויותר תוכנות יודעות להשתמש ב-4 ליבות.

אם רוצים לחסוך - 650 זו אופציה סבירה. אם ההפרש לא קריטי - כדאי ללכת על 2300.

כל הלוחות שהם H55 (עבור 650) או H67 (עבור 2300) מכילים HDMI.

לוחות שיש בהם A, למשל H55MA-UD3 (לא בדקתי אם יש לוח כזה, סתם דוגמא), מכילים USB 3.0.

כל הלוחות האלה מכילים לפחות 6 חיבורי SATA.

SATA3 קיים בלוחות H55 עם A, ובכל הלוחות שהם H67.

פורסם

שוב, לגבי AMD זאת פשוט טעות כי מערכת כזאת תשתלם עבורם יותר.

1. מבחינת מעבדים ברור שעדיף ומשתלם יותר ה-I5 2300. אתה כנראה בונה קצת יותר מדי על היכולות של הליבה הגרפית. אין מספיק מבחני ביצועים ברשת כדי שאפילו אוכל לשער בצורה טובה עד כמה היא מספיקה עבור משחקים, אבל לדעתי היא לא ממש מספיקה. המשחק ירוץ, רק השאלה באיזו איכות.

2. מבחינת לוח-אם. שוב, מה משנה מי היצרן? כצרכנים נבונים (וזה תקף גם לגבי המעבד) הם צריכים לקנות את המערכת המשתלמת ביותר עבורם ולא להידבק למותגים באופן עיוור (במקרה הזה לוח של GB הוא באמת כנראה משתלם יותר, אבל זה ללא קשר ליצרן אלא פשוט כי הדגם עצמו הוא משתלם ובמקרה הוא של GB).

בכל מקרה לוח מתאים יהיה GA-H67MA-D2H.

פורסם

אתה אוהב את AMD מה... :xyxthumbs:

פורסם

בדיוק באותה מידה כמו שאני "אוהב" את Intel.

כצרכן אתה צריך לבדוק מהי החומרה שהכי משתלמת לך בהתאם לשימושים ולתקציב.

זה שאתה משלם יותר לא אומר בהכרח שאתה מקבל יותר בפועל. אתה בעיקר משלם עבור זה שאתה קונה את הטכנולוגיה החדישה ביותר שיש נכון לעכשיו בשוק (שלמעשה היא רק בשלבי כניסה לשוק). האם זה אומר בהכרח שאתה לא יכול להגיע לאותם ביצועים וחווית שימוש עבור שימוש מסוים בעזרת חומרה "ישנה" וזולה יותר? התשובה היא לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים