עבור לתוכן

צריך עצה, עבודה בג'יימס ריצרדסון בטעימות אלכוהול או ברמן במסעדה

Featured Replies

פורסם

טוב נתקלתי ב 2 עבודות טובות, ג'יימס מציעים 24 שח לשעה במחלקת אלכוהול לטעימות אלכוהול, 6 משמרות בערך בשבוע, לילה בוקר ערב, בלילה 150 אחוז בשבתות וחגים 175. המשמרות מנוהלות בצורה אקראית במחשב שלהם. הסעות מהבית ועד העבודה ולהיפך.

לעומת זאת מסעדה טובה, 22 לשעה אבל יש טיפים, כמעט 35ומעלה לשעה בסה"כ, וקרוב לבית (ראשלצ).

אני נוטה למסעדה, עבודה למטרת חסכון חצי שנה ומעלה ללימודים בקרוב.

אגב בג'יימס יש התחייבות לחצי שנה או קנס 600 שקל...

אז מה דעתכם?

פורסם

אם אין לך בעיה לעבוד במלצרות אז עדיף. (גם קל"ב, גם תרוויח יותר, וגם לא תתקע בשעות הזויות בעבודה).

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי לעצמי

ושכחתי להוסיף זה ברמן לא מלצר, ובג'יימס זה גם במחלקת אלכוהול..

יש לי אבא שמנג'ס "לךךךך לנתב"ג זה יותר טוב פנסיה וכו' וכו'" אבל הוא לא מבין שאני כולה הולך לעבוד חצי שנה שנה לחסוך ולהתחיל ללמוד. מה שגם אם אני נשאר במסעדה אז הוותק יועיל..וזה אחלה עבודה לסטודנטים. :P

תודה על התשובה שלך אגב :)

פורסם

אני חושב המסעדה זו האפשרות העדיפה. גם כסף טוב, גם אווירה יותר נורמלית.

אל תקשיב לאבא שלך במקרה הזה... הורים נוטים להגזים במקרים כאלו. תעשה מה שאתה חושב.

גם אם זה לא יעבוד (המסעדה) אין שום סיבה שתרוויח שכר מינ'. לא חסרות עבודות מכניסות לחבר'ה צעירים (מסעדות למשל).

פורסם
  • מחבר

אני יודע, אבל מצד אחד חשבתי על לעבוד שם כי זה עבודה מסודרת וכו' כמו שאמרתי יש הפרשות לפנסיה המשכורת טובה שעות וכו' אבל יש גם חסרונות כמובן.

ומצד שני יש לי מסעדה טובה לעבוד בה שהרווח בה גדול יותר אווירה טובה, והחסרון היחיד בה הוא ללמוד את תפריט האוכל בשביל להגיש על הבר :P

אבל גם את זה עושים.... בכל מקרה אני סגור על המסעדה :)

פורסם

אתה ילד

מי חושב על פנסיה בגיל כזה...

אז על כל הזמן הזה שתעבוד עכשיו תקבל עוד שקל כל חודש כשתהיה קשיש

פורסם
  • מחבר

חחחחח

זה גם מה שאני אומר לעצמי...ולהורים :P

פורסם

לך להיות ברמן. עד כמה שזה ישמע מוזר, זו דווקא עבודה עם יותר עתיד מהשניה.

העבודה בג'יימס ריצ'ארדסון דורשת מעט מאוד כשרון. לפי איך שאני מבין את זה, אתה מעיין שלט אנושי. אתה צריך להציע לאנשים אלכוהול.

אין פה שום כשרון שתפתח (אולי כשרון "ניג'וס" שיכול לתרום אם תרצה להיות איש מכירות מתישהו). בנוסף, אני בספק רק אם זה משהו שאתה יכול לראות את עצמך עוסק בו, גם בתור איזו חלטורה, בעוד 5 שנים.

לעומת זאת, לברמן זה משהו שכן צריך בו כשרון וידע מסויים (גם אם זה מאוד "lowtech"). אתה תהיה ברמן טוב אם תכין משקאות כמו שצריך, תדע לחייך ללקוחות ולדבר עם הצוות (וכל זה בדר"כ תחת לחץ רב). אני לא יודע בדיוק איפה אתה מתכנן לעבוד בתור ברמן, אבל יש מקומות בהם ברמן יכול להרוויח שכר יפה מאוד לשעה. זו לרוב עבודה עם שעות עבודה וימי עבודה מאוד גמישים, דבר שיהיה נוח מאוד בשבילך אם אתה מתכנן להיות סטודנט. אם תצבור נסיון ותהיה ותיק במקום מסויים, יש סיכוי טוב שהם יתנו לך לעבוד 2 משמרות בשבוע ולשלב את העבודה בקלות עם הלימודים, דבר שאני בספק שיקרה ב JR. עוד משהו הוא החברה בעבודה. בתור ברמן תעבוד עם צוות צעיר, שלדעתי זה מאוד נחמד. גם בגילי המופלג אני עדיין נהנה לעבוד עם "ילדות" בצבא. :silly: (אני מלצר, ד"א)

כמו כן, להיות ברמן בבר\פאב זה משהו שאתה יכול להיות בכיף גם בגיל יותר מבוגר. ברמנים בברים גדולים בת"א מרוויחים גם 100 ו 150 שקל לשעה. אני לא יודע אם באמת תגיע לזה, אבל זה דבר שהוא אפשרי.

חסרון בבר הוא שזו עבודה קשה בהרבה (פיזית).

בקיצור, שתי העבודות הן עבודות שהנסיון בהן לא יתרום לך בצורה משמעותית בחיים (לדעתי - לברמן כן יש יתרון קל מבחינה הזו). לכן עדיף ללכת על מה שיותר נוח לך, על מה שתרוויח בו יותר ועל מה שיותר בא לך עליו.

פורסם

ברמן = טיפים.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני חושב כל הזמן... THE AVATAR

אבל בשביל לעבוד בתל אביב בבארים כאלה ומועדונים צריך הרבה אבל הרבה קשרים ופרוטקציות...לצערי אין לי פה הרבה :P

אז לבנתיים זו אחלה עבודה ועם שכר מאוד יפה שגם שכירים עם תעודה לא מרוויחים, אבל ברמן זה לא עבודה שאתה יכול לעבוד בה כל החיים כמובן...וכן עבודה קשה פיזית אבל אני חייב לומר שבגלל הכסף שאני מקבל - איתו מגיע הדירבון לעבוד חזק וקשה יותר :)

פורסם

לא אמרתי כל החיים, אבל כן אפשר וסביר לעסוק בה גם בגיל 28 (סתם לדוגמה).

אם אני אראה מישהו בן 28 מחלק טעימות של יין זול בדיוטי-פרי זה יהיה קצת יותר עצוב.

מסכים שקשה להתקבל... אך זה בסופו של דבר אפשרי, גם ברים צריכים ברמנים ולא תמיד אפשר לקחת רק מ"פרוטקציות".

פורסם
  • מחבר

ברור לי העניין הזה, בגלל זה בין לבין עבודה אני מחפש מדי פעם..אם אני מוצא למה לא :P

פשוט סתם התלבטתי בנושא הזה, וגם התקשרו אלי שוב ונתנו לי להחזיר תשובה עד חמישי הבא אם אני מעוניין...מפתה, אבל נראה לי שבאמת אני אשאר עם המסעדה

פורסם

אני לא יודע איזו מסעדה זו אבל במסעדה שאמא שלי עובדת בה (מסעדה פופולרית בעיר) העבודה של הברמן היא 90% להכין קפה וכו'. והברמן חי טוב יחסית למלצרים והטבחים מבחינת קושי בעבודה.

פורסם

בתור גם מלצר וגם ברמן (אם כי בעיקר מלצר) בבית-קפה מסעדה, אין ספק שעבודת המלצרות קשה יותר. מצד שני, אצלנו לפחות, מלצרים מרוויחים יותר (אצלנו אין טיפים משותפים בין המלצרים לברמנים).

עם זאת, לעיתים כשנכנסים מליון אנשים בבת אחד ויוצאות 20 הזמנות של קפה ב 5 דקות, כל אחת עם ההראות המוזרות שלה, ופה קינוח ושם סחלב, גם להיות ברמן זה דיי קשה.

ברמן יותר קשה בקטע הפיזי ובכך שלפעמים צריך לעבוד כמו סופרמן. מלצר גם קשה בתחומים האלה, אך מעט פחות - ובנוסף יש את הקטע המעצבן של ההתמודדות עם לקוחות טיפשים.

פורסם
  • מחבר

במסעדה הזו יש רק אספרסו.... :P

בנוגע לקפה כן עבדתי עם זה במשך שנה וחצי ויותר וכן אני יודע מה זה בלי קצף חלב 1 אחוז עם כדור גלידה רותח ובלה בלה...מכיר :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים