עבור לתוכן

אחרי שהשולחן עבודה מוכן - האם יש פתרון אלגנטי ל"תחנת עגינה" לנייד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חלקכם אולי נתקלתם באשכול הקודם שפתחתי בו היו לי בעיות עם שולחן חדש, גדול יותר, שקניתי לפינת עבודה שלי.

חלקכם גם ביקשתם תמונה לתוצר הסופי - אז צירפתי להודעה הזו שתי תמונות.

המטרה הבאה שלי, וכנראה גם האחרונה בנושא הנ"ל, היא פתרון נוח למיקום המחשב הנייד כשאני עובד בבית.

כשאני בבית אני משתמש במסך 22", מקלדת ועכבר רגילים והמחשב הנייד מונח בצד.

עד כה, באופן לא פרקטי במיוחד, הוא היה מונח על כסא. אני מעוניין לוותר על המקום המבוזבז ולהקצות למחשב מקום יעודי.

מאחת התמונות ניתן לראות שהפינה השמאלית צמוד לקיר, היא האידיאלית עבורי מאחר וגם יש שם שקע חשמל (ממש מבעד למסגרת התמונה).

קדיחת זוויות לקיר לשם העמדת מדף לא נראה כפתרון הפרקטי ביותר, ולא הנוח ביותר להוצאת\הכנסת המחשב משם.

האם יש איזה פתרון יצירתי אחר, שלא יהיה קשה מדי להרכיב אותו (מבחינת חלקים וכד') או אפילו פתרון מוכן כדי לקבע מדף כלשהוא לזוג הרגליים, או לקדוח סוג של מדף נשלף\עם מגש ל"תקרת" השולחן?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני הייתי בונה מדף נשלף מתחת לשולחן, כמה שיותר צמוד לצד השמאלי.

כל מה שצריך זה שני לייסטים (עובי של 2-3 ס"מ, אורך כאורך המדף שאתה צריך בערך ורוחב של כ-10 ס"מ)

ולחבר אותם מתחת לשולחן, לחבר להם מסילות (ניתן לקנות בהום סנטר ודומיו בערך ב-50 שקלים לכל היותר)

ומדף שעליו יישב המחשב עצמו (שכמובן הצד השני של המסילות יחובר אליו).

לי יש שלושה (האמת ששניים כי הורדנו אחד) שולחנות כאלה בבית שהם פשוט פלטה של עץ שמחוברת לקיר באמצעות

זוויות ומתחת לשולחן יש מדף למקלדת ועכבר.

פורסם
  • מחבר

זה הפתרון הראשון שעלה לי לראש אם כי מעט מסורבל, כי מפריע למרחב מחיה.

אף אחד לא המציא עדיין מדף שנע על ציר אופקי, שמתלבש על רגל שולחן ???

פורסם

למה מפריע? זה כולה תופס 10-15 ס"מ מתחת לשולחן (כלפי מטה) ומלבן במישור שמקביל לשולחן בערך בגודל של המחשב הנייד.

את המשפט הזה: "אף אחד לא המציא עדיין מדף שנע על ציר אופקי, שמתלבש על רגל שולחן"

לא ממש הבנתי, אבל אם תסביר על מה חשבת אני אשמח לנסות לעזור לך לחשוב על פתרון.

פורסם
  • מחבר

במצב כללי אתה צודק, זה לא כזה נורא.

אלא ש...גובה השולחן הוא סטנדרטי, ואני גבוה ויושב על כסא מחשב, ככה שלא נותר יותר מדי חלל לביזבוזים מבחינת גובה.

אילו הייתי יכול הייתי ממציא מעין טבעת שמתלבשת על הרגל של הכסא, שיושב עליה מוט שעליו מונח המדף, שניתן לסובב סביב הרגל. ככה הייתי יכול בקלאסיות טהורה להוציא כל פעם את המדף ולסובב בחזרה פנימה מתחת לשולחן..

אילו...

פורסם

הרגל של הכיסא? אולי התכוונת של השולחן?

פורסם

אוקיי, הבנתי...

אפשר לחבר את המדף רק בצד אחד (שקרוב לקיר) ולשים לו ציר שיאפשר לו לזוז ממצב אנכי (שאז הוא כמעט צמוד לקיר ולא מפריע) למצב אופקי שאז אפשר להניח עליו את המחשב.

הדבר היחיד שחסר זה הקיבוע של המדף במקום כשהוא במצב אופקי, שאפשר לחשוב על כל מיני פתרונות בשביל זה.

פתרון אחד למשל יכול להיות חוט קטן שמחובר לשולחן בערך איפה שהמדף "מסתיים" ובסוף החוט לולאה שניתן להלביש

על בורג שבולט קצת מתוך המדף וככה למנוע מהמדף ליפול מטה.

כמובן שניתן לחשוב על עוד כל מיני פתרונות דומים (בשביל להחזיק את המדף במקום), אבל זה בערך הכיוון שהייתי חושב עליו

פורסם
  • מחבר

רעיון לא רע!

ההתחלה נשמעת מעולה, יש צירים כאלה שאפשר לקדוח לקיר, ולחברם למדף.

מה שכן, הפתרון לקיבוע פחות מוצלח.

אם כבר, מעל המדף אקדח בורג עם ראש לולאה, ואשתמש במוט עם קרס בקצהו לחבר אליו כשהמדף ישר.

זה עדיף שכן זה לא תלוי בשולחן או מיקומו, אבל אולי יש פתרון יותר נקי?

פורסם

דווקא אני חשבתי שעדיף פתרון שכן תלוי בשולחן, כי אין כל כך היגיון לשים שם את הנייד אם אין שולחן...

אבל בכל מקרה, למה אתה מתכוון ב"פתרון יותר נקי"?

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, פשוט ש...השולחן תמיד בפינה הזו, אבל קורה לפעמים שאני מזיז אותו כדי שהמסך יהיה קרוב יותר למיטה\ספה, ממנה אני צופה בסרטים על המסך מחשב,

ואז אני מוגבל ע"י המדף כי אני לא יכול להזיז את השולחן אפילו במעט.

בהנחה שהמדף במידותיו של נייד 13.3" +- ס"מ בודדים לכל מקום,

אם אני אצור וו תליה בקיר, אבל רק בצד אחד של המדף - הצד הקרוב אלי, אחבר מוט מתכת כלשהוא בין המדף לאותו וו, כך שזה בעצם יחזיק את המדף ניצב לקיר, האם זה יהיה בטיחותי מספיק?

אני מניח שכן, הרי מדובר ב-2.5~ק"ג מחשב + ק"ג~ מדף בסה"כ, אבל מה דעתך? האם יש לחשוש ממשקל עודף עבור וו תליה אחד בודד?

פורסם

לא נשמע כמו הרבה משקל בשביל להחזיק.

בורג שמוכנס מספיק עמוק יכול להחזיק לא מעט משקל, אז בערך 3.5 קילו לא נשמע בעייתי בכלל.

אישית יש לי מדף בבית עם לפחות 10 קילו עליו (אקונומיקה וכד') שמוחזק עם שני ברגים בקיר בלוקים...

פורסם
  • מחבר

האם דיבל סטנדרטי של 3.5~ס"מ (האדומים הרגילים..) נכנס להגדרה שלך של "מספיק עמוק" ?

פורסם

כנראה שכן, אבל תמיד כדאי לקחת מקדם בטיחות כלשהו

אז אולי כדאי לשים דיבל קצת ארוך ועבה יותר, רק בשביל להיות בטוח שזה לא ייפול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים