עבור לתוכן

מהירות שעון נראית לי נמוכה מדי (מצורף CPUZ)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אולי אני טועה, אני לא חזק בתחום אבל אני בעל מחשב נייד D820, בחודשים האחרונים אני רואה שהוא די איטי למרות תחזוקה כללית שעשיתי.

הסתכלתי ב-CPUZ ואני רואה שמהירות השעון היא באיזור 1 ג'יגה. אבל המהירות שכתובה ב-MY COMPUTER במאפיינים מדברת על יכולת של 2 ג'יגה.

צירפתי תמונה.

האם הוא באמת איטי מכפי שהוא צריך להיות או שזה ככה צריך להיות?

תודה לכם וערב טוב

[attachment deleted by admin]

פורסם

המעבדים האלה יודעים להוריד מהירות ומתח על מנת לשמור על מחשב קריר ולחסוך בסוללה. נסה לבצע את אותה הבדיקה כאשר המעבד במאמץ. ייתכן שהבדיקה שעשית היא במנוחה ואז המעבד מוריד מהלך.

לגבי איטיות מורגשת, קשה לדעת על סמך המעט שכתבת.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר שהוא מוריד מהירות שעון כשהוא עובד על סוללה.

בכל מקרה, הנייד מחובר לספק מתח ועכשיו גם הרצתי סופר פאי כדי לראות אם יש תזוזה בקלוק אבל שומדבר.

יציב על 997....

פורסם

ייתכן שבמהלך הנקיונות והשיפורים שלך נגעת בהגדרות הביצועים והנייד ממשיך לשמר כוחות גם תחת מתח וכאשר הוא נדרש. חפש את power options תחת לוח הבקרה ובדוק שהמעבד לא מונחה לשמור כוחות גם תחת חשמל.

פורסם

או שתפעיל משהו שמעמיס קצת יותר מ-SuperPi כי זה כלל לא נועד להעמיס על המעבד, זה נחשב לדבר "קליל".

פורסם

או שתפעיל משהו שמעמיס קצת יותר מ-SuperPi כי זה כלל לא נועד להעמיס על המעבד, זה נחשב לדבר "קליל".

ממש לא נכון מה שכתבת כאן.

האלגוריתם של WINDOWS מעלה תדר אם 70% מהזמן יש לפחות thread אחד שעובד. כאן יש 100% עבודה של thread אחד בגלל SuperPI, ולכן WIN יבקש הכי גבוה שיש.

פורסם

אמרתי את זה מניסיון.. אבל אני מניח שזה גם תלוי בבדיקה עצמה. בכל אופן יותר פשוט להריץ משהו כבד באמת ולא SuperPI.

פורסם

התדר הגבוה ביותר יתקבל מאפליקציה בדיוק כזו, שמעמיסה ליבה אחת למקסימום, ללא שימוש ב-SSE/AVX, ולא נוגעת בליבות האחרות.

פורסם

תבדוק באמת שאין איפשהו הגדרה שנועלת את מהירות המעבד למינימום (זה יכול להיות גם בBIOS).

תנסה גם להוריד notebook hardware control - היא מאפשרת לשחק עם המכפלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים