עבור לתוכן

התקנת מעבד על לוח שלא תומך בו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי באחד המחשבים לוח ישן יחסית של ASROCK מבוסס צ'יפסט 945G. הלוח תומך במעבדי פנטיום 4, פנטיום D וכפולי ליבה מבוססי 65 נ"מ בעלי באס של עד 1066 מה"ז כולל.

היה לי במחשב מעבד פנטיום E6300 במהירות 2.8 גה"ז 45 נ"מ ובאס 1066. התקנתי אותו על הלוח הנ"ל שכביכול לא תומך והמחשב עלה בלי בעיה והמעבד זוהה ועובד במהירות מלאה ללא בעיות. קצת מוזר לא?

הלוח לא עבר כל שינויים למעט עדכון ביוס לגרסא האחרונה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע וגם אני לא האמנתי, אבל זה עובד, זה היה או לנסות להשתמש במעבד הזה או בפנטיום D 945, אז ניסיתי וזה עובד.

פורסם

נו ומה מיוחד בזה ? יש לי מחשב HTPC עם מעבד E8400 ולוח P915 עם באיוס מעודכן נו ומה ? עם אתה מתלהב מי הדברים האלו אתה מוזמן גם לשים מעבד Q9550 על הלוח שלך ופבום גם הוא יפעל :silly:

פורסם

ברשימה שבאתר היצרן מופיעים כל המעבדים שבהם הלוח תומך בוודאות, לצד גרסת ה-BIOS שממנה הם נתמכים.

ייתכנו מצבים שבהם המערכת גם תעבוד (בדרגות שונות של יציבות והצלחה) עם מעבדים שלא מופיעים ברשימה. לרוב מדובר במעבדים שמאוד דומים מבחינת ארכיטקטורה לדור המעבדים האחרון שבו לוח-האם תומך רשמית, וכמובן שעליהם להיות בעלי תושבת זהה.

יחד עם זאת זה לא אומר שהלוח יתמוך בוודאות בכל מעבד לתושבת הזאת.

פורסם

כל עוד הלוח תומך במתח תדר ומכפלה שהמעבד דורש אז זה די סביר שיהיה אפשרי לשים מעבדים שיצאו מאוחר יותר כל עוד התושבת מתאימה.

יכול להיות שאם החברה לא היתה בוחרת או נאלצת להפסיק את התמיכה ללוח אז היה יוצא ביוס מעודכן שתומך במעבד רשמית.

פורסם

זה שהוא עובד בדקתה שהוא עובד לפי התדר שלו(מעבד) וכולי כלומר התמיכה היא "אפסלוטלי".

פורסם
  • מחבר

הוא עובד בתדר המקורי שלו: 2800 מה"ז 10.5X266.

פורסם

תריץ בדיקות יציבות בשביל לוודא שהעסק עובד כמו שצריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים