עבור לתוכן

מעבר לטלפון VOIP פגיעה בפינגים

Featured Replies

פורסם

היום עברנו בבית לקו טלפון VOIP של בזק בינלאומי כדי להוזיל עלויות הגיע טכנאי התקין רכיב נוסף מעין מודם ראוטר שכזה שמתחבר למודם ולקו הטלפון.

הטלפון סבבה שומעים טוב אבל הפינגים נפגעו במשחק BFBC2 הייתי מקבל פינגים של 70-120 באירופה (ואפילו 20-40 בארץ) ועכשיו הפיגים לא יורדים מ120 ובשעת משחק הם מגיעים ל400 על אותם שרתים האם אני יכול לסדר מחדש את הרשת או לתקן את זה או שאולי לתת עוד צאנס עוד יום אולי רק עכשיו הפינגים גבוהים.

כל הבדיקות נעשו לא בשעת שיחה.

דרך אגב שיחה בטלפון תפגע לי במהירות הגלישה? אם כן לא נורא כי יש לי 10 מגה ואנחנו לא מדברים הרבה.

פורסם

אם כן לא נורא כי יש לי 10 מגה ואנחנו לא מדברים הרבה.

הערה קטנה - יש לך עד 10 מגה ובשעות העומס לקבל עשירית מזה נחשב למצב נורמאלי עד אידאלי.

אם אין לך גיימר ב014 אתה לא תוכל לשחק משחקים וזה ממש לא קשור לטלפון. הטלפון לא צורך הרבה רוחב פס. הוא בסך הכל צריך לתת איזה keep alive אם בכלל כשהוא לא מחובר שזה בקושי 100 בייט לשניה . השיחה עצמה גם לא צריכה להיות בעיה ורוב הסיכויים שהיא מנותבת לשרת מסוים שנמצא בארץ ואז לא תהיה לה ממש השפעה לפינג כי לא סביר שלספק שלך יש בעיית רוחב פס בארץ. גם ככה שיחת טלפון בפרוטוקול הכי בזבזני (וגם הכי קל למימוש וגם צורך משאבי עיבוד מינימאלים) שהוא g711 לוקחת 64kbps לכל כיוון. עם g729 אפשר להגיע ל8kbps ומטה(לוקח עיבוד וגם צריך לרוב לשלם על רישיון) .

הדרך היחידה שהvoip יכול להשפיע עליך הוא להוריד את רוחב הפס העולה כי הוא לוקח כ10% ממנו שעדיין לא צריך להיות כזה נורא. לפי דעתי אתה ממש לא סובל מהטלפון הנייח אתה פשוט סובל מפינג גרוע שבא מהחבילות הרגילות של 014. אם אתה רוצה משחקים ולא רוצה לשלם על גיימר תעבור ספק או תשחק בשרת שנמצא בארץ....

פורסם
  • מחבר

שוב אני מסביר אני הייתי מקבל פינגים טובים עד למעבר לטלפון בזק בינלאומי

הפינגים נפגעו חד משמעית! הייתי מקבל פינגים סביב ה 100 בשעת משחק ועכשיו על אותם שרתים לא פחות מ200.

המהירות היא לא מה שחשוב לי בדקתי אני מקבל את המהירות המגיעה לי (בתנאים אידאלים כמובן אבל אני מרגיש שהחבילת האינטרנט מצדיקה את עצמה).

פורסם

שלום urich,

לא אמור להיות שינוי משמעותי כל כך בגלישה בעת שימוש במתאם השיחות שלנו.

יתכן וישנן הגדרות אותן צריך לבדוק.

שלח לי במייל online@bezeqint.net את הפרטים הבאים:

שם מלא, שם משתמש בבזק בינלאומי, מספר טלפון ושעות נוחות לחזרה.

נציג יחזור אליך בהקדם לבדיקת הנושא.

לוטם בזק בינלאומי

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב בעיית הפינגים נפתרה ושימוש בלי המתאם שיחות כמעט שלא משנה את הפינג.

אבל שמתי לב לבעייה חדשה כשאני משחק ברשת (BFBC2)

המשחק קופא ואני מנותק מהשרת כל פעם שיש שיחת טלפון.

יש למישהו נסיון עם הבעייה?

פורסם

שלום urich,

לא אמור להיות שינוי משמעותי כל כך בגלישה בעת שימוש במתאם השיחות שלנו.

יתכן וישנן הגדרות אותן צריך לבדוק.

שלח לי במייל online@bezeqint.net את הפרטים הבאים:

שם מלא, שם משתמש בבזק בינלאומי, מספר טלפון ושעות נוחות לחזרה.

נציג יחזור אליך בהקדם לבדיקת הנושא.

לוטם בזק בינלאומי

וזה מה שיעזור :lol:

פורסם

טוב בעיית הפינגים נפתרה ושימוש בלי המתאם שיחות כמעט שלא משנה את הפינג.

אבל שמתי לב לבעייה חדשה כשאני משחק ברשת (BFBC2)

המשחק קופא ואני מנותק מהשרת כל פעם שיש שיחת טלפון.

יש למישהו נסיון עם הבעייה?

יכול להיות שיש השתלטות רגעית של הטלפון על רוחב פס משהו שגורם לspike וכנראה שהשרת עצבני על זה ומנתק אותך. קשה לבדוק את זה. אם יש לך אפשרות להפוך את אחד הפורטים של הנתב שלך למוניטור ולשלוח את זה למחשב שבודק את זה עם wireshark תוכל לראות כמה רוחב פס הוא לוקח. בגדול זה לא צריך להיות הרבה. אולי יש אפשרות בנתב לתת עדיפות. ממש קשה לדעת מאיזה צד זה נגרם אולי האנשים ב014 יכולים לבדוק את זה . זה לא ממש קשה כי אתה אומר שאתה יודע לשחזר את זה. כל מה שאתה צריך לעשות זה להכנס לשרת ואז להתקשר לעצמך הביתה והתומך של הספק שירות יכול לראות מה קורה עם התעבורה. הם בטח ימכרו לך גיימר במקום לשבור את הראש.

VOIP לא ממש צריך לפריע הרבה לתעבורה . היום מהירות השליחה היא כבר בסביבות ה700-800kbps מה שבמקסימום יכול לגרום לקפיצה בפינג של איזה 20 מילי (אם הטלפון שלך שולך את חבילה בגודל מקסימום בחזרה) . אולי אפשר להגדיר MTU נמוך יותר מה שיגרום לפרגמנטציה. בפועל לא נראה לי שהפקטים שהם שולחים משפיעים יותר מ5 מילי על הפינג. מתי שאתה מחובר בצורה קווית (לא אלחוטית) אז הפינג יכול להיות מושפע בתוך הבית שלך רק מ"עומס" . בגדול כולם משתמשים באותו חיבור אינטרנט אז אם מישהו תפס את הקו עם החבילה שלו השני צריך לחכות שהחבילה תשלח לפני שהוא יצא .

במשחקים חשוב מאוד QOS ולפי דעתי שווה לשלם על זה (חבילות גיימר ב014 או ספקיות אחרת או tag בנטויזיון). אם הזמן שלך מוגבל בעיקר אם הוא מוגבל לשעות העומס אז שווה לשלם קצת יותר ולא לקבל כאבי ראש מזה שהאינטרנט לא עובד טוב מתי שאתה רוצה לשחק. עוד כמה דברים שלא כדאי לעשות זה להתחבר ברשת אל חוטית ולהתרחק מאינטרנט לוויני(לא נפוץ בארץ) . רצוי מאוד שכשמשחקים משחקים אף אחד אחר לא עושה עוד משהו על הקו בעיקר עם אתה על חשבון בסיסי (בגיימר זה עוד עובד בסדר כי הtraffic shaping שלהם מסתדר איכשהו) . בגלל זה אני לא ממש מתלהב מלהשתמש בטלפון או טלויזיה(יש את זה בארה"ב) על הקו אינטרנט . החסכון הכספי לרוב לא מצדיק את ה "סיכון" שמשהו לא יעבוד ויגרום לך לכאב ראש (אתה באמת רוצה להשתגע מזה שדברים לא עובדים בגלל שחסכת 20 שקל בחודש) .

גיימרים צריכים לדאוג ליציבות החיבור שלהם לאינטרנט פשוט צריך לדעת מה לעשות ומה לא לעשות. ובאמת כדאי לשלם אקסטרה על שירות פרמיום אם הזמן הפנוי שלך חשוב לך. אנשים שסתם מורידים יכולים להסתפק בהרבה פחות רוחב פס ואיכות וזה מה שלרוב מקבלים בחבילות הרגילות. במשחקים איכות הקו הוא דבר קריטי וכדאי שהספק שלך ידע לעשות לך את המניפולציות לתעבורה שזה יעבוד וגם רצוי שלא תשים כל מני הפרעות על הקו.

פורסם
  • מחבר

צל"ש לבז"בל השארתי להם את הפרטים והם סידרו את הבעיה מרחוק התקשרו לוודא שהכל תקין בקיצור שיחקו אותה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים