עבור לתוכן

תקלה - הספק נדלק אך לא מפעיל לי את המסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

כשאני מפעיל את המחשב המסך לא נדלק וגם המחשב לא משמיע שום צפצוף. מה שמוזר שאני גם לא יכול

לכבות את המחשב אחרי זה, גם כשאני לוחץ על כפתור של הכיבוי ומחזיק אותו כ 10 שניות זה לא משפיע,

גם כפתור הריסטרט לא עובד, וגם שילוב של ctrl+alt+del.

ניתקתי כוננים אופטיים וכונן קשיח השארתי רק זכרון אחד כרטיס מסך ספק שמחובר כראוי ללוח.

מה יכולה להיות הבעיה? לוח\מאבד\ספק?

תודה.

פורסם

תשאיר רק לוח אם מעבד וספק

תוודא שמחובר PC SPEAKER

תדליק ושים לב לצפצופים

האם יש לך אפשרות להביא ספק תקין לטובת הבדיקה ?

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה שיש בכלל

pc speaker אבל בטוח היו צפצופים לפני זה כשהמחשב היה תקין.

גם כשהוצאתי את הזכרון זה נראה שהמחשב מגיב אותו דבר. לא מצפצף ולא מדליק מסך.

המאווררים כן מסתובבים ואני שומע שהספק עובד. יכול להיות שהוא לא תקין ולמרות זאת הוא כן נדלק?

ומה הסיבה שכפתור הכיבוי לא מכבה אלה רק מדליק. אני נאלץ לשלוף את הכבל שנכנס לספק בשביל

לכבות את המחשב.

פורסם

יכול להיות שה- SPEAKER יושב בקידמת המארז איפה שהנורות ומחובר עם שני חוטים ללוח האם.

אני ממליץ לך לעשות כזה ניסוי:

תביא ספק ממישהו (ספק בדוק ותקין), תחבר את הספק ללוח האם (באמצעות שני מחברים), תנתק הכל אבל הכל מלוח האם (כולל מעבד) חוץ משני החוטים של כפתור ההדלקה

תנסה להדליק ואז כעבור נגיד דקה תנסה לכבות, אם במצב כזה הלוח גם יסרב להכבות משמע הלוח תקול או שיש משהו במארז שמפריע לו לעבוד כראוי ואז השלב הבא זה לחזור על הניסוי כאשר הלוח אם מחוץ למארז, פשוט תניח אותו על משטח לא מוליך והפעם במקום כפתור ההדלקה השתמש בג'מפר

פורסם
  • מחבר

בנתיים הבאתי ספק אחר שעובד 100%

חיברתי אותו למחשב והשארתי בנתיים את הכל מחובר (מאבד\זכרון\כל הלדים והכפתורים של הפנל הקדמי)

ועדיין אותו מצב, לא נדלק ולא ניתן לכבות עם כפתור כיבוי רק על ידי ניתוק הכבל מהספק.

ככל הנראה זה מצביע על לוח תקול. אני עכשיו אנתק הכל ואשאיר רק כפתור הפעלה ולוח אם נקי אפילו ממאבד.

אם אני מבין נכון זה בכל זאת אמור להדליק את הלוח עם כפתור הפעלה ולכבות אותו גם אם המאבד והזכרון לא מחוברים?[br]פורסם בתאריך: 2.01.2011 בשעה 12:05:44

אוקיי אז ככה...

ניתקתי הכל מהלוח כולל הוצאה של המאבד, מה שכן השארתי את הספיקר וגם את הלדים וכפתור ריסטרט והפעלה.

הדלקתי את המחשב (מה שנשאר ממנו) הלד הירוק נדלק והספק התחיל לעבוד, לחצתי על כפתור הכיבוי\ההדלקה כ 6 שניות והוא כיבה לי את המחשב

חזרתי על זה כמה פעמים וכל פעם הוא כן מכבה לי, ככה גם עם הספק המקורי שלו.

אז מה נשאר לעשות? זה המאבד ב 100% או שאפשר לעשות עוד איזה בדיקה?

פורסם

ואם עכשיו שהלוח נקי אתה מוסיף רק מעבד (עם קירור וקצת משחה טרמית) אז הלוח לא יתכבה ?

פורסם
  • מחבר

כשהלוח נקי, אחרי הוספת המאבד+צלעות קירור ומאוורר הלוח שוב לא נכבה.

ולמה pc speaker לא משמיע שום צליל? גם כשהלוח נקי ללא מאבד וגם עם המאבד הספיקר

לא מצפצף

פורסם

אם הספיקר שותק למרות שהלוח ריק זאת אינדיקציה לכך שהלוח תקול

פורסם
  • מחבר

החלפתי גם לספיקר אחר עדיין הוא שותק...

אז לסיכום, התקלה היא תקלת לוח או מאבד? או שניהם ביחד?

מה צעד הבא שלי? לצבוע את המחשב בכחול ולזרוק אותו לים?

פורסם

אם הספיקר שותק למרות שהלוח ריק זאת אינדיקציה לכך שהלוח תקול

פורסם

הכל לכיוון לוח אם תקול.99%...........תנסה להחליף...אם אין בבית עוד אחד שמתאים למעבד,אולי לאחד החברים שלך יש. בהצלחה....ותעדכן אם צדקנו.

נ.ב יותר קל להחליף מעבד כיוון שיש סיכוי קטן שזה הוא הבעיה.......אז תנסה להחליף קודם כל אותו בעזרת חבר אם יש לך אפשרות.

פורסם
  • מחבר

עדכון..

הבאתי מחשב עם אותו סוקט של המעבד, זה אומר שאפשר להחליף את המעבדים ביניהם נכון?

המחשב החילופי: כאשר המעבד המקורי מחובר הספיקר מצפצף כשהמחשב נדלק.

הוצאתי את המעבד הדלקתי ואז הספיקר הפסיק לצפצף.

הכנסתי למחשב החילופי (ללוח) את המעבד מהמחשב התקול והדלקתי, לא היה צפצוף וגם לא היה ניתן לכבות את המחשב מהכפתור.

הכנסתי ללוח התקול את המעבד מהמחשב החילופי, שוב לא היה צפצוף אבל כן ניתן לכבות את המחשב מהכפתור, חיברתי זכרון וכרטיס מסך

לצערי המסך לא נדלק.

אחרי סדרת ניסוים אלה. מה ניתן להסיק?

פורסם

המעבד והלוח שלך תקולים

פורסם

בהרבה לוחות הספיקר ישתוק אם אין מעבד (ובצורות מסוימות של מעבד שרוף אבל לא בכולם), אז זה לא חד משמעי שהלוח נשרף

תנסה לבדוק את המעבד עצמו

תנסה אם לוח ומעבד (וקירור למעבד) אם החוט atx12 / eps12 (של הספק אם חוטים צהובים ושחורים) מחובר ללוח או מנותק ממנו, תראה אם יש הבדל בין 2 המקרים

רוב הסיכויים שכן הלוח נשרף, אם יש נזק ויזואלי (קבלים מנופחים / סימני התחממות / וכו) יכול להיות שעדיין ניתן לתקן אל ידיי החלפת הרכיבים האלה

תבדוק איזה ספק היה לך (חברה ודגם) ואם הוא תקין (קבלים מנופחים וכו), יכול להיות שהוא היה הסיבה למה משהוא נשרף גם אם הוא עצמו עדיין עובד

פורסם

תבדוק גם כרטיס מסך ע"י החלפה מול מחשב עם כרטיס תקין......אולי גם הוא ניזוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים