עבור לתוכן

התייעצות| מתי לקנות זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה חשבתי על משהו לנוכח ירידת המחירים המשמעותית של הזכרונות. בעתיד יתכן מאוד שאצטרך יותר מ4 ג'יגה והשאלה היא האם כדאי להוסיף עוד 4 עכשיו כשהמחיר נמוך או לחכות עוד קצת ולקחת סיכון שהמחירים יעלו?

פורסם

אין פה תשובה נכונה או לא נכונה.

אם לענות בצורה תמציתית לשאלה שבכותרת, אז התשובה היא "כאשר יש לך צורך בזכרון נוסף".

מעבר לכך יש שיקולים של עלות-תועלת וכו'. אני באופן אישי לא הייתי נחפז עכשיו לקנות זכרון אם אין לי צורך בנפח גדול יותר.

פורסם

לזיכרון מהסוג שלך אין בעיה לחכות שנה שנתיים שלוש,

אים היה לך DDR היתי אומר לך לקנות סטיק נוסף לפני שיעלמו, כרגע הזיכרון שלך עדיין מיוצר וניחשב לשיא הטכנולוגיה.

פורסם

כמו שאמר שי, אם אתה צריך עוד נפח לשימושים שלך במערכת אז תקנה, ואם לא אז אין שום טעם אפילו שהמחירים נמוכים.

פורסם
  • מחבר

אני סתם שמתי לב שהגרף כרגע הוא בירידה מבחינת המחיר. מה שכן בעוד כמה שנים המשחקים/תוכנות וכו' יצטרכו בטוח יותר זכרון, כמה? לא יודע...סתם חשבתי שאם כרגע הזכרונות ממש זולים (ירדו תוך כדי שיחתנו ל125 שח ליחידה של 2G) אז עדיף לקנות עכשיו מאשר כשהמחירים יעלו.

פורסם

חומרת מחשבים זה לא נדל"ן להשקעה

היום אתה קונה 2/4 ג'יגה זיכרון(גג 8), שיספיק לרוב להמשתמשים לכל דבר.

בעוד מס' שנים כשתצטרך יותר זיכרון, יש סיכוי טוב שהסטנדרטים ישתנו שוב(סוקט אחר, DDR4 שיחליף את DDR3)

לכן, אם אין לך צורך ביותר, אל תקנה סתם

פורסם

בעוד כמה שנים המשחקים/תוכנות וכו' יצטרכו בטוח יותר זכרון, כמה? לא יודע...

אני לא אגיד שזה לא נכון אבל צריך קצת פרופורציה, השינוי שאתה מדבר עליו לא יהיה משמעותי בכלל. המטרה של מתכנתים היא תמיד קוד יעיל וצריכה כמה שיותר נמוכה. השינוי הזה קורה בהדרגה לאורך זמן.

פורסם

ובנוסף לנאמר לעיל.

אמנם זה מאוד תלוי שימושים ולכן הקביעה אינה חד-משמעית, אבל יש סיכוי סביר שעד שנגיע למצב שבו 6-8GB של זכרון יהפכו להיות נפח תקני או לפחות לכזה ששיעור גדול יותר מהמשתמשים באמת זקוק לו, כבר תרצה לשדרג את הפלטפורמה שלך בכל מקרה,

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק החשיבה שלי, ואני מעדיף לקנות בזמן הקרוב מאשר במחיר יותר יקר בעוד כמה שנים... נראה לי אני אחכה בכל מקרה... תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים