עבור לתוכן

גמילה מעישון

Featured Replies

פורסם

אני החלטתי להפסיק לעשן כול עוד אני צעיר,שמעתי הרבה אנשים אומרים שכתוצאה מהפסקת עישון הבן אדם מתחיל לאכול הרבה יותר בארוחות?

האם זה נכון?,סתם משהו שמעניין אותי לדעת.

דרך אגב אם מישהו נגמל מעישון יש לכם טיפים טובים לחמשת הימים הראשנים?כי אני יודע שהם הכי קשים.

פורסם

יש לי עצה בתור מעשן, ברגע שהחלטת לחתוך, תחתוך. בלי הנחות.

פורסם

הימים הראשונים הם ממש לא הכי קשים, כי אתה עדיין זוכר למה הפסקת.

הכי קשה זה אחרי חצי שנה-שנה כשאתה שותה ויסקי בפאב (או במילים אחרות- כל יום, לפחות בתקופה הקרובה, הוא מלחמה)

פורסם

זה נכון, אבל עדיף לאכול מאשר לעשן (בלי קשר תעשה ספורט כדי לא להשמין).

גמילה מעישון יכולה להיות קשה מנטלית, אבל מבחינה פיסיולוגית לא אמורות להיות לך בעיות, זה לא כמו הרואין או משהו כזה שהגוף שלך לא יכול פיסית בלעדיו.

בקיצור הכל בראש ותאמין לי מנסיון שאפשר לעשות סוויץ' בראש ממש ברגע אחד.

ברגע שתשכנע את עצמך שזה מגעיל אותך, לא רק שהצורך נעלם אלא אפילו יכול להיות קשה לחזור לעשן...

טיפ מעשי אחד שאני יכול לתת לך - בימים הראשונים תשתדל אם אתה יכול לא להיות בכלל בסביבת מעשנים, לא לראות ולא להריח את זה!

פורסם

זה נכון, אבל עדיף לאכול מאשר לעשן (בלי קשר תעשה ספורט כדי לא להשמין).

גמילה מעישון יכולה להיות קשה מנטלית, אבל מבחינה פיסיולוגית לא אמורות להיות לך בעיות, זה לא כמו הרואין או משהו כזה שהגוף שלך לא יכול פיסית בלעדיו.

בקיצור הכל בראש ותאמין לי מנסיון שאפשר לעשות סוויץ' בראש ממש ברגע אחד.

ברגע שתשכנע את עצמך שזה מגעיל אותך, לא רק שהצורך נעלם אלא אפילו יכול להיות קשה לחזור לעשן...

טיפ מעשי אחד שאני יכול לתת לך - בימים הראשונים תשתדל אם אתה יכול לא להיות בכלל בסביבת מעשנים, לא לראות ולא להריח את זה!

אמנם זה לא מתקרב לרמות של הירואין, אך ניקוטין הוא בהחלט סם ממכר פיזית.

פורסם

בתור מישהו שהפסיק לפניי שנתיים,כל מה שהייתי צריך זה להבין שאני רק מפסיד,אין לי מה להרוויח מעישון,שזאת תרמית.

מהיום הראשון שהפסקתי עד היום לא בא לי סיגריה.

בשבילי זה היה פשוט ביותר :xyxthumbs:

פורסם

אני הפסקתי אחרי שקראתי את הספר,הוא מעולה מומלץ מאוד.

בגדול הוא מספר (עושה שטיפת מוח) על כך שהמוח שלך (המפלצת הגדולה) מדביק לך תירוצים למה אתה צריך את הניקוטין(המפלצת הקטנה)

שבאצם "ההנאה" שאתה כל כך לא צריך היא כמו ללבוש נעל במידה הרבה יותר קטנה ולהנות מהרגע כשאתה מוריד אותה.

הניקוטין יוצא מהר מאוד מהגוף ממש מאותה שניה שסיימת את הסיגריה,הגוף מתנקה מניקוטין תוך שלושה ימים.

הכיף הגדול ביותר אחרי שהפסקת הוא גילוי עצמי,לדוגמא עם אנשים במקומות שונים אתה תלמד להתמודד עם מצבים במקום להשען על הסיגריה,שזה באצם להסגר בתוך עצמך ולא להתמודד עם מצבים כאלו ואחרים.

בגלל זה אנשים מעשנים יותר במצבי לחץ שונים,אתה תהנה מלהיות עצמך ברגע שתרגיש שאתה מתמודד עם סיטואציה ולא נופל אל הסיגריה וסוגר על עצמך.

תשקיע קצת כסף תקנה את הספר,שווה ביותר.

פורסם

אני הפסקתי אחרי שקראתי את הספר,הוא מעולה מומלץ מאוד.

בגדול הוא מספר (עושה שטיפת מוח) על כך שהמוח שלך (המפלצת הגדולה) מדביק לך תירוצים למה אתה צריך את הניקוטין(המפלצת הקטנה)

שבאצם "ההנאה" שאתה כל כך לא צריך היא כמו ללבוש נעל במידה הרבה יותר קטנה ולהנות מהרגע כשאתה מוריד אותה.

הניקוטין יוצא מהר מאוד מהגוף ממש מאותה שניה שסיימת את הסיגריה,הגוף מתנקה מניקוטין תוך שלושה ימים.

הכיף הגדול ביותר אחרי שהפסקת הוא גילוי עצמי,לדוגמא עם אנשים במקומות שונים אתה תלמד להתמודד עם מצבים במקום להשען על הסיגריה,שזה באצם להסגר בתוך עצמך ולא להתמודד עם מצבים כאלו ואחרים.

בגלל זה אנשים מעשנים יותר במצבי לחץ שונים,אתה תהנה מלהיות עצמך ברגע שתרגיש שאתה מתמודד עם סיטואציה ולא נופל אל הסיגריה וסוגר על עצמך.

תשקיע קצת כסף תקנה את הספר,שווה ביותר.

מחזקת...

הספר דירבן אותי להפסיק לחלוטין

בהצלחה

פורסם

קראתי את הספר ולא עישנתי

סיימתי את הספר והלכתי לשתות קפה וסיגריה

מקוה שהספר יעבוד בשבילך

פורסם

קראתי את הספר ולא עישנתי

סיימתי את הספר והלכתי לשתות קפה וסיגריהמקוה שהספר יעבוד בשבילך

הלכת לשתות סיגריה? זה משהו חדש...

פורסם

ההמלצה שלי היא להכין ירקות חתוכים וכשבא לך סיגריה בימים הראשונים פשוט לאכול ירקות זה גם לא משמין גם ממלא את הקיבה ונותן תחושה נעימה וסיפוק והכי חשוב מנקה את הגוף מהר יותר כך שהרצון שהמוח שלך מפרש כרצון לסיגריה ( מה שהוא שטות הפוכה כי למעשה מה שהגף מנסה להגיד לך זה שהוא נחנק ולא רוצה יותר סיגריות אבל המוח מפרש את זה הפוך :screwy: ) עובר מהר , למעשה כבר ביום השני לא תרצה יותר לעשן .

הדברים הקשים בהפסקת העישון הוא כמובן ההרגלים ( דרך אגב כבר הוכח בצורה מדעית שעישון איננו התמכרות אלא הרגל ) של ההרס העצמי , ביזבוז הזמן והתלות הפסיכולוגית וכדומה , ההרגלים הם הקשים , פתאום יש לך שעה נוספת ביום שאין לך מה לעשות איתה - זה מפחיד חבל"ז .

פורסם

מה זה השטויות האלו? דויד, תטרח לבדוק את מה שאתה אומר בבקשה, לפני שאתה אומר את זה.

עישון = התמכרות. יש התמכרות לניקוטין, אבל ההתמכרות היא בעיקר לכל הטקס שסובב סביב הסיגריה. להוציא אותה מהקופסא, למולל אותה באצבעות, לשחק איתה בפה (אפילו שהיא עדיין לא דלוקה), להוציא את המצית ולשחק עם הכפתור קצת לפני ההדלקה... הטקסיות שבעניין הפכה להתמכרות. כנ"ל סמים, ונרגילה (שהליך ההרכבה שלה יחסית ארוך, ובמיוחד צעירים מכורים לזה כי צריך להבריח את החלקים וההרכבה נראית להם יותר מסובכת ומזכירה להם פאזל).

ולא, המוח לא "מפרש הפוך", אלא מפרש במקביל - הגוף מפתח תלות בחומרים הממכרים ואולי יש גם נסיונות לעורר את המוח להפסיק להרוג את הגוף, אבל המוח בהחלט לא מפרש הפוך. הוא פשוט אומר לך "הגוף שלך צריך את זה, אחרת יכאב לך" כי זה ממכר.

פורסם

סנאי , אלו לא שטויות ,אני לא מצפה מימך למילים כאלו ביחס לתגובות שאני כותב ( אבל ... ) , חשבתי שאתה אחד מאלו שמבין שאני לא מדבר שטויות ו / או דברים חסרי ביסוס , אולי מה שאני אומר והסיגנון שלי לא "פופלארי" אבל שטויות , אני ? לא ולא !

עיין כאן בקשר לחומציות ובסיס של הגוף וההמלצות למאכלים כמו כן עיין ערך "הרגלים" :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94_%D7%9E%D7%A2%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F

עיין כאן בכתבה על מחקר ישראלי : עישון הוא הרגל ולא התמכרות :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906654,00.html

ובקשר לפרושים קוגנטיביים לרגשות אני לא חושב שצריך להיכנס איתך לנושא - זכותך לקבל את דעתי או לא .

פורסם

מה זה השטויות האלו? דויד, תטרח לבדוק את מה שאתה אומר בבקשה, לפני שאתה אומר את זה.

עישון = התמכרות. יש התמכרות לניקוטין, אבל ההתמכרות היא בעיקר לכל הטקס שסובב סביב הסיגריה. להוציא אותה מהקופסא, למולל אותה באצבעות, לשחק איתה בפה (אפילו שהיא עדיין לא דלוקה), להוציא את המצית ולשחק עם הכפתור קצת לפני ההדלקה... הטקסיות שבעניין הפכה להתמכרות. כנ"ל סמים, ונרגילה (שהליך ההרכבה שלה יחסית ארוך, ובמיוחד צעירים מכורים לזה כי צריך להבריח את החלקים וההרכבה נראית להם יותר מסובכת ומזכירה להם פאזל).

אתה מזכיר לי בארץ נהדרת את המערכון על "הפרלמנט":

"מדענים מאנגליה גילו שמה שממכר בסיגריה זה רק האקט של ההדלקה!" :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים