עבור לתוכן

התלבטות - שריון\תותחנים או סטי"לים

Featured Replies

פורסם

להנות 3 שנים בשריון זה כמו להנות 3 שנים בכלא, במיוחד אם תכנס ל-401.

בשריון הכי כיף זה פלס"ר 7, אבל זה תלוי בך עד כמה אתה מורעל ועד כמה אתה קרבי בנשמה.

פה קצת מסבירים על היחידה, חי"ר זה חי"ר, אלך לשם בכל מחיר.

פורסם
בשריון הכי כיף זה פלס"ר 7, אבל זה תלוי בך עד כמה אתה מורעל ועד כמה אתה קרבי בנשמה.

אם היית טורח לקרוא היית מבין שיש לו פרופיל 72 אז אין סיכוי להגיע לפלס"ר.

בתותחנים יש הרבה מערכות טכנולוגיות מעניינות לעבוד איתם,אבל החיל נהנה מתדמית קרבית פחותה מול השריון למשל.

זה סתם חרטא כל ההצהרות האלה. אין שום דבר מעניין בהפעלת מערכות של תומ"ת, בדיוק כמו שאין שום דבר מעניין בהפעלת "מערכות מודיעינית מתקדמות" במוד"ש. המערכות האלה לא מעניינות.

לפותח הדיון -

אני גם הרמתי פרופיל מ-64 ל-72 לאחר הגיוס, ועברתי למוד"ש. אין יום שאני לא מתחרט שלא עברתי לשריון (עם כל הת"ש שיש בחיל הביזיוני הזה שנקרא מוד"ש לעומת הטחינה של קו חי"ר ויציאות 17-4). אגב, אתה יכול לעשות גם גיבוש חובלים וצוללות עם 72 (אלא עם יש לך סעיף פוסל).

פורסם

לא יודע איפה הגעת וסבלת במוד"ש, אני מאוד נהנתי איפה שהייתי.

פורסם

כול מה שתעשה רק לא שיריון.

פורסם

תותחנים זה חיל מאוד מרובע, כנראה החיל הירוק המרובע ביותר שיש. רוב המגויסים מגיעים לגדודים כולל אנשים עם נתונים גבוהים (באופן מכוון). תותחנים הם בסך הכל החברה היותר אינטליגנטים מבין חילות היבשה, אבל יהיו שיגידו הכי חנונים.

לתותחנים אין שום מור"ק (מורשת קרב) רצינית, מעט מאוד עבודה מבצעית עם סיפוק והדבר משפיע על המורל. תותחנים משמשים כחי"ר קל בבט"ש אבל בתור חפ"ש הקווים בדרך כלל מאוד משעממים (מעט מאוד אקשן יהיה, אם בכלל, רק לחפ"ק המג"ד).

יתרונות - ת"ש סביר, סיכויי הפגעות מבצעיים נמוכים מאוד, אפשרות יציאה מהירה לקורס פיקודי, חבר'ה אינטיליגנטים.

לא כל כך מדוייק

334(MLRS) עושים רק קווי חי"ר ולא קל. כרגע 334 יושבים בשכם וממה שאני שומע מהחברים המקום לא כזה שקט

הדחפזים לעומת זאת בדרך כלל יהיו ברמת הגולן בקווים השונים (חי"ר או כחול) או באימון

כרגע אני רק יכול להגיד על גזרת לבנון שיש מספיק מה לעשות גם בקו הכחול וגם בקו החי"ר

אני ממליץ לך אם תגיע לתותחנים לנסות להגיע למורן אם אתה רבקיסט/מורעל או לזיק אם אתה ממש ממש מזליסט

בנוגע לסוללות רוב הדחפזים אותו דבר (למרות שדרקון בדרך כלל נמצאת במקומות האחרונים) ובMLRS יש לך 2 אופציות

או להיות משגר/ממ"צ (מנתץ) ולעשות קווי חי"ר/אימון או להגיע לנוריות ולעשות קווים כחולים ברחבי הארץ (2 בעזה 2 בצפון ואחד בשבטה) הת"ש יותר גבוהה והקשר שלך עם הפיקוד הרבה יותר אישי וקרוב מאשר במנתץ (בגלל שהצוותים ממש קטנים)

מה שנקרא יחידה 611 יחידת האיכון, קו כחול כל הזמן (אתה לא מרגיש ממש קרבי) אבל אפשר לצאת לחובשים/נהגים קרביים (האמר/אושקוש)/או פיקוד וקצונה שמכניס קצת גיוון לתפקיד

פורסם

יש, לצאת להיות נהג אושקוש, חלום ;D

פורסם

לא אמרתי שזה הג'וב הכי טוב בעולם, אמרתי שזה שובר שיגרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים