עבור לתוכן

התלבטות - שריון\תותחנים או סטי"לים

Featured Replies

פורסם

אני מתגייס במרץ 11 ולאחרונה העלאתי פרופיל- מ 64 ל97. לצערי, הפרופיל הזה יירד בגלל משקפיים (-6.5, -3).

האפשרויות מעטות- שריון, תותחנים,נ"מ ו"גיבוש" סטי"לים.

שמעתי הרבה דברים לא כ"כ טובים על הסטי"לים. גם העובדה שלא מדובר בשירות "קרבי" במיוחד, קצת מרתיעה אותי,

אני לא רוצה להרגיש שסתם העלאתי פרופיל.

כמובן שהשירות בשריון (או בתותחנים,כעדיפות 2) יכול להיות הקרבי ביותר, אבל אולי פחות מאתגר מבסטי"לים.

האם שווה לחתום בחיל הים, ולוותר על שירות קרבי יותר בשריון?

תודה מראש :)

פורסם

לא חייל הים זה בטוח. נ"מ או שיריון יכול להיות נחמד, על תותחנים אני לא יודע כלום אז אני לא יכול להגיד לך.

בכל מקרה, להעלות פרופיל זה רעיון רע מאוד :nono: אח שלי עשה בדיוק אותו דבר, הגיע לחייל רגלים ויצא מהצבא עם רגל שבורה, ברך דפוקה, כתף פרוקה ובוקס בבטן מהרופא בבסיס. בקיצור ברוב המקומות הקרביים ידפקו לך תגוף, לא יתנו לך מספיק אוכל ויזרקו עליך זין. אם מתחשבים בזה שמראש לא היית אמור להיות שם מצבך כניראה יהיה פחות טוב משל האחרים.

בגלל זה אניהלכתי למסלול ההפוך ממה שאחי עשה, אני לומד על חשבון הצבא והולך לשבת בבסיס בשקט, מצידי לשבת להדביק מדבקות ולאפס סיסמאות :nixweiss:

פורסם

נסה לבצע חיפוש בפורום. טחנו את הנושאים האלה בעבר...

פורסם

בחיים, אבל בחיים לא שריון.

תעשה חיפוש בגוגל על שריון ואתה כבר תבין בעצמך.

פורסם

או שריון או תותחנים,לשריון יש רובאי יותר גבוהה

אבל חוץ מזה לשניהם פעילות מאוד מאוד מאתגרת והרבה אימונים וכמובן שהם כלי בעלי עוצמה אדירה וכך גם גודל הפיצוצים אם זה בקרב או באימונים

לא משנה לאן תלך הכי חשוב שתלך שמח ועם התלהבות

פורסם

גם שריון וגם תותחנים זה רובאי 03.

פורסם

הכי גרוע - סטיל''ים : החובלים ומלחים הוותקים מתעללים בצעירים. אתה תקוע על ספינה שבועיים לפחות ואין לך דרך לברוח אם אתה מרגיש שאתה לא יכול יותר (בצה''ל אם חייל בורח מבסיס אסור לעצור אותו עד שהוא הופך לעריק (45 יום) ) . עד שתיהיה סמל (כלומר לפחות שנה וחצי) אתה תסגור 14 ואז 28 ואז 14 ואז 28 - פשוט זוועה.

בינוני - שריון : משמעת מאוד קשה. עבודה מאוד קשה . לא רואים הרבה בית במיוחד בטירונות בשיזפון (נקרא גם שיבזון) . התעללויות די נפוצות שם

הכי טוב - תותחנים : יציאות סבירות לקרביים. אין סכנה כמו עם חי''ר ושיריון בזמן מלחמה. ולפי מה שאני יודע מתייחסים די יפה לחיילים.

פורסם

קרוב לבית 5/9 יומיות.

שירות זה הוא יחסי ומתאזן למידת היחס שתקבל מצה"ל והמדינה בהמשך.

ולגבי שאר החילות:

כולם אותו הדבר - חרא :)

בהצלחה בשירות.

פורסם

להשיג 5-9 זה אולי הדבר הכי קשה בצה''ל. אפילו יותר קשה מקורס טייס.

המון המון חיילים עושים בעיות והולכים לקב''ן ולא מצליחים להשיג 5-9.

רק מעטים ומקומבנים משיגים את הת''ש הנכסף ולכן אני רוצה שג'ובניקים שעושים 5-9 ישותפו במצעדי צה''ל ביום העצמאות(כל עוד זה על חשבון ה9)

פורסם

למה לא שוקל את האופציה של מודיעין שדה \ איסוף קרבי? :)

פורסם

לפותח הדיון יש רק אפשרות אחת כדי לברוח מהחילות המחורבנים... אבל האפשרות הזאת נוראית במידתה.

אם לא תוכל לצאת מחילות אלו בשום דרך אז תבקש העברה למשטרה הצבאית. :)

כן כן- אתה תהיה מאנאייק אבל יכול מאוד להיות שמאנאייק שיש לו יצאיות טובות והוא לא עושה הרבה D:

choose your destiny

פורסם

שמע, צר לי לאכזב אותך אבל האפשרויות שלך לא משהו.

ס"טילים - טחינת צעירות רצינית אבל יש לא מעט אימונים בחו"ל ואני לא מכיר מישהו שם שלא יצא לו לפחות פעם בשירות לעגון ביוון או משהו כזה (ואז כמובן אתה גם מקבל תוספת למשכורת על זה שאתה "בחו"ל")

שיריון - באמת גועל נפש מכל בחינה אפשרית אבל אנשים עם האופי המתאים די נהנים שם. לדעתי? התפקיד לא מעניין האנשים לא מהאינטיליגנטים שפגשתי והקווים שלהם די מאפנים

נ"מ - נ"מ זה טוב ורע, יש לי לא מעט כבוד אליהם אבל החיילים שם לא בשמים, היתרונות הם ת"ש ממש לא רע בחלק מהמקומות, יש להם מלאאא לוחמות כוסיות והם מתחילים לקבל עכשיו מעכות יותר מעניינות (כיפת ברזל ובהמשך גם שרביט וכ'ו, אפילו אם תגיע לפטריות Patriot מצבך סביר למדי רק תשתדל לא להגיע לסטינגר)

החסרונות? בלא מעט זמן ההתחלתי שלך בצבא (שוב, טחינת צעירות) אתה לא תעשה כלום חוץ ממטבחים וש"ג, הייחס לחפ"שים הוא ממש לא משהו ויש להם בסיסים עם ת"ש נוראי

תותחנים - זה לדעתי הכי מסובך, אם אתה מתגייס במרץ אתה לא יכול להגיע לרוכ"ש אבל יש לך אפשרויות אחרות מאוד מעניינות בחיל הזה, זה חיל שעושה עוד המון דברים חוץ ממה שמכונה דח"פזים (דוחפי פגזים), הסיכויים שלך להגיע לאחד המערכים האלה תלויים קצת במזל ולא מעט ביכולות אישיות.

יתרונות? היחס לחיילים ממש אחלה ברוב המקומות, בסיסים רובם עם ת"ש סביר למדי, יציאות טובות יחסית ללוחמים (בד"כ 11/3)

חסרונות המורל שם נוראי וזה ממש משביז, לא מעט מהגדודים מתנהלים בצורה הכי מפגרת שיש ואין מה לעשות זה משביז, קווים משעממים למדי ואם באמת תגיע להתעסק עם תותחים אז לדעתי האישית זה משהו ממש לא כיפי, לא מעט אימונים ורעיון כללי של "זילות"

סופו של דבר אני ממליץ לך או על תותחנים אם יש לך נתונים טובים או על נ"מ אם אתה רוצה להשאיר פחות מקום למזל.

שיהיה בהצלחה :)

פורסם

יש לך אפשרות גם להגיע למודיעין שדה. לא הרבה יודעים ומכירים את הפעילות של החיל, שעושה את העבודה הכי חשובה בתכל'ס - אוסף מודיעין בשטח. אם אתה רוצה עוד מידע דבר איתי לפני יום ראשון בפרטי.

פורסם

אני מסכים חלקית עם מה שנאמר לפני.

אנשים שהכרתי מהסטי"לים בד"כ מסכמים את חווית השירות שלהם באופן מאוד חיובי. המשמעת לא פשוטה, העבודה קשה, היציאות לא משהו אבל הסך-הכל טוב. אתה חייב להתאים נפשית וחברתית לעבודה מאומצת וממושכת בגיגית קטנה וצפופה (מאוד) בלב ים.

שריון חיל עם המון יכולות ולמעשה שדרת העוצמה של חיל היבשה. הרבה אנשים סיימו שירות בשיריון עם חוויות חיוביות, אבל בסך הכל הרבה עבודה סיזיפית, משמעת, יציאות לא משהו, מסלול מאוד משביז. מבין האפשרויות שניתנו כאן זה החיל שבו יהיה לך הסיכוי הגבוה ביותר להתקלות באש חיה ולירי בתנאי "אמת". זה גם החיל עם הסיכוי הגבוה ביותר לפגיעה מבצעית, שנאמר "האדם שבטנק יתלקח".

תותחנים זה חיל מאוד מרובע, כנראה החיל הירוק המרובע ביותר שיש. רוב המגויסים מגיעים לגדודים כולל אנשים עם נתונים גבוהים (באופן מכוון). תותחנים הם בסך הכל החברה היותר אינטליגנטים מבין חילות היבשה, אבל יהיו שיגידו הכי חנונים.

לתותחנים אין שום מור"ק (מורשת קרב) רצינית, מעט מאוד עבודה מבצעית עם סיפוק והדבר משפיע על המורל. תותחנים משמשים כחי"ר קל בבט"ש אבל בתור חפ"ש הקווים בדרך כלל מאוד משעממים (מעט מאוד אקשן יהיה, אם בכלל, רק לחפ"ק המג"ד).

יתרונות - ת"ש סביר, סיכויי הפגעות מבצעיים נמוכים מאוד, אפשרות יציאה מהירה לקורס פיקודי, חבר'ה אינטיליגנטים.

בכל האפשרויות הנ"ל ובמיוחד בתותחנים כדאי לך לשקול לנסות לצאת לקורס חובשים אם אתה לא רוצה להתקדם במסלול פיקודי.

אני לא מסכים שמודיעין "עושים את העבודה הכי חשובה", למרות שכבר שמעתי את זה בעבר מכמה אנשי מודיעין פלצנים - הם עושים עבודה חשובה בדיוק כמו כל אחד אחר, אין ערך לאיסוף בלי מחקר, אין ערך למחקר בלי עבודת מטה, אין ערך לעבודת מטה בלי הגדודים והחפ"שים שיעמדו במשימות שהוצבו ובסוף כל גדוד הטנקים יעמוד במקום בלי נהג מכלית הסולר - אז מי הכי חשוב?

מודיעין שדה הוא תחום ענק ומאוד מגוון בצה"ל, אתה יכול ליפול על תפקידים מרתקים וגם על תפקידים משמימים, שוחקים ועם ת"ש עלוב.

פורסם

אני רואה שההמלצות פה ניתנות על פי ניסיון אישי בלבד,לכן פותח הדיון אתה תצטרך להחליט לבד,בהתבסס בעיקר על שיקול דעת.

כל אחד מהפוסטים פה מהול בראייה שמושפעת משירותם בחיל כזה או אחר,בסוף שורה תחתונה כמו שסיכם הבחור מעליי כולם קרביים וכולם תורמים.

וכמו שאפשר לההנות מהשירות הצבאי פה אפשר גם לסבול שם.

צא מהנחת הבסיס שכמו שאמרו שירות בסטילי"ם מלווה לרוב בשירות בים וביציאות לא טובות בתחילת השירות. לאחר מכן ניתן להתקדם לתפקידי הדרכת חוף ולשפר את הת"ש משמעותית למשל. על תותחנים אני יכול להגיד שזה החיל עם הכי הרבה כוח אש ביבשה,אבל אין נגיעה אישית באקשן. לא יודע מאיפה הביא זה שמעליי את האינטילגנציה,כל החילות הממונעים מקבלים הקצאה דומה לנתוני קב"א,בעיקר השריון והתותחנים. פעם למוד"ש היה קבלה מותנית על בסיס קב"א,היום כבר לא.

בתותחנים יש הרבה מערכות טכנולוגיות מעניינות לעבוד איתם,אבל החיל נהנה מתדמית קרבית פחותה מול השריון למשל.

גם בשריון יש התעסקות עם טכנולוגיה ולעומת זאת נמצאים בלב האקשן,אבל הרבה אנשים סובלים עקב המשמעת הנוקשה.

מבחינת הרכב אנושי רוב החברים שלי למשל שלא הלכו לסיירות דווקא הלכו לשריון,חלק סבלו חלק נהנו. אין אמת מוחלטת כפי שאמרתי. חבר'ה טובים יש בכל מקום,גם בגולני וגם בגף תחזוקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים