עבור לתוכן

ייעוץ לגבי זיכרונות חדשים והתאמתם ללוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום.

הלוח אם שלי הוא: Gigabyte GA-EP45-DS3R

הזיכרונות שיש לי כרגע הם: G Skill F2-6400CL4-2GBPK

סה"כ 4GB

אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין WINDOWS 7 64BIT

המטרה שלי זה 8GB מספיק זיכרון למשחקים ולעריכות וידאו (רינדורים) והרבה דברים פועלים ברקע.

מה שיש לי עכשיו לא מספיק לי.

בכל אופן בדקתי באתר הבא :http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4409

רציתי להזמין את זה אבל רציתי חוות דעת על העניין .

תודה.

נ"ב הלוח שלי תומך עד 1200 MHZ

פורסם
  • מחבר

ניק, ההבדל הוא לא משמעותי כלל בין מה שנתתי ואתה נתת?

אכן, אני צריך 8 GB .

אבל אני רוצה זיכרונות איכותיים, ולא משהו זניח, מדובר שרכיב שישמש אותי לתקופה מאוד ארוכה. מבחינתי הכסף לא משחק כאן תפקיד (או שהמחירים לא משנים כל כך?), חסכתי במיוחד 1200ש"ח בשביל זה.

תודה שוב. נתי.

פורסם

לא ברור אם אתה מתכוון להוסיף עוד 4GB או לקנות ערכה חדשה לגמרי של 8GB.

בכל מקרה, אני מחזק את ההמלצה של !_Nike_!. לזכרון, למעט נפח (כלומר כל עוד מתקינים במערכת נפח זכרון שמתאים לשימושים) כמעט שאין השפעה על הביצועים, בטח שלא בפועל (ברוב המכריע של השימושים) ולכן למערכת מעשית (בניגוד לכזאת שמיועדת לשבור שיאים בתוכנות Benchmark) מיותר לקנות רכיב זכרון יקר ו/או בתדר גבוה במיוחד.

זה עוד יותר נכון אם אתה מוסיף זכרון לזה הקיים שלך, מכיוון שגם ככה שניהם יעבדו בתדר של הנמוך מביניהם, אלא אם כן תבצע לאיטי OC (שזה סתם מיותר בעקרון).

פורסם

כל זכרון מיצרן מוכר הוא זכרון אמין וטוב.

הזכרון שאליו קישרת הוא בסדר גמור אך אני באופן אישי הייתי קונה את הזכרון DDR2 בתדר 800 ובנפח הרצוי הזול ביותר שהייתי מוצא מיצרן מוכר.

לדעתי, ומהסיבות שציינתי בהודעה הקודמת, התמורה (בתדר גבוה יותר ותזמונים נמוכים יותר) אינה מצדיקה את הפרש במחיר.

מה עוד שאני פחות מחבב זכרונות שעובדים במתח גבוה (הזכרון שאליו קישרת עובד במתח 2V - עקב המתח הגבוה והתזמונים הנמוכים יחסית).

פורסם
  • מחבר

לסיכום בסוף רכשתי את הזיכרונות האלו:

Kingston (2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

סך הכול 8 GB זיכרון (כרגע יש לי רק 4 GB זיכרון ה 4 הנוספים אמורים להגיע אליי השבוע הבא עד אז אני משתמש עם 4 בנתיים)

כל חריץ מכיל 2 GB

בעיקרון הכול תקין,,

רק רציתי לדעת האם צריך בכל זאת לשנות משהו בביוס?

זה התיזמונים של הזיכרונות.

Memory Timings

@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

פורסם

אתה צריך להגדיר מתח, תדר ותזמונים לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר (פרטים מלאים בסטיקי). אם כל הזכרונות הם בעלי מפרט שונה רק תוודא שמוגדרים ב-BIOS הנתונים הנכונים.

אם שילבת בין זכרונות והגדרת את הנתונים לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר, מומלץ גם להריץ במהלך הלילה (או לפחות במשך 3 שעות) בדיקה עם Memtest (גרסת Bootable).

פורסם
  • מחבר

לא. לגבי הזיכרונות הם אותו בעלי מפרט.

בעיקרון לא נגעתי בהגדרות אבל שבדקתי בביוס ראיתי שהכל מוגדר על מצט אוטומט.

פורסם

1. אתה יכול לשנות את האוטומטי לידני ולבדוק מהן ההגדרות.

2. אתה יכול להשאיר כמו שזה ולהריץ Memtest כדי לוודא יציבות.

3. אתה יכול לעזוב את זה ככה ולעבוד עם המחשב במשך תקופה (במקרה שלך עד שיגיע הזכרון החדש) ולהמשיך בבדיקות רק אם אתה מזהה סימנים של חוסר יציבות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז אם כך אחכה עד ששאר הזיכרונות יגיעו אליי.

"לעיל" יש לציין שהזיכרונות שאני משתמש בהם עכשיו הם חדשים לגמרי . את היישנים כבר הסרתי.

תודה על העזרה, אני יעדכן בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים