עבור לתוכן

רעיון לדבר חדש, מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

טוב אז היום מישהו הראה לי טריק נחמד.

לוקחים גיטרה, נושכים את החלק של הלמעלה שלה, סותמים אוזניים ומנגנים.

הרעידות של הגיטרה מועברות לשיניים שגורמות לצליל להשמע ברור יותר וכאילו מנוגן לך במוח (אגב, ככה טיונר עובד, הוא עומד על הגיטרה ויודע אם הגיטרה מכוונת או לא לפי רעידות).

עכשיו, הוא סיפר, שהוא למד את זה בהרצאה שראה שם האדם הדגים בעזרת רמקול ישן שהוא עשה שם משהו חיבר לעיפרון ואתה נושך את העיפרון, ושומע צלילים!

רציתי לבנות כזה אחד בעצמי, עיפרון שנושכים ושומעים מוזיקה דרכו, דרך רעידות.

איך אפשר לגרום לדבר כזה? חשבתי לחבר לו את מה שעושה רטט בטלפון, ואולי שהוא ירטוט לפי המוזיקה (כמובן הרטט יתחבר למערכת של רמקול ישן).

דברו.

פורסם

בערך כל דבר שיש לו מגנט וסליל שאתה מחבר אליו את הקול מהמגבר יעשה רעידות כאלה. אתה יכול לנסות אם זה חופשי

אם את מנסה את זה אז תבדוק מה ההתנגדות המינ' של הרמקול שהיא אמורה להחזיק ותוסיף בטור לסליל שלך נגד הספק גדול אם ההתנגדות הזאת או יותר (למשל גוף חימום של בוילר / קומקום / תנור ספירלות / כל נגד הספק אחר אם הספק גבוה) כדיי להגן אל המגבר

פורסם
  • מחבר

אני די מתחיל בכל העסק...

אגב פעם שנייה שאני רואה שאתה כותב "אל" במקום "על" חחח...

אני צריך למצוא רמקול ללא שימוש ולפרק אותו, להוציא את הרמקול עצמו, להשאיר את האלקטרוניקה האחרת, ואז את ה+ ו- לחבר ל..? את זה לא הבנתי, לאן אני מחבר את זה.

מגנט וסליל? מאיפה אני מביא? ואיך זה יתחבר לעיפרון או למה שאני רוצה שינשכו...

קשה לי לדמיין בראש בדיוק מה רצית שאני יעשה, אבל אני מבין בכללי...

אני ישמח להסבר טיפה יותר מפורט, טיפה :)..

פורסם

בקיצור, עזוב אותך מעפרונות - תנשוך כריות.

פורסם

את ה + - אתה מחבר לסליל. בטור לסליל תשים נגד כמו שנאמר מקודם כדיי להגן אל המגבר

המגנט אמור להיות לייד הסליל או מוכנס דרך הסליל בלי לגעת בו

אתה מחזיק את הסליל במקום ונושך את המגנט או ההיפך (ניתן לחבר ביניהם אם משהוא שיחזיק אותם אבל הוא אמור לאפשר למגנט לעשות ויברציות ולא להיות קשיח מדיי)

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי.

אם אני יחבר נגד משתנה, אז בעצם ככה אני ישלוט על הסאונד?

פירקתי אוזניות ובדקתי עם מולטימטר אם יש קשר להתנגדות ולסאונד, וגיליתי שכן. אז האם שינוי בנגד ישנה את הסאונד? וזה אומר שאם אני יחבר נגד משתנה אפשר לכוון את הסאונד.

עכשיו, אני רוצה להבין, אין זה גודל של סליל אני צריך, וכשאני הולך לחנות אלקטרוניקה מה לבקש? יש לזה שם מקצועי? הגודל מתואר ביחידה מסויימת?

תודה :)

פורסם

הפוט של האוזניות אם התנגדות גדולה מדיי והספק קטן מדיי

תשים משהוא כמו גוף חימום של 240 V בתור נגד, אתה לא צריך הרבה התנגדות רק שהמגבר לא יעביר זרם של קצר דרך הסליל שלך (אתה הולך לעשות סליל קצר יותר ממה שיש ברמקולים אמיתיים אז יהיה לו פחות התנגדות)

פורסם
  • מחבר

וואלה אין לי גוף חימום כזה.. אני גם רוצה למזער את זה כמה שיותר...

פורסם

בהמשך ניתן יהיה להחליף את הגוף חימום בקבל קטן, אבל עכשו אנחנו לא יודעים מה הגודל של הקבל שצריך וחבל שלא יעבוד סתם בגלל ששמנו קבל לא מתאים

אם תיקח קומקום חשמלי ותשים אותו אל ON הוא נגד מתאים. אל תחבר אותו לחשמל אלא תחבר את המעגל שלך לתקע של הקומקום כיאלו שהקומקום הוא רכיב במעגל

פורסם
  • מחבר

ולא ענית לי על עניין סוג הסליל.

פורסם

נראה לי 20 - 50 לולאות של חוט חשמל פשוט או חוט של סלילים. צריך למצוא את המספר המדוייק בניסוי וטעיה

פורסם
  • מחבר

אגב חיפשתי באינטרנט איך נראה החלק (או שזה 2 חלקים יותר נכון) ומצאתי יותר מידי תוצאות שונות, בעברית ובאנגלית חיפשתי, אני ישמח לדעת איך זה נראה (גם לא בגודל שאני צריך).

פורסם

תגלגל סליל מחוט חשמל, אתה לא צריך לקנות כזה מוכן . . .

פורסם

לא מזמן ראיתי בערוץ המדע אוזניית שן.

התקן מסויים שאתה שם על השן ודרכו ניתן לשמוע צליל, וזה באמת עובד!

ממליץ לך לבדוק את הנושא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תגלגל סליל מחוט חשמל, אתה לא צריך לקנות כזה מוכן . . .

לא ממש הבנתי איך מכינים כזה בעצמי, כי לא ראיתי את זה החלק אף פעם...

לא מזמן ראיתי בערוץ המדע אוזניית שן.

התקן מסויים שאתה שם על השן ודרכו ניתן לשמוע צליל, וזה באמת עובד!

ממליץ לך לבדוק את הנושא.

לא מצאתי על זה שום מידע, אבל כן זה בערך מה שאני מנסה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים