עבור לתוכן

ייבוא אישי - למה אנשים עושים את זה? ובכמה ממש זה זול יותר?

Featured Replies

פורסם

יש לי דוד למשל, שעשה ייבוא אישי ל X5 טורבו כפול, ממה שאני יודע יש אולי בודדות כאלו בארץ עם הטורבו הכפול (אלוהים זה רכב מפחיד משהו כמו 5 שניות ל 100 ומהירות מטורפת).

הרכב עלה לו מעבר ל 600K, והוא חיכה לו קצת שיגיע מחו"ל..רק מה לא הבנתי מה כל כך טוב בזה להזמין ייבוא אישי?

מה ייתרונות? חסרונות? כמה מס לוקחים על זה? כי אם זה כל כך משתלם למה לא כל אחד עושה את זה היום?

פורסם

מצטרף לשאלה, אני מכיר דיי הרבה שמייבאים רכבים שניתן לקנות בארץ. לא מבין מה ההגיון.

פורסם

אולי זה משתלם רק ברכבים נדירים יחסית (בארץ) כדי שלא יעשו עליך קופה או קומבינה בדרך.

ברכבים שיש יבוא סדיר זה כנראה לא משתלם.

פורסם
  • מחבר

זהו הרוב ראיתי ברכבים נדירים וכדומה, דוגמא מה שהבאתי למעלה. אבל עדיין..

אגב גם דוד אחר שלי עשה ייבוא לטויוטה אבנסיס אבל זה עדיין היה יקר 180 אלף שקל בזמנו..כמובן חדשה מהניילון ושל אותה שנה.

פורסם

אפשר להיות חבר של דוד שלך?

פורסם

יבוא אישי בעצם מבטל את "עלות התיווך", הלא הוא הרווח, של היבואנית. רוב יבואניות מכוניות היוקרה מתמחרות אותם במחירים כ"כ גבוהים, כך שהרבה יותר זול לגשת לחברה המתמחה ביבוא רכבים מחו"ל, לשלם להם את העמלה ועלות הובלת הרכב לארץ. לפי חוקי המדינה ניתן ליבא רכב בן לכל היותר שנתיים (ורכבי אספנות - מעל גיל 30).

ליבוא אישי יש גם לא מעט חסרונות, אבל בעיקר בעתיות עם החלפים. שאתה מייבא רכב שיש עוד 5 כמוהו בארץ במקרה הטוב, כל תקלה קטנה, כל החלפת פגוש כתוצאה מתאונה קטנה, עלולה להפוך לסיוט כלכלי (כי אם אין את אותו חלק במלאי, צריך להביא אותו במיוחד מחו"ל, עסק לא תמיד זול). מצד שני, מי שיש לו כסף לייבא רכב כזה כנראה יוכל לעמוד בעלויות האלה. בכל מקרה, העסק הזה משתלם רק לרכבים מאוד יקרים (אוונסיס שעולה 180K לא ממש מתאימה להגדרה אלא אם זו גרסה מיוחדת שלא קיימת בארץ).

פורסם
  • מחבר

הבנתי, :)

כן אני גם לא בדיוק ידעתי למה דוד שלי הזמין אבנסיס במחיר כזה ודווקא רכב שהוא לא נדיר. כי זו גרסה שמכילה כביכול הכל יענו גרסה הכי מתקדמת...

פורסם
  • מחבר

אפשר להיות חבר של דוד שלך?

איזה מהם?

פורסם

זה עם היותר כסף ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים