עבור לתוכן

התייעצות לגבי מערכת ברכב | מה כדאי לשדרג?

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי כרגע ברכב פנל של LG די פשוט עם USB

רמקולים קדמיים של בלופנק 6.5

אחוריים של פיוניר 6X9

סאב 15" בתיבה יעודית שבניתי

ומגבר די זול 1000W עם 4 ערוצים (V12 או משהו כזה לא זוכר חברה)

הכל היה ברכב חוץ מהסאב, השמיעה טובה אבל מבחינתי לא מספיק איכותית..

מצד אחד חשבתי להשקיע בקומפוננט קידמי, מצד שני אמרתי אולי להביא מגבר נוסף 2 ערוצים בגישור לסאב וככה לפצל את ההגברה,

או לקנות דווקה מגבר לרמקולים שיתן יותר איכות?

בקיצור אני אובד עצות, התקציב שלי לקומפוננט 500-600 שח

או למגבר שאני מוכן להשקיע קצת יותר ל700-800שח

כרגע יש לי תקציב לאחד מהם ובעתיד כמובן אקנה את השני ואולי עוד סאב נוסף

תודה לעוזרים!

פורסם

כרגע המערכת לא במצב משהו..

הרדיו דיסק של חברה שלא מתמחה בעניין וכנראה לא הכי איכותי - אבל בנתיים אפשר לסלוח לזה,

הרמקולים הקדמיים שהם הרכיב הכי חשוב במערכת - לא ברמה גבוהה אני מניח,

האחוריים מיותרים,

הסאב ענק ובטח "נמרח" כולו ולא מתאים ממש למוזיקה ברכב - סאב לא צריך להרעיד את השכונה אלה שממש תרגיש כאילו הרמקולים הקדמיים הם אלה שעושים את הבאס, ככה שאנשים שואלים אותך למה יש סאב אם לא שומעים אותו? ואז אתה מכבה אותו והם לא מאמינים איזה הבדל.

והמגבר כנראה סיני

לפי דעתי עם המגבר והרדיו דיסק עוד אפשר לחיות כשהתקציב לא מאפשר החלפה, אבל אם תקנה קומפוננט נורמלי וסאב קטן 10-12 אינץ' במקום הנוכחי ובטח שלא בנוסף (אם יש זוג הם צריכים להיות זהים) + כיוונים טובים של התדרים שבהם אתה חותך, איקולייזר על ערכים נמוכים ושאר הbassbootst ודומיו מכובים - המערכת תשמע כמה וכמה רמות מעל.

בתקציב שכתבת אתה יכול לקנות קומפוננט וסאב לא רעים

אבל גם המגבר והHU לא משהו בלשון המעטה, חבל שקנית אותם מראש...

פורסם

לדעתי לדברים כאלה הכי טוב לשאול ב CARSFORUM

הם ממש מבינים בעניין.

לדוגמא אני אישית מה שאני רוצה לעשות ברכב זה להביא קומפוננט של מורל PULSE, נחמדים זולים ומעולים מבחינת איכות, להעיף את אלו שמאחורה ולהשאיר מגבר וסאב.

אתה יכול לקחת את זה כהצעה.

ואם בא לך יותר יש לך את המורל DOTEC שהם דרגה מעבר אבל יקרים יותר.

פורסם
  • מחבר

הדבר היחיד שקניתי הוא הסאב של חברת POLK AUDIO השאר בא עם הרכב.

אני שומע ראפ, היפהופ וטרנסים לפעמים..וככה גם להיטים.. אם אני מכבה את הסאב אני מאבד את החום של המוזיקה והיא נשמעת אנמית וחסרת עומק.

אני גם אחד שאוהב לשמוע חזק כי בבית אני לא ממש יכול ואני מרחם על השכנים אז רוב ההנאה שלי ממוזיקה נמצאת דווקה ברכב.

אני לא מחפש להרעיד את השכונה אלה יותר את הלב שלי זה עושה לי טוב ונעים לי "להרגיש" את המוזיקה.

אני מתכנן לקנות כמובן סאב תואם ולחבר בהתאמה, מבחינת התקנה וכל זה יש לי נסיון.

כרגע מה שבעיקר חסר לי זה טרבל איכותי.. אני לא אוהב טרבל גבוה וחזק.

השאלה היא אם מספיק להשקיע בקומפוננט שיתן צלילים יותר איכותיים או שדווקה מגבר שאוכל לחבר גם לקידמיים וזה מה שישפר את האיכות?

גם לא הבנתי למה לוותר על האחוריים.. ישמעו יותר חלש לא? הרי בד"כ אחוריים הם 400W למשל כשקידמיים יותר נוטים ל150W

CARSFORUM קראתי שם כל מיני דברים הגעתי דרך גוגל ואין לי כח להרשם .. גם לא יודע אני רגיל לאתר הזה :)

פורסם

זה ממש שטותי להרשם לשם, חוצמזה נותנים לך מענה ממש טוב כי זה מיועד לשימושים כאלה :P

זה כמו שתלך לשם ותשאל על מחשבים..חח.

בכל מקרה בלי סאב האווירה ברכב "מתה"

אני אישית שומע אלקטרונית האוס וכדומה בלבד, אז אני חייב מערכת חזקה כי בלי זה המוזיקה נהרסת..

הקומפוננט של מורל ממש טובים יחסית למחיר אתה יכול לבדוק בזאפ, והם נותנים מענה ועד לפני שנה כשעוד היתי מתעסק עם כל זה היו ממליצים עליהם ללא הפסקה..במיוחד באתר של הרכבים שהבאתי פה.

אבל אתה יכול להמתין לעוד תשובות אם אין לך כוח להרשם :P

פורסם

הוואטים לא אומרים כלום, זה פרמטר חסר משמעות שעוזר למכור למי שלא מבין.

יש rms שזה כבר מספרים יותר נכונים אבל זה גם לא ממש משנה לעוצמה. בכל מקרה אני בטוח שאתה לא מגביר כל דבר עד הסוף אז זה בכלל לא משנה.

את המוזיקה אתה צריך לשמוע מקדימה ולא מאחורה, אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה בקאזפורום.

ההמלצה הכללית היא שאין צורך באחוריים - הם רק הורסים.

מבחינת סאב לא אמרתי בלי סאב, התכוונתי שהוא קצת מוגזם. מערכת לא צריכה להשמע כמו באס אחד גדול אלא שהכל יהיה שווה בשווה... :P

את המגבר דרך אגב אני לא יודע לאיפה אתה מחבר אבל הוא צריך להיות על הקדמיים ולא על האחוריים.

מערכת טובה בתקציב ממוצע כוללת קומפוננט נחמד מקדימה, מגבר 4 ערוצים וסאב 12 אינץ', ווהמגבר מגביר את הקומפוננט והסאב. רמקולים אחוריים יש לחלק מהמערכות אבל זה מיותר. הסיבה היחידה שאולי תרצה כאלה זה בשביל שישמעו טוב מחוץ לאוטו שאתה עם התא מטען פתוח.. או אולי מי שיושב מאחורה. אבל לקדימה זה רק יהרוס.

פורסם
  • מחבר

היו לי 2 מערכות שנגנבו לצערי וכאלה עם סאב 12" מגבר של MAGNAT שנקנה בחו"ל ובקיצור מערכת יותר איכותית, הן עדיין לא היו מספיק חזקים

ואני אישית צריך יותר.. בסאב לא רציתי להיות מוגבל וקראתי הרבה ביקורות טובות שלו מחו"ל.

מה שכן אני אולי בסוף אלך על קומפוננט ואחבר כמו שאמרתם את הקידמיים + סאב ונראה איך זה ישמע

תודה!

פורסם

חוצמזה אתה יכול לתת תקציב ואת העדיפויות שלך..אז ינסו לבנות לך כאן מערכת טובה

(:

פורסם
  • מחבר

אין לי תקציב כולל אני כל פעם חוסך קצת ומשדרג

מה שאני רוצה להגיע זה שני מגברים :אחד לרמקולים והשני לסאבים

שני סאבים מאותו הדגם שיש לי

קומפוננט קדמי (כרגע בתקווה שבאמת האחוריים מיותרים)

קבל (זה אני די חייב האמת גם עכשיו הטורים קצת יורדים)

יש ויהיו יותר יקרות זה לא משנה לי, מה שחשוב לי בתוצאה סופית זה איכות שמיעה של מיד וטרבל איכותי, באס מספיק חזק

שיוזיז לי את השיערות בראש ואיטום רעשים שאני כבר יושב עליו כמה שבועות

אה וכמובן עיצוב נקי.

אני מעריך שיצא לי משהו כמו 2500-3K[br]פורסם בתאריך: 29.12.2010 בשעה 14:08:11

ברשותכם עדכון קטן,

קניתי בסוף MOREL OVATION 6 שחרג לי מהתקציב אבל אחרי כיוונים אני מרוצה.. מה שכן חסרים לי הרמקולים מהחורה, הם נתנו עומק מסויים למוזיקה.

אה ובסוף נרשמתי לאתר הנ"ל הם די אוהבים לעשות צחוק שם מהודעות של אנשים, אחרי שצחקתי עליהם קיבלתי אזהרה חח

לא סתם אני מתייעץ ושואל פה תמיד על כל נושא ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים