עבור לתוכן

רוצה מידע מפורט יותר על יום גיבוש סטי"לים...

Featured Replies

פורסם

שלום ב4-5 ינואר יהיה לי יום גיבוש לסטי"לים דבורה וממה שקראתי באיטרנט אני בשוק :nixweiss:

כגון מדברים של תא הצפות,סירת ההקאות,הכשרת הצלה מהים שזורקים אנשים לים ומטביעים אותם :-\,משהו שצריך להעבור דרך חור בלי לגעת בחבלים עד שכולם מצליחים ואם לא אז הכול מהתחלה :silly: וכו וכו

בגלל שזה יום גיבוש הראשון שלי ואחרי שקראתי את מה שאנשים כתבו בעניין הזה אני רועד ונמצא בשוק מכול זה כאילו בכוונה רוצים להטביע אנשים....

ודברים כאלו מחר כנראה אני צריך להיפגש איפהשהוא אם הזה שיסביר לי הכול אבל עדיין לא תיאם איתי בפרטים יותר

אז אנשים יכולים לתת לי מידע יותר מפורט על הדברים האלו ומה יעשו לי בכללי ביום גיבוש הזה?

ואם זה יעזור במשהו אני המשכתי ללמוד לאלקטרוניקה וזה טכנאי בסטי"לים דבורה

פורסם

זה הכול שטויות אל תתרגש.

סה"כ כמו פעילות בצופים רק בצבא, בעיקר עבודת צוות וכאלו.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא הייתי בצופים ואחרי שקראתי מה שאנשים שעברו שם כתבו זה נשמע מפחיד בתור אחד שאפשר להגיד לא יצא מהבית {מבחינה של לפארקים שעשועים )אז יש לזרוק אותי לתא הצפה להיכנס לחורים בלי לגעת בחבלים ??? שגם אני בן אדם לא קטן מיוחד

אפשר ספציפית עוד מידע?

פורסם

תקשיב... אבל באמת תקשיב. בתור מי שעה את הגיבוש הזה אני יכול להבטיח לך שתעבור אותו בהצלחה לא משנה מה הכושר הגופני, פיקודי ושכלי שלך. ברצינות! היה איתי בחור בטירונות ששקל 120 ק"ג בערך ולא ידע לספור עד 3 והוא עבר. סתם קוראים לזה גיבוש בשביל להשלות אותך שחיל הים שווה משהו ושכיאילו אתה חייל איכותי שהצלחת לעבור אותו, כל הגיבוש הזה נועד בשביל לגרום לך לחתום.

/\

דבר שני והרבה יותר חשוב, ביום השני יגישו לך דף ויבקשו ממך לחתום עליו. בחתימה הזו אתה מתחייב לשרת בחיל הים ומוותר על הזכות שלך לצאת מחיל הים. מה שאומר שכמה שתרצה וכמה שתתחנן, סירוב פקודה, נפקדות, עריקות ומה שלא תרצה לא יעזרו לך לצאת מחיל הים.

דבר שלישי ואחרון, בתור מי שסיים את הגיבוש, חתם ( :bash:) התגייס לחיל הים, ועשה טירונות אני יכול להגיד לך שכל החברה שלי מהטירונות שנפלו לספינות רוצים למות. באמת שאין הרבה תפקידים גרועים יותר ליפול בהם כמו בספינות. (סטיל"ים/דבורים).

אז לסיכום, אני לא מכיר אותך, לא יודע מה אתה אוהב/לא אוהב לעשות בחיים, לא יודע מה התוכניות שלך לעתיד, לא יודע אם אתה רוצה קרבי/ג'וב או משהו באמצע.

דבר אחד אני יודע בביטחון מלא וזה שאתה לא רוצה להגיע לסטילי"ם!

פורסם
  • מחבר

טוב בחלק הראשון סבבה

אבל החלק השני הפיל

מה שאני רוצה זה משהו שיתן לי ניסיון בצבא בעניין האלקטרוניקה שלפחות אני יצא אם מקצוע וניסיון ולראות מה אני יעשה בחיים

חוץ מי זה אתה יכול לפרט למה או יותר נכון מה גורם לכם לרצות למות הקטע של נשארים מלא זמן בספינה בלי אפשרות לצאת ממנה שהיא בכללי הבסיס שלך?

או סיבה אחרת

פורסם

מתיחסים אליך כמו חרא במשך חצי מהשירות שלך, אתה טוחן עבודה מסריחה כמו לנקות את הספינה או פנטרי (תורנות מטבח) היציאות שלך יהיו 90% חרא במשך משהו כמו שנה וחצי\ שנתיים. אם לא ישלחו אותך לאחת מהסער 5 השירות שלך גם לא יהיה מעניין בכלל (בהכללה גדולה אבל כל השער כולל דבורים לא ממש כלים מבצעיים)

זה שאתה אלקטרונאי זה נחמד אבל לא מעניין אף אחד והתפקיד שלך בספינות יהיה תלויי אך ורק באיזה קורסים נפתחים במועד גיוס שלך, אם נפתח קורס ימאים אתה תיהיה ימאי ואם נפתח קורס מכונאי אז תיהיה מכונאי ולא מזיז לאף אחד מה אתה רוצה או מה למדת. יכולים לזרוק אותך בחיפה/אשדוד/אילת בלי שום קשר לאיפה אתה גר.

וכמובן יש העניין שאתה משרת על כלי שייט, ככה שחלק מהזמן אתה יושן, אוכל ועושה כל מה שאתה עושה בחתיכת מתכת עם 40 אנשים בסטי"ל או 8-12 אנשים בדבורה.

מה שאני יכול להגיד לך מהרבה שיחות שהיו לי עם אנשים מהספינות זה שפשוט לא טוב להם שם.

המלצה שלי, אם הפרופיל שלך מאפשר תנסה ללכת למשהו באלקטרוניקה במודיעין או קשר.

בכל מקרה, קח עצה מבנאדם שהיה מורעל על סטי"לים לפני הגיוס - תעשה מה שתעשה אבל אל תלך לספינות!

פורסם
  • מחבר

לפני שנתיים היה לי מבחן במודיעין שהגעתי לא מוכן בשבילו ועייף ואחרי שהלחתי לאיבוד בתל אביב לכמה זמן עד שמצאתי את הבניין אז לא עברתי את המבחן :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים