עבור לתוכן

הלוח יחזיק את המעבד הזה ?

Featured Replies

פורסם

הלוח Gigabyte GA-K8N51GMF והמעבד AMD Athlon 64 3000+ ADA3000AEP4AP socket 754

לפי כל מיניי נתונים באינטרנט כולל של היצרנים הלוח אמור להחזיק. אבל המייצבי מתח שלו נראים חלשים ברמות (ראיתי כאלה רק בלוחות ממש דפוקים כמו pcchips, ששם ראיתי אותם הרבה שרופים, או לוחות שמיועדים למעבדים חלשים) - תמונה

אני קצת לא בטוח שהם יחזקו הרה זמן מעבד אם TDP 90 W והמחשב הזה אמור לעבוד זמן ארוך אם מעבד ב 100 % (קימפול תוכנות גדולות, קידוד סרטים וכדומה). רצוי לשדרג ? לפחות להוסיף קבלים במקומות הריקים ? משהוא אחר ?

בתמונה השניה יש לוח ECS 761GX-M754 שמתאים למעבד הזה לפי הנתונים הרשמיים, וגם המייצבים שלו נראים הרבה יותר טוב. אני יכול להחליף את ה GA-K8N51GMF ללוח הזה. אבל הלוח השני הוא ECS ואני מכיר את הלוחות שלהם בתור כאלה שלא אוהבים מעבד שלוקח הרבה חשמל. רצוי להחליף את הלוח ?או שלא ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אמור להחזיק.

אני מכיר מישהו עם הלוח הזה ומעבד Athlon 64 3200+ שעובד עם המערכת כבר כמה שנים ואפילו מנגן בה תכני HD (מה שמאמץ את המעבד כמובן) ועד היום לא נתקל בבעיות הקשורות במערכת החשמל.

פורסם
  • מחבר

אני נוטה יותר לשים את המעבד ב ECS. הוא אמור להחזיק ?

הסיבה : בלוח Gigabyte יש שליטה אל המהירות של המאוורר, ב ECS אין. אין לי קירור בגודל שהמעבד הזה באמת צריך ואני שם קטן יותר, מה שאומר שהמאוורר יעבוד אל מהירות גבוהה, ואם כבר אז שיהיה בלוח שבכל מקרה אין לו שליטה אל המאוורר. ב Gigabyte אני אשאיר את המעבד הקיים Athlon XP Mobile כדיי שלפחות אחד מהמחשבים יהיה שקט

או שיש דרך לעשות מחשב שקט גם אם ה Athlon 64 בלי לקנות קירור חדש או underclock ?

פורסם

רגע, לא שמתי לב שהמעבד בתושבת 754, אני לא חושב שהוא מתאים בכלל ללוח של GB.

פורסם
  • מחבר

הסוקט ב 2 הלוחות הוא 754. עכשו ב Gigabyte יש Athlon XP Mobile socket 754

פורסם

בקשר לשקט, המעבד הזה לא כל כך מתחמם עד כמה שאני יודע. מצד שאני אם אתה מתכנן לעבוד איתו בעומסים אולי התמונה קצת שונה.

למה שלא תוכל ליצור מחשב שקט גם עם הלוח של GB? גם אם יש לך קירור סטוק אתה לא חייב לדעתי לעבוד ב-RPM מלא. תוכל לשחק קצת עם ה-RPM עד שתגיע ליחס שקט-טמפ' סביר.

לדעתי שני הלוחות יחזיקו אותו בצורה טובה.

לגבי ה-ECS לא מכיר את הלוח ולכן לא יכול להחוות דעה מניסיון.

פורסם
  • מחבר

הקירור שיש לי הוא סטוק של ה Athlon XP Mobile והוא קטן יותר משמעותית (נמוך יותר + פחות צלעות) מהסטוק של ה Athlon 64, אז בתיאוריה הוא לא אמור בכלל להספיק ל 64. נראה לי הוא יכול להחזיק את ה 64 בעומס גבוה אם המאוורר אל מקסימום

פורסם

כנראה שאתה צודק והגוף הקירור זה לא בדיוק מתאים ל-Athlon 64 בעומס.

אם אין לך אפשרות לעשות ניסוי כדי לבדוק, הייתי מתקין בלוח של ה-ECS.

פורסם

ECS זו חברה כזו גרועה !!.. אולי היום המצב שונה אבל פעם .. ::)

זרוק לי פה בדיוק מחשב כזה עם לוח lis24zXWgqMs.jpg

GA-7S748

רק שאת הקירור עליו לא הצלחתי לפרק ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים