עבור לתוכן

עזזרה , לפטופ נפל לאח מכן עושה צפצצוופיים

Featured Replies

פורסם

שלום

הלפטופ שלי נפל באיזור ההארד-דיסק,לאחר כן נדללק ועושה צפצופים איך שאני מדליק אותו,

ומראה את השגיעהה הנ"ל:http://img152.imageshack.us/img152/3473/img0034wu.jpg

עשיתתי בהגדדרות הBOOOT שיקרא מהכונן והכנסתי דיסק של ווויינדדוס ,וההששגגייעה ממשיכה לחחזור על עצמה

פורסם

או שהדיסק שלך קיבל ממש מכה בתוך הנייד וזז מהמקום שלו, או שהדיסק הקשיח שלך הלך פקקטה.

תוציא אותו, תחבר למחשב נייח ותקווה שהוא עדיין תקין ועובד.

פורסם
  • מחבר

או שהדיסק שלך קיבל ממש מכה בתוך הנייד וזז מהמקום שלו' date=' או שהדיסק הקשיח שלך הלך פקקטה.

תוציא אותו, תחבר למחשב נייח ותקווה שהוא עדיין תקין ועובד.

[/quote']

שלום , תודה על התשובה.

חיברתי את ההארד-דיסק למחשב הנייח , אומנם מחשב נדלק,אבל הוא לא מעלה את הווינדוס.

אלה רושם בהתחלה את הפרטים.

האם הוא אמור ישר לקרוא אותו ולעלות ת'ווינדוס?

כי גם חיברתי עוד הארדיסק שאני יודע שהוא עובד והוא גם לא הל את הווינדוס ישר.

ד.א חיברתי כל פעם הארדיסק אחר בנפרד ולא שניים ביחד.

ובדקתי את המיקום של הHD של הנייד במקומו והוא ישב טוב ועדיין עשה צפצופים בהפעלה.

פורסם

תחבר את 2 הכוננים למחשב ותעשה שהוא יעשה בוט מהכונן שבטוח עובד

ואז כשהמחשב עלה תנסה לפתוח את הכונן של הנייד

פורסם

אם הקשיח של הנייד בממשק SATA תחבר אותו לנייח אחרי שהווינדוס עלה

פורסם
אם הקשיח של הנייד בממשק SATA תחבר אותו לנייח אחרי שהווינדוס עלה

ניסיתי פעם והוא לא זיהה, יכול להיות שצריך שהוינדוס יהיה מוגדר איכשהוא לזה או שהביוס היה מוגדר ל legacy sata (לא בדקתי את Zה)

פורסם

אין קונן בביוס ? - אם חיברתה נכון אז הקונן מת.

פורסם

(אני לא פותח הדיון)

הנקודה היא שוינדוס לא תמיד מזהה כונן ב hot swap, לפעמים כן צריך ריסט (מהניסיון שלי ב 2 - 3 מקרים זה תמיד ולא לפעמים)

פורסם
  • מחבר

(אני לא פותח הדיון)

הנקודה היא שוינדוס לא תמיד מזהה כונן ב hot swap, לפעמים כן צריך ריסט (מהניסיון שלי ב 2 - 3 מקרים זה תמיד ולא לפעמים)

זאת בדיוק הנקודה , איך אני יכול להיות בטוח שההארדיסק זאת הבעיה?

עם אני מחליף את ההארדיסק הבעיה תסתדר בבבירורר?

פורסם

תחבר אותו למחשב ככונן שני (כשהראשון הוא כונן תקין וממנו תעלה את המחשב) ותנסה לגשת אליו (ממערכת ההפעלה או מתוכנות שחזור). מה שאמרתי מקודם זה שרצוי לחבר את הכונן אל מחשב מכובה כי לא תמיד המחשב מזהה כונן שחיברו אל מחשב עובד

פורסם
  • מחבר

תחבר אותו למחשב ככונן שני (כשהראשון הוא כונן תקין וממנו תעלה את המחשב) ותנסה לגשת אליו (ממערכת ההפעלה או מתוכנות שחזור). מה שאמרתי מקודם זה שרצוי לחבר את הכונן אל מחשב מכובה כי לא תמיד המחשב מזהה כונן שחיברו אל מחשב עובד

ניסיתי לעשות את מה שאמרת ולא ממש הסתדר לי ,

בכל מקרה , אחרי שנתקתי את ההארדיסק מהמחשב הנייד , הוא הפסיק לעשות צפצופים אבל עדיין הראה את אותה שגיעה , בתחילת הפוסט צילמתי תמונה של השגיעה.

האם זה אומר שהבעיה היא לא ההארדיסק ?

אין לי בעיה לקנות הארדיסק, השאלה היא עם ב100% עם אני יקנה המחשב יסתדר ?

תודה מראש ,

ונ.ב אין לי עוד הארדיסק לנייד בשביל לבדוק .

פורסם

אם אתה מחבר הכול נכון (חיברת לכונן כבלי ATA ומתח, הוא לא מבוטל מהביוס וכו) אתה אמור לראות אותו. אם אתה לא אז הכונן דפוק

תבדוק את יתר המחשב הנייד אל ידיי זה שתעלה מערכת הפעלה מ USB או מדיסק ותראה שהוא עובד ומגיב. מערכת למשל : http://sourceforge.net/projects/chakra/files/0.3/images/chakra-0.3.0-i686.iso/download

אם כן אז הבעיה היא כנראה בהרד דיסק (יכול להיות שנדפק הבקר בלוח אבל הסיכוי נמוך, רוב הסיכויים שההרד דיסק עצמו). אגב תנסה לזהות אותו מהמערכת הזאת כשהוא כן מחובר בתוך הנייד

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחבר הכול נכון (חיברת לכונן כבלי ATA ומתח, הוא לא מבוטל מהביוס וכו) אתה אמור לראות אותו. אם אתה לא אז הכונן דפוק

תבדוק את יתר המחשב הנייד אל ידיי זה שתעלה מערכת הפעלה מ USB או מדיסק ותראה שהוא עובד ומגיב. מערכת למשל : http://sourceforge.net/projects/chakra/files/0.3/images/chakra-0.3.0-i686.iso/download

אם כן אז הבעיה היא כנראה בהרד דיסק (יכול להיות שנדפק הבקר בלוח אבל הסיכוי נמוך, רוב הסיכויים שההרד דיסק עצמו). אגב תנסה לזהות אותו מהמערכת הזאת כשהוא כן מחובר בתוך הנייד

רגע , לחבר את ההארדיסק של הנייד למחשב הנייח אחרי שהווינדוס עלה ?

או לחבר לפני?

ואיך אני ידע עם הוא קורא אותו ?מה אני אמור לראות?

ולא הבנתי מה אמרת בקשר למערכת הפעלה , יש לי דיסק של ווינדוס וכבר לפני כן ניסיתי להכניס את הדיסק לכונן DVD ולראות עם אפשר לפרמט או משהו , וזה לא עבד.

אתה מתכוון להכניס את הווינדוס כשההארדיסק מחוץ ללפטופ?

בכל מקרה באופן כללי לא הבנתי אתה חלק שאמרת שצריך לבדוק עם הוא עובד ומגיב..

פורסם

בדיקה 1 - ביוס במחשב דסקטופ - אם ניתן לזהות את הכונן

כשהמחשב דסקטופ מכובה תחבר אליו את הכונן של הנייד

תיכנס לביוס ותבדוק שרואים את הכונן

אם לא ניתן - הכונן נדפק

בדיקה 2 - מערכת הפעלה במחשב דסקטופ - אם ניתן להיכנס לכונן

כשהמחשב דסקטופ מכובה תחבר אליו את הכונן שמכיל וינדוס עובד ואת הכונן של הנייד

תיכנס לביוס ותגדיר שהמחשב יעלה מהכונן שעובד

תעלה את המחשב ותנסה להגיע לכונן

אם לא ניתן - כנראה שהכונן נדפק

בדיקה 3 - לינוקס בנייד, אם חוץ מהדיסק הנייד תקין

תחבר לנייד USB או CD מהלינק שהבאתי ותעלהממנו את המחשב

כשהמערכת עלתה תבדוק אם הנייד עובד (חוץ מהכונן הקשיח) ושלא נגרם לו נזק שלא מצאת עד עכשו

אתה יכול לנסות לבדוק את הכונן - תדליק את הנייד כשהכונן בפנים (שחיברת כשהוא היה מכובה) ותיכנס ל start - applications - system - partition manager ותבדוק אם יש שם את הכונן

פורסם
  • מחבר

בדיקה 1 - ביוס במחשב דסקטופ - אם ניתן לזהות את הכונן

כשהמחשב דסקטופ מכובה תחבר אליו את הכונן של הנייד

תיכנס לביוס ותבדוק שרואים את הכונן

אם לא ניתן - הכונן נדפק

בדיקה 2 - מערכת הפעלה במחשב דסקטופ - אם ניתן להיכנס לכונן

כשהמחשב דסקטופ מכובה תחבר אליו את הכונן שמכיל וינדוס עובד ואת הכונן של הנייד

תיכנס לביוס ותגדיר שהמחשב יעלה מהכונן שעובד

תעלה את המחשב ותנסה להגיע לכונן

אם לא ניתן - כנראה שהכונן נדפק

בדיקה 3 - לינוקס בנייד, אם חוץ מהדיסק הנייד תקין

תחבר לנייד USB או CD מהלינק שהבאתי ותעלהממנו את המחשב

כשהמערכת עלתה תבדוק אם הנייד עובד (חוץ מהכונן הקשיח) ושלא נגרם לו נזק שלא מצאת עד עכשו

אתה יכול לנסות לבדוק את הכונן - תדליק את הנייד כשהכונן בפנים (שחיברת כשהוא היה מכובה) ותיכנס ל start - applications - system - partition manager ותבדוק אם יש שם את הכונן

בקשר ל 2 - איך ניתן לנסות להגיע לכונן ? לבדוק דרך מנהל התקנים ?או דרך איפה לבדוק את זה ?

ולגבי 3 - התהליך הוא כזה?

להוציא את ההארדיסק מהמחשב הנייד,

להעביר לDISKONKEY את התוכנה SOUNDFORGE שהבאת ,

להכניס את הDISCONKEY למחשב הנייד , ולהפעיל ..?

כי ניסיתי לעשות את אותו הדבר עם דיסק של ווינדוס , הואמנם הצפצופים נפסקו אבל השגיעה הייתה אותו דבר ולא היה ניתן לעשות כלום

מחכה לתשובה בחזרה , ותודה רבה על העזרה שלך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים