עבור לתוכן

האם מחיר המשלוח מאי ביי כלול בחישוב המכס לפטור עד 50$ ?

Featured Replies

פורסם

אם אני קונה ב-50$ + דמי משלוח, יהיה על זה מכס?

פורסם

יהיה.

מחיר המוצר + המשלוח עליו צריך להיות עד 50$ בשביל לא לשלם

פורסם

לא נכון!

אם מחיר המוצר פחות מ-50$ אין צורך לשלם, אם מחיר המוצר גבוה מ-50$ יש לשלם מכס (במידה שיש) ובנוסף מע"מ על המוצר+המשלוח+המכס.

פורסם

לא נכון!

אם מחיר המוצר פחות מ-50$ אין צורך לשלם, אם מחיר המוצר גבוה מ-50$ יש לשלם מכס (במידה שיש) ובנוסף מע"מ על המוצר+המשלוח+המכס.

מאיפה הביטחון?

אתה טועה!

אם זה היה כמו שאתה אומר מהיום אני אגיד לכל מוכר לקחת ממני סנט בודד על המוצר וכל שאר המחיר יהיה "משלוח"

אתה באמת חושב שהמכס טיפשים?

פורסם

אין לי כוח לבדוק באתר המכס בשביל להכריע את הויכוח, אז או שתחפשו בעצמכם (באתר המכס או ת'רדים שהיו כאן בעבר)

אבל טוסטר צודק, המחיר שממנו מחושב המס הוא כולל משלוח.

כלומר מוצר שעולה 45$ והמשלוח עוד 10$ יהיה חייב במע"מ (ואולי במכס, תלוי אם יש מכס על אותו סוג פריט).

פורסם

המחיר לפיו המס נקבע הוא המחיר ששילמת סך הכל. תרכיב את זה איך שאתה רוצה.

כלומר, כן. המשלוח כלול במחיר לפיו זה נקבע.

פורסם
  • מחבר

בדקתי באתר המכס

‎6. הטובין שניתן לשחררם בפטור ממסים

ניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד ‎$50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים).

כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמו

השאלה אם ערך הטובין כולל את המשלוח

פורסם

כן. כולל משלוח.

חפש סימוכין בגוגל אם אתה רוצה. אבל אני בטוח ב 100%.

פורסם

לא צריך סימוכין. אין חכם כבעל נסיון.

נסיונם של המון אנשים בפורום, שהזמינו המון מוצרים, קובע שזה כולל. :kopfpatsch:

פורסם

ניסית חיפוש? פה בפורום ובגוגל יש מאות שאלות על הנושא, והתשובה חד משמעית - כן.

מחיר המוצר כולל את עלות המשלוח ולכן גם המכס\מע"מ במידה והעלות הכוללת היא מעל 50$ יהיה על המחיר הכולל.

פורסם

אם לא השעה , הייתי סורק ומעלה לפה חשבונית מכס .

בכל מקרה במידה וצריך לשלם מכס או רק מע"מ המשלוח תמיד מחושב ביחד.

במוצר שנשלח מחו"ל , יהיה את ערך המוצר +משלוח.

בלי קשר תמיד טוב לומר למוכר במידה וזה אפשרי לעגל פינה ושיכתוב ערך מוצר נמוך , או פשוט כמו שאני עושה לפעמים לפני ביצוע עסקה, מבקש מהמומכר אם זה אפשרי שהערך הכולל של המוצר כולל משלוח יהיה על האריזה עד 50 דולר.

פורסם

אני הזמנתי מוצר שעלה 50 דולר והמשלוח 30 ולא שילמתי אפילו אגורה אחת מע"מ/מכס וכו'

עריכה: לצורך העניין זה היה מעיל

פורסם

זה נהדר עבורך, אבל זה קרה כי כנראה שהמכס לא בדק את המשלוח שלך. אם הוא היה בודק אז הייתי משלם מע"מ+מכס על 80$.

פורסם

זה נהדר עבורך, אבל זה קרה כי כנראה שהמכס לא בדק את המשלוח שלך. אם הוא היה בודק אז הייתי משלם מע"מ+מכס על 80$.

הוא קנה מעיל... בגדים מותר להביא עד סכום של 75$ ... ככה שהחריגה שלו לא הייתה גדולה.

בכל מקרה, עדיין היה לו מזל :)

פורסם

הבילבול בנושא הזה קיים בגלל שבעבר בהחלט כן חושב הפטור לפי ערך המוצר לפני עלות המשלוח.

"שינויים בפרט 614

ב-30.3.08 פורסם צו שעניינו שינויים בפרט 614 לצו תעריף המכס, ולהלן עיקרי השינויים:

משקאות חריפים הוחרגו מפרט 614 (בדומה לטבק ומוצריו). לפיכך, משקאות חריפים יחויבו במלוא המסים החלים, גם אם ערכם פחות מ- 50$.

ערך הטובין ייקבע לפי המחיר ששולם עבור העיסקה, לא כולל הובלה וביטוח אם אינם כלולים בו מלכתחילה (FOB).

ספרים, הלבשה והנעלה הנשלחים כמתנה מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ יהיו זכאים לפטור מתשלום מסים, ובלבד שערכם לא יעלה על 75$ (FOB).

במקביל לתיקון צו זה תוקנו תקנות מס ערך מוסף כך שפרט 614 יתווסף לתקנה 9א(א).

"

מקור רישמי: http://www.finance.gov.il/customs/anhayot_yevuIshi.htm

לא ברור מתי או למה, אבל מי שינסה להיכנס היום לפה:

http://ozar.mof.gov.il/customs/ques.htm

יראה ניסוח מעורפל שפשוט מתעלם מנושא ההובלה, ולא מתייחס אליו לא לחיוב ולא לשלילה.

טובין, למעט מוצרי טבק, כהל ומשקאות משכרים, פטורים ממכס ומע"מ ובלבד שמחיר העסקה שלהם אינו עולה על $50 ארה"ב.

לספרים, הלבשה והנעלה יש פטור נוסף של $25 (סה"כ עד $75) ובלבד שהם נשלחים כחבילות שי (משלוח מתנה על ידי חברים או בני משפחה).

כל טובין מעל סכומים אלו חייב במע"מ, גם אם ישנו פטור ממכס על יבוא טובין זה.

המע"מ מחושב לאחר היטל המכס. לפרטים נוספים אנא עיין במדריך דואר חבילות.

אגב, אני בשום מקום לא מצאתי מקור רישמי שאומר באופן חד משמעי שהחישוב נעשה כולל עלות המשלוח.

כאמור, יש מקור רישמי (מיושן) שטוען חד משמעית שהחישוב נעשה ללא עלות המשלוח, ואז מקור רישמי נוסף שפשוט לא מתייחס לנושא.. נמנע.

סתם נקודה למחשבה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים