עבור לתוכן

מחשב Acer 3810T מסרב להידלק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המחשב של חברתי מסוג Acer 3810T מסרב להידלק. מדליקים אותו, רואים את מסך הכניסה (איפה שאפשר ללחוץ F2 כדי להיכנס ל-bios או F8 כדי להיכנס לתפריט ההפעלה של windows), אבל מיד אחרי זה יש הודעה כזו:

Check cable connection!
PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.
No bootable device -- insert boot disk and press any key

לפעמים אין את ההודעה וסתם יש מסך שחור. הצלחתי פעם אחת לגרום לו לעלות ב-safe mode ואז הוא הציע לעשות תיקון, אבל זה לא עבד.

מה אפשר לעשות?

פורסם

יש לך אפשרות לבדוק, אם הוא יכול להיות מאותחל ממערכת Bootable CD כלשהי? (אם אין כונן CD אז USB במקום)

איזו גרסת מערכת הפעלה מותקנת על המחשב הזה?

ההרדיסק של הנייד מזוהה ב- BIOS? הוא מופיע ב- BOOT ORDER?

נסה לבדוק את זה:

http://support.microsoft.com/kb/927392

פורסם
  • מחבר

ההרדיסק מזוהה. הצלחנו להעלות אותו ב-safe mode, ואפילו העתקנו ממנו קבצים ל-DOK (אם כי זה לקח הרבה זמן).

לפעמים הוא מתחיל להעלות את ה-windows ואז נתקע...

פורסם

נשמע כמו הרדדיסק בעייתי. תצרוב את תוכנת הבדיקה של היצרן (קישורים בסטיקי אחסון) ותריץ אותה על הכונן הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני נוטה להסכים... הצלחנו להפעיל את המחשב שוב ועבדנו איתו קצת (בעיקר העתקנו עוד דברים לגיבוי...) אבל בשלב מסוים היה מסך כחול והוא נכבה.

בדקתי, וההרדיסק הוא Toshiba mk5055gsx. לא הצלחתי למצוא באתר שלהם כלי אבחון...

פורסם
  • מחבר

טוב, בכל מקרה, המחשב נשלח לחנות לתיקון במסגרת האחריות.

תודה על כל העזרה.

פורסם

למקרה שמישהו אחר יתקל בהודעה דומה:

PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.

זאת הודעה שהוא ניסה לעשות BOOT מהרשת. כנראה הוא לא זיהה דיסק קשיח (כמו שכבר מישהו כתב)

ואם אני כבר כאן, אז יש לי כזה נייד למכירה, למקרה שמישהו מחפש :)

מחשב פשוט נפלא.

פורסם
  • מחבר

את הבעיה הספציפית הזו אכן סידרתי ע"י כך שביטלתי את האופציה לאתחול מהרשת, אבל אז כמובן היו שאר הבעיות.

בכל מקרה, המחשב חזר היום מתיקון, מסתבר שאכן הכונן נדפק. החליפו אותו ושלום על ישראל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים