עבור לתוכן

פוטנציומטר/מפסקים להגה של מייקרוסופט,עזרה...

Featured Replies

פורסם

יש לי הגה של מייקרוסופט די ישן שהתחלתי לשפצר אותו ( החלפתי לו את הגלגל הגה באחד יותר טוב)

ומן הסתם העפתי את הכתפורים שהיו על ההגה המקורי...

ועכשיו אני רוצה להמשיך לשפצר אותו...

וכמובן שבא לי להחזיק את הכתפתורים שהיו שם פשוט לא בצורת המייקרוסויצ' שיש שם אלה בצורת כפתור רגיל,או סוויצ' עם מפתח. או כל דבר אחר (מפסקים שהפעילות שלהם רגעית בדומה למיקרו סוויצ'ים ולא קבועה...)

השאלה אם מפסקים כאלה ואחרים יתאימו ללא בעיות? ויתפקדו נורמאלי?

עוד שאלה זה בנוגע לפוטנציומטר שמחובר לציר ההגה... האם זה פוטנציומטר מיוחד או שאפשר אחד רגיל אם התנגדות דומה? (כי הישן עושה קצת בעיות ונוטה לצד כל שהוא)

ועוד שאלה:)

נגיד ואני רוצה להגדיל את זווית המקסימלית של ההגה, האם יש צורך בשימוש בפוטנציומטר מיוחד או שזה רק תלויי בבקר?

פורסם

כל מפסק אחר מאותו סוג יתאים. סוג הכוונה NO - מפסק שסוגר מעגל כשלוחצים אליו (רגיל, כמעט כל המפסקים בכל מקום הם כאלה) או NC - מפסק שפותח מעגל שלוחצים אליו (לא נראה לי שיש שם כאלה)

יכול להיות שאתה יכול לפרק את ההגה - לההזיז קצת את הפוט - לחבר את ההגה ככה שהוא יעמוד ישר כשהפוט באמצע מחינת המשחק

אם לא - יכול להיות שיש לייד פוט קטן לאיזון

אם לא - תחבר נגד קטן בטור לקצה או נגד גדול במקביל בין הקצה לאמצע. לסדר גודל של קטן גדול - נניח שהפוט 10 K אז נגד של 1 K בטור או 100 K במקביל, תלוי כמה סטייה יש להגה

פורסם
  • מחבר

אין שם את האפשרות הזאת של הכיוון...

אפשר לשים פשוט אחד חדש באותה ההתנגדות? אם כן זה מה שאני יעשה...

טוב בקשר לכפתורים קיבלתי תשובה... בקשר לפוטנציומטר גם כן...

בקשר לזווית גדולה יותר אפשר?:):smile1:

פורסם

תבדוק אם ה "פוט" הוא בכלל פוט - יש מפסקים דיגיטליים של 2 bit אם 3 מגעים שנראים בדיוק כמו פוט

אם יש נגדים בטור ל 2 הקצוות של הפוט אתה יכול להחליף אותם לקטנים יותר, אבל אם תחליף לקטנים מדיי אתה יכול לדפוק את הבקר. כל היתר תלוי בבקר עצמו

פורסם
  • מחבר

טוב הממ אני פשוט ישאיר את הזוית הקיימת...

איך אני מבדיל בין זה לפוט רגיל?

ניראה לי שזה פוטנציומטר רגיל כי ההגה הזה ישן מת

בתכלס הרעיון הכללי זה לשנות הכל חוץ מהבקר עצמו והכפתורים...

פורסם

מפסקים דיגיטליים קיימים מלא שנים. יש אותם בהרבה דברים

תבדוק אם כתוב אל הפוט מספר שנראה כמו התנגדות (משהוא ב K או R או אום וכו) או תחפש את הדגם באינטרנט

בדיקה אם מולטימטר - פוט משנה את ההתנגדות, מפסק דיגיטלי יקפוץ בין 0 אום ו אין חיבור בלי מצבי אמצע

פורסם
  • מחבר

טוב קבלו ביטול ההגה שבק חיים לגמרי

כל הפוטנציומטרים השתגעו לגמרי שום דבר לא עובד...

כניראה שזה הזמן לחפש לי קורבן חדש...

או לקנות אחד חדש...

פורסם

יכול להיות סתם מגע דפוק או הלחמה שבורה - יכול להיות משהוא טריויאלי לסדר

פורסם
  • מחבר

זה ניראה כאילו הפוטנציומטר של ההגה זז שמאלה... זתומרת הוא איבד את המרכז לגמרי. נגיעה קטנה בהגה והוא ישר שומר שמאלה... ולא מגיע עד הסוף ימינה...

פיזית הוא כן מגיע אבל בכל צורה אחרת לא.. :screwy:

צריך למצוא קורבן חדש,מפסקים,מיסבים גדולים ושמנים וכמה פלטות מתכת...

האמת שההגה שכב כמה חודשים בארון ופעם חרונה שהוא נבדק (רק נבדק) לפי חודשיים הוא עבד.

פורסם

הפוט עצמו דפוק תחליף אותו וזהו

פורסם
  • מחבר

טוב ננסה בהזדמנות...

בכל זאת צריך לחפש תורם חדש...

פורסם
  • מחבר

החלפתי לפוטנציומטר הכי זמין שהיה זרוק מתחת למיטה וזה עובד פיקס:) אין לי מושג כמה התנגדות יש לו חח אפילו לא בדקתי ולא ציפיתי שזה יעבוד חחח

עכישו צריך להתחיל לבנות הכל כמו שצריך:)

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

יש למישהו קישורים לפרוייקטים שאנשים בנו הגאים ופדלים שאוכל לקחת משם רעיונות לצירים וכו... :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים