עבור לתוכן

שיפוץ לוח שליטה של מאוררים

Featured Replies

פורסם

אהלן. בשעה טובה רכשתי אנטק 200 היום.

הוא מגיע עם שני מאוררים (120 ו140) אבל אני חובב שקט מושבע - כרגע הם לא מחוברים בכלל. רק הספק והמאורר על המעבד מסתובבים.

המארז עצמו מגיע עם שני מתגים - שבוררים את המאוררים - מצב אחד זה נמוך, מצב שני זה גבוה (מהירות של המאוררים)

אני רוצה שליטה גם על ON OFF. לא אכפת לי לוותר על אופציית הגבוה, העיקר שתיהיה לי האפשרות לכבות את המאוררים.

האם ניתן לעשות את זה מבלי להוסיף מתגים חדשים? שמתי שאני יבחר במהירות פעולה גבוהה בעצם זה לא יעביר מתח בכלל והמאורר יכובה?

עריכה: עשיתי עכשיו בדק קטן - מכל מאורר יוצא חוט שמכיל שני גידים (שחור ואדום) והם מחוברים למתג הזה שפירקתי. לכל מתג יש ארבעה הדקים חיצוניים ולשנים מהם מחוברים השחור והאדום, השאר - לפחות מבחוץ לא מחוברים לכלום. והנה התמונות

עוד כמה שאלות קטנות

מעבד אטלון 4 ליבות, 640 - מהי הטמפ המומלצת? עד איזה טמפ זה סביר? מעל איזה טמפ כבר יש התחלה של חוסר יציבות או עבודה איטית?

האם לאחר חודשים ארוכים או אפילו שנים של עבודה - מאוררים צריכים שימון כדי שיעבדו בצורה שקטה? או שלא עושים דברים כאלה בכלל?

ספק סיסוניק 350, מצויד במאורר 120. בגלל שהוא עובד כל כך חלש - אני לא מצליח להרגיש - המאורר "נושף" החוצה? או שהוא נושף פנימה, על רכיבי הספק?

ואחרון - יש לי גוף קירור של ארטיק קולינג - האם החלפת המשחה הטרמית שהגיעה מרוחה כבר על הגוף תועיל במשהו? או שהמשחה שהגיעה היא בכמות מספקת ובאיכות טובה?

סליחה על ריבוי השאלות..

ותודה!

צחי

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא רואים בתמונה איך המפסקים מחוברים ליתר המערככת, תנסה לצלם את המעגל המלא (ככה שרואים לאיפה החוטים מתחברים) או אם אין לך מצלמה טובה אז תצייר

מאוורר 120 של הספק מכניס אוויר לספק ואז האוויר יוצא מהפתחים לייד הכבל חשמל

אחריי הרבה זמן צריך לשמן את המאווררים, אם המארז חדש זה יבוא אחריי כמה שנים

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שזה מובן. יש למאורר מחבר כמו של הסידירומים הישנים (רגיל כאלו)

וגם יוצא ממנו שני חוטים שמחתברים למין מתג קטנטן - בו ארבעה הדקים, כמו שצירתי..

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא ניתן לכבות לגמרי מהמפסק הזה - תשים מפסק אל אחד מהחוטים של המתח שמגיעים למאוורר (ניתן לשים מפסק ראשי שישלוט אל 2 המאווררים אם אתה רוצה)

את המפסק הקיים אתה יכול להשאיר כמו שהוא (אם אתה לא עושה אליו גישה מבחוץ תבודד אותו שלא יגע בכלום) או לנתק מאיפה שהוא עכשו ולהשתמש איתו למפסק שמכבה לגמרי (אם אתה מוציא אותו אז נראה לי בחוטים שלו חוטים מחוברים = מהירות גבוהה וחוטים מנותקים = מהירות נמוכה)

אתה יכול להחליף במקומות את החוטים במולקס של המאווררים האלה (להעביר את האדום לצד השני כדיי שיתחבר אם אדום מהספק) כדיי שהוא יקבל 5 V במקום 12 V - מהירות נמוכה. אבל תיזהר מ 2 דברים :

1. אם למולקס של המאוורר יש המשך שניתן לחבר למולקס נוסף (לכונן וכו) אז המתחים בו יהיו הפוכים, אתה תשרוף את הכונן אם תחבר אותו מהמולקס המשך של המאוורר. (אם יש לך מולקס המשך רצוי שתהפוך את החוטים גם בו כדיי שהמתחים יהיו תקינים או שתשים אליו אזיקון שלא יאפשר לחבר אותו בטעות)

2. אם במתח 5 V וכשהמפסק של המאוורר נמצא אל נמוך המאוורר לא מסתובב בכלל זה לא טוב למאוורר. אל תפעיל אותו ככה זמן ארוך

ניתן לחבר נגדים חיצוניים שונים כדיי לקבל מהירות איזה שאתה רוצה בכל מתח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים