עבור לתוכן

משחה טרמית של מעבד מתאימה גם עבור כרטיס המסך?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לא הכנתי את עצמי לכך, אבל מצאתי את עצמי [לאחר פירוק כרטיס המסך] זקוק להחיל משחה טרמית על הכרטיס [Nvidia].

לכן - השתמשתי במשחה טרמית שיש לי עבור המעבד [Zalman STG-1].

האם זה בסדר להשתמש במשחה טרמית עבור ה CPU בשביל ה GPU?

כי שאלתי את עצמי [בזמן שאני מורח :kopfpatsch:] האם למעבד של הכרטיס גרפי יש משחה יעודית אחרת?!

שאלה נוספת: שמתי לב שהמעבד גדול משמעותית מגוף ה Heat-sink של גוף הקירור. האם זאת בעיה? [ראו תמונה]

P05886500.jpg

תודה מראש

פורסם

מבחינת העברת חום, הדרישות בשתי המשחות זהות - העברת חום בצורה יעילה בין שני משטחים. מהבחינה הזו אין שום מניעה להשתמש במשחה הטרמית של המעבד בכרטיס המסך. העניין הוא שבמקרה של המעבד, גוף הקירור הוא יחיד ומוחזק במקום ע"י התושבת, ואילו במקרה של כרטיס המסך לעיתים קרובות חלק מרכיבי הקירור אמורים להיות "דבוקים" לשבבים בעזרת המשחה הטרמית (כמו שזה נראה אצלך). דרישה זו לא קיימת כשמדובר במשחות טרמיות למעבד, ולכן יש בעיה שכן רכיבי קירור שתנסה להדביק בעזרתן יכולים לנשור.

מבחינת גודל אין שום מניעה שבסיס גוף הקירור יהיה קטן מהשבב עליו הוא יושב. זה נכון לגבי הקירור המקורי של מעבדי הLGA775 של אינטל, למשל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה הברורה והמעולה!!!!

אכן, עבור גופי הקירור האחרים השתמשתי במשחה שהיא גם דבק, שמיועדת ל heatsinks [אני חושב שהיא נקראת Heat sink Glue, או משהו כזה, שמישהו בפורום כא המליץ לי ואכן עובדת טוב].

פורסם

לזכור להשתמש בזהירות ב- STG-1 כי היא עשויה על בסיס כסף שכידוע מוליך חשמל מצוין

פורסם
  • מחבר

לזכור להשתמש בזהירות ב- STG-1 כי היא עשויה על בסיס כסף שכידוע מוליך חשמל מצוין

בניגוד למשחות אחרות?

פורסם

קיימות בשוק משחות טרמיות סיליקוניות /קרמיות אשר מוליכות חום קצת פחות טוב אבל אינן מוליכות חשמל

לדוגמה:

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/others/82/arctic-mx-2.html?c=2185

וגם קלות יותר לניקוי. לדעתי מומלץ

פורסם
  • מחבר

האמת שלגבי הניקוי אני לא יודע יותר מדי, וטוב לדעת שה Arctic טובה בעניין הזה, כי השתמשתי לא מזמן ב TUNIQ TX-4, והיא הייתה סיוט! היא דומה לחימר, וחסרת אלסטיות לחלוטין. כשנגעתי בה, היא נשארה על האצבע, וכששמתי אותה על המעבד, היא סירבה להימרח (נשארה כגוש עקשן). לעומת ה Zalman, שמגיעה עם מברשת (ומאוד קלה להחלה), הייתי מאוכזב (מהבחינה הזאת - ואין לי מושג איך הם במבחני ביצועים, אם כי שמעתי שה TUNIQ TX-4 היא הטובה ביותר).

עבור חובבן כמוני, גם היכולת למרוח את המשחה חשובה.

פורסם

זה בכלל לא קשור לחובבנות, זה עניין של העדפה ונוחות אישית - כל אחד ומה שנוח לו.

בקשר להבדלי ביצועים, שזה לא יטריד אותך. אין כמעט הבדלים בין משחה תרמית ג'נרית ואחת מ"מותג". מדובר על הפרשים של מעלות בודדות, אם בכלל (אולי קריטי לחובבי קירור/OC), לא הפרשים שמשמעותיים בכלל עבור המשתמש הממוצע.

מה שכן, אני מחזק את ההמלצה לשימוש במשחות לא מוליכות, הרבה יותר בטוח.

פורסם
  • מחבר

תודה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים