עבור לתוכן

עזרה בבחירת מסלול התמחות בתואר ראשון ואלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אחרי שנה וחצי של בזבוז זמן בשביל תואר הנדסאי (י"ד) הצבא הציע לי להמשיך לתואר ראשון. הרבה בחירות אין לי, אני חייב להמשיך באלקטרוניקה ולא יכול ללמוד מחוץ לירושלים מה שמשאיר רק את המכללה האקדמית להנדסה בירושלים.

למכללה יש 2 מסלולי התמחות, אחד התמחות בתקשורת והשני VLSI (מוליכים למחצה וכו'). כרגע את הלימודים אני עושה דרך תקשוב וכניראה שגם אחרי הלימודים אחזור לשם, בתקשוב אני מאמין שתקשורת יהיה מועיל יותר אבל מצד שני נשמע פחות מעניין.

אשמח לשמוע המלצות ודעות מאנשים שלמדו את המקצוע (ראיתי שיש בםורוםאנשים שעובדים עם VHDL מה שמרמז שיש כמה עם ידע בנושא בפורום), אם מישהו למד במכללה אשמח לשמוע גם על המקום.

נ.ב.

VHDL זה דבר נוראי :P

פורסם

בעקרון שני המסלולים טובים מבחינת אפשרויות תעסוקה אז אין לך מה לדאוג לגבי זה. אם אינני טועה ב-VLSI המשכורות קצת יותר גבוהות, אתה יכול לבדוק את זה בטבלאות שכר באתרים של חברות השמה.

בתור מהנדס חשמל שעבר התלבטויות רבות בקשר לתחום התמחות, ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שתלמד מה שהכי מעניין אותך, ביחוד שמדובר בשני תחומים שיש בהם הרבה אפשרויות תעסוקה. אם אתה לומד משהו שלא מעניין אותך, אתה תתייאש מתישהו. אם זה מעניין אותך אתה תרצה להשקיע בזה ויהיה לך קל יותר להתמיד. איך יודעים מה מעניין אותך יותר? עושים את קורסי המבוא של שני התחומים ואז מחליטים.

פורסם
  • מחבר

בשביל זה עשיתי י"ד ואני יכול להגיד לך שזה נוולה וזה טרפה אבל לא אומרים לא ללימודים בחינם :lol:

אני מאמין שגם אם אניאהנה מזה בצבא אחרי זה אני אנסה למצוא מקצוע אחר. VLSI נשמע הרבה יותר מעניין אבל גם נשמע קשה יותר ויעזור לי פחות בצבא (פחות חשוב אבל בכל זאת). גם שכר פחות משנה לי, בשניהם הוא לא אע בכלל וכמו שאמרת בשוק הזה ממש לא חסר עבודה. העובדה שבחלק לא קטן מהמוסדות הגדולים אין בכלל אלקטרוניקה מראה שפשוט אף אחד לא רוצה ללמוד את המקצוע מה שתמיד משאיר מקומות עבודה לאלה שכן למדו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים