עבור לתוכן

שאלה לגבי התנגדות רמקולים והספקים

Featured Replies

פורסם

ברשותי רסיבר HARMAN/KARDON AVR142

וסט רמקולים של JAMO

ההספקים של הרמקולים הם 120W לקדמיים ו 100 לאחוריים ולסנטר

התנגדות הרמקולים כולם היא 6 אום

(בנוסף יש סהב וואפר שאני לא יתיכס איליו )

עכשיו המערכת מגיע לווליומים ממש חזקים למרות ששמעתי באנטרנט שהרסיבר שלי מגיע רק ל 70W לערוץ (לא יודע אם נכון או לא) והרמקולים עצמם הם 120W/100W

עכשיו פעם אחת (בטעות) המערכת הוגברה ל +20DB (המקסימום של הרסיבר) עכשיו זה היה נישמע רע ההורדתי את הווליות במהירות והכול חזר לעבוד כרגיל

עכשיו לפי זה אני אמור להבין שהרמקולים עברו את גבול היכולת שלהם ולכן זייפו

אבל איך זה ? אם הרסיבר מספק 70W והם דורשים 120W ? אם הם הגיע למקסימום שלהם אז זה אומר שהרסיבר עבר את ההספק שלו כמעט פי 2 ???

איך כול העניין הזה עובד ?

עכשיו בנוסף לזה

ההספקים של הרסיבר משתנים ביחס להתנגדות הרמקולים לפי משהבנתי

זה אומר שב 8 אום הוא יספק פחות כי יהיה לו קשה וב 4 אום הוא יספק יותר ? כמה יותר ? אם מישהוא יכול להגיד/להסביר לי

תודה רבה מראש :)

פורסם

זה אומר שב 8 אום הוא יספק פחות כי יהיה לו קשה וב 4 אום הוא יספק יותר ? כמה יותר ? אם מישהוא יכול להגיד/להסביר לי

כן

לגבי העיוות בסאונד- יכולים להיות לזה כמה גורמים אבל רמקולים יכולים לעוות צלילים הרבה לפני ההספק המקסימלי שלהם, אם היית מגיע לפי 2 מההספק המקסימלי של מערכת קולנוע ביתית מכובדת א. סביר להניח שעכשיו היית אצל רופא אף אוזן גרון ב. הרמקולים היו נשרפים.

פורסם
  • מחבר

כן

לגבי העיוות בסאונד- יכולים להיות לזה כמה גורמים אבל רמקולים יכולים לעוות צלילים הרבה לפני ההספק המקסימלי שלהם, אם היית מגיע לפי 2 מההספק המקסימלי של מערכת קולנוע ביתית מכובדת א. סביר להניח שעכשיו היית אצל רופא אף אוזן גרון ב. הרמקולים היו נשרפים.

הרמקולים מחברה איכותית וגם הרסיבר

הרמקולים לא נשרפו ואין סיבה שהסאונד התעוות סתם ברמקולים חדשים מחברה כמו JAMO

כאבו לי האוזניים קצת חח אבל הורדתי את הווליאום מהר מאוד

הכוונה שלי שאם הרסיבר שלי מספק רק 70W בשביל לגרום לעיוות הוא היה צריך לספק באזור ה 120W כי זה הגבול של הרמקול

מה עם שאר השאלות שלי

ברשותי רסיבר HARMAN/KARDON AVR142

וסט רמקולים של JAMO

ההספקים של הרמקולים הם 120W לקדמיים ו 100 לאחוריים ולסנטר

התנגדות הרמקולים כולם היא 6 אום

(בנוסף יש סהב וואפר שאני לא יתיכס איליו )

עכשיו המערכת מגיע לווליומים ממש חזקים למרות ששמעתי באנטרנט שהרסיבר שלי מגיע רק ל 70W לערוץ (לא יודע אם נכון או לא) והרמקולים עצמם הם 120W/100W

עכשיו פעם אחת (בטעות) המערכת הוגברה ל +20DB (המקסימום של הרסיבר) עכשיו זה היה נישמע רע ההורדתי את הווליות במהירות והכול חזר לעבוד כרגיל

עכשיו לפי זה אני אמור להבין שהרמקולים עברו את גבול היכולת שלהם ולכן זייפו

אבל איך זה ? אם הרסיבר מספק 70W והם דורשים 120W ? אם הם הגיע למקסימום שלהם אז זה אומר שהרסיבר עבר את ההספק שלו כמעט פי 2 ???

איך כול העניין הזה עובד ?

עכשיו בנוסף לזה

ההספקים של הרסיבר משתנים ביחס להתנגדות הרמקולים לפי משהבנתי

תודה רבה מראש :)

פורסם

ליצרני רמקולים/ מגברים וכולי יש נטייה להגזים עם ההספקים של המערכות שהם מייצרים.

ושוב, רמקולים יכול לעוות צלילים גם לפני ההספק המקסימלי שלהם, ויכולים להיות לזה הרבה גורמים. הרסיבר לא הגיע לפי 2 יותר מההספק שלו.

מקווה שזה מסביר את התגובה הקודמת

פורסם
  • מחבר

איזה גורים

לדוגמה ?

אגב כמה W הרסיבר שלי מסוגל לספק ב 6 אום ?

פורסם

ההספק הנקוב של הרמקולים הוא לא הספק עבודה אלה הספק מקסימלי בו הם יכולים לעבוד. כלומר לא להעביר להם יותר הספק מהנקוב אחרת ינזקו.

ההספק הנקוב של מגבר הוא ההספק המקסימלי בו נשמר יחס עיוותים מסוים נמוך יחסית שנמדד בדרך כלל באות סינוס יציב של 1KHz לעומס של 8Ohm.

ועכשיו יש את המציאות. במציאות אין אותות קבועים ואין עומס קבוע. עקומת היענות של רמקול - עכבה יחסית לתדר - נראית כמו כביש משובש אחרי רעידת אדמה.

בקיצור, סביר להניח שהמגבר שלך הגיע לקצה היכולת שלו והתחיל לעוות את האות ברמה שהפריעה לאוזן שלך. אם היה לך מגבר של 150W אז היית מסוגל לנצל את מלוא תחום הרמקולים אבל אז במקרה של הרמת הווליום למקסימום היית גורם לצליית הרמקולים.

בקיצור, הכל בסדר. שמור על האזניים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי ...

אז בעצם כמה W הרסיבר הזה מספק לערוץ ? 6OHM

סתם לידע כללי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים