עבור לתוכן

לאפטופ של לנובו מפסיק לעבוד

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי לאפטופ של לנובו, אצלנו כבר כ-3 שנים אני מניח (לא זוכר בדיוק)

אתמול בזמן שעבדנו עליו הוא "נתקע" כמה פעמים - פשוט הפסיק להגיב ל-10 דקות בערך

ומהיום בבוקר אני לא מצליח להשתמש בו. כל פעם הוא מגיע למסך של טעינת הווינדוס, ומיד אחרי זה עובר למסך כחול שרשומים עליו כמה שורות נכבדות של טקסט ומאתחל את עצמו. המסך הכחול מופיע ממש לשניה ככה שאני לא מספיק לקלוט אפילו מילה ממה שרשום שם (תאמינו לי ניסיתי איזה 10 פעמים).

אותו דבר קורה גם כשמנסים להריץ את המערכת בsafe mode, ושלושת האפשרויות השונות של safe mode.

ללנובו יש את עניין ה"lenovo care" - ברגע שמדליקים את המחשב יש אפשרות לעבור לתכנת ההצלה של לנובו. עשיתי את זה, והוא נותן כמה אפשרויות שם, רק שמבחינתי רק אחת פעילה. אני אסביר:

אפשרות אחת היא לשחזר את המערכת - בתוך האפשרות הזאת יש מספר אפשרויות שונות (שחזור הגדרות, שחזור מערכת הפעלה, שחזור הארדיסק מלא וכו'). אבל כל זה צריך לקרות מקובץ שחזור מסויים ומסתבר שאין לי אפילו קובץ שחזור אחד למערכת. ככה שזה לא רלוונטי.

אפשרות שניה היא לבדוק את הevent log - אבל הוא לא מציין שם שום מידע.

אפשרות שלישית היא להריץ בדיקה כללית של המחשב בתוך PC DOCTOR. הרצתי את הבדיקה הזאת על כל האופציות האפשריות שם, והכל תקין.

ברמת העיקרון אנחנו יכולים לפרמט, אבל יש שם מידע שאנחנו מעדיפים להציל אם נוכל.

אם למישהו יש רעיון לפיתרון, אני אשמח לשמוע.

תודה רבה

פורסם

ענית על השאלה בעצמך.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להקפיץ שוב למקרה שלמישהו יש מושג כלשהו.

מסתבר שיש על המחשב מידע יותר חשוב ממה שחשבתי

ככה שלפרמט מבחינתי זה מוצא אחרון אחרון אחרון

פורסם

לא לפרמט בשום אופן !!!!!

מס' אופציות :

1) תפרק את הארדיסק ! ותחבר אותו למחשב אחר ( במידה והוא SATA קל מאוד לחבר אותו למחשב אחר )

2) תוריד גירסה של LIVE CD ותנסה להפעיל במצב הזה אולי תצליח להגיע לקבצים ולשלוף אותם משם

בשום אופן לא לפרמט לא בא בחשבון

אם הדיסק הוא IDE יש מתאם למחשב נייח

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי מושג איך לפרק מחשבים ניידים, אף פעם לא התעסקתי בזה. בנייחים אין לי בעיה

שו האדא לייב סידי?

עוד רעיונות מה עושים בלי לפרק את המחשב?

פורסם

LIVE CD זה דיסק שיש עליו מערכת הפעלה מקוצרת + תוכנות שעולה מהבוט במקום המערכת המקורית.

שבעזרתו אתה יכול להעתיק את כול החומר החשוב לך גם לדיסק און קי, חפש בגוגל ותמצא עשרות אם לא יותר של LIVE CD ...

פורסם

לדעתי זה לא הזמן להתחיל ללמוד לפרק\להגדיר\להפעיל ולהתעסק בדברים שאתה לא מבין בהם .

אם יש חומר חשוב . על המחשב הזה . תמצא מישהו שמבין ויודע מה הוא עושה . ואם צריך גם תשלם כסף על זה .

פורסם

בטל איתחול אוטומי ולספר לנו מה כתוב בחלון הכחול.

איך מבטלים ?

לסמן כמו בצילום

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

איוון איך אני מגיע למסך הזה?

האפשרויות האלה לא מופיעות לי באוטומט במסך של הסייף מוד.

אני על WIN XP SP3

פורסם

תדליק את המחשב תוך כדי תקתוקים על F8

כשתגיע למסך הבחירה בחר בDISABLE AUTOMATIC RESTART ON SYSTEM FAILURE וצלם את המסך

או רשום פה את שגיאת הSTOP 0X

פורסם
  • מחבר

עריכה:

הצלחתי להגיע למסך הכחול. מה שהוא רושם לי זה קודם כל:

UNMOUNTABLE BOOT VOLUME - שזה, אני מניח, מרמז על בעיה בדיסק הקשיח.

ובהודעת הstop 0x זה ככה:

0x000000ED (0x871D1900, 0xc0000006, 0x00000000, 0x00000000)

חוצמזה - אני אשמח להמלצה על איזשהו לייב סידי ספציפי. יש מלא, יש לכם נסיון עם אחד מהם?

פורסם
  • מחבר

טוב, הכנסתי את הדיסק של מערכת ההפעלה, הרצתי רקוברי קונסול, עשיתי chkdsk. והכל תוקן.

תודה רבה לכל העוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים