עבור לתוכן

שאלה| לוח אם P5G41C-M LX + E8400 או Q8400

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה.

רציתי לשאול אתכם, איזה שילוב אתם יותר ממליצים עם הלוח P5G41C-M LX

E8400 או Q8400

או אולי יש לכם הצעה יותר טובה..

למטרת משחקים, סרטי FULL HD, WIN7 וכו'..

ומה אתם חושבים על הלוח עצמו, האם הוא טוב? אם כן למה ובאיזה תכונה.

תודה רבה ושבוע מעולה!

פורסם

אתה קונה מערכת חדשה או משדרג קיימת? כי מהשאלה שלך לפחות אני הבנתי שייתכן שמדובר בתכנון לקנות חומרה חדשה.

באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

כל לוח אם הוא טוב בתנאי שהוא עונה על הצרכים שלך (שאותם לא ציינת).

פורסם
  • מחבר

כן צדקת, זאת חומרה שאני מעוניין לקנות.

עכשיו אני מתלבט בין ה E8400 ל Q8400

אם אתה מתכוון שהצרכים שלי זה כוללים OC אז לא.

אני לא יבצע OC למחשב.

הרזולוציה שבה אני ישחק היא כמובן הגבוהה ביותר למסך שלי: 1680x1050

בדרישות הגבוהות ביותר כמובן..

פורסם

במקרה של חומרה חדשה התשובה היא שלא זה ולא זה משתלמים.

כדאי לך כבר לקנות מערכת מבוססת Athlon IIx4/Phenom IIx4 (ככל הנראה מערכות משתלמות יותר לצרכים שלך) או אפילו Core i5-7xx.

תציין בבקשה את התקציב עבור מעבד, לוח-אם וזכרון כדי שיהיה ניתן להמליץ בהתאם למסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שיש לי כבר את הלוח..

מה שאני קונה זה רק מעבד + זכרון.

לצורך הידע התקציב הוא בין 300 ל 400

(וכן אני מדבר על יד שנייה)

פורסם

קח E8400, אם אתה רוצה מעבד מרובע ליבות אז משהו מסדרת Q9XXX.

רק לידע כללי, כיום יש משחקים בודדים שמנצלים 4 ליבות, שווה יותר להשקיע בכרטיס מסך למשחקים.

פורסם

הבעיה היא שיש לי כבר את הלוח..

זה מה ששאלתי. חשבתי כשאתה מדבר על חומרה חדשה אז אתה מתכוון גם ללוח.

300-400 למעבד + זיכרון? או רק למעבד?

פורסם
  • מחבר

רק על המעבד, זכרון כרגע יש לי DDR 2 אבל אחכה טיפה עם קניית DDR3

פורסם

אתה לא צריך DDR3 אם יש לך כבר זכרון קיים. זה פשוט יהיה בזבוז כסף. קח בחשבון שבלוח שלך אתה יכול לעבוד או עם זכרון DDR2 או DDR3 ולא עם שילוב שלהם.

אם אתה נשאר עם הפלטפורמה הקיימת אז עבור משחקים ה-E8400 יהיה עדיף. ה-Q8xxx אינו מעבד משתלם במיוחד, בטח לא למשחקים (ועוד יותר לא אם לא מבצעים OC). אם אתה יכול למצוא Q6600 במחיר הזה כיד שנייה, זאת תהיה אפשרות אפילו טובה עוד יותר.

יחד עם זאת, אני חושב שהאפשרות הכי משתלמת תהיה למכור את הלוח + הזכרון הקיים שלך ולקנות מערכבת מבוססת Athlon II.

פורסם

אין מה לחכות עם DDR3, במיוחד כשסטיק 2GB עולה לך 145 שקל. לך על זה בלי לחשוב.

פורסם
  • מחבר

בינתיים האפשרות הטובה אצלי היא להישאר עם המערכת INTEL..

כי אם אני כבר אמכור אז אני לא אשדרג ל Athlon II אלא ל Phenom X6 1090T .

תודה על התגובות, אני חושב שאם אני לא אמצא Q6600 אני אלך על ה E8400 אלא אם כן אני אמצא אחד מסדרת Q9XXX במחיר משתלם..

בקשר לזכרון, אני מודע לכך שאין אפשרות לחבר גם DDR3 וגם DDR2, התכוונתי שאמכור את ה DDR2 ואקנה DDR3, למרות שאני לא חושב שיש כזה הבדל גדול.. או רק במהירויות ובתזמונים.

שוב תודה רבה!

The Hunter - כן אני שמתי לב שהסטיק ממש זול.. וגם של חברות מוכרות.. אולי אלך על זה ברגע שאקנה את המעבד.

פורסם

1. למערכת משחקים אין לך שום צורך ב-Phenom IIx6. למעשה אתה לא צריך יותר מ-Athlon IIx4. ברזולוציה כזאת עדיף להשקיע יותר בכרטיס מסך מתאים (אם אין לך) כי למרות שהמעבד הוא עדיין קצת צוואר בקבוק, הפרש הביצועים בין Athlon IIx4 ומעבדים "חזקים" יותר אינו מצדיק לדעתי את הפרש המחיר, וגם ה-Athlon IIx4 יספק לך חווית משחק מלאה.

2. אם כבר יש לך זכרון קיים אז ממש מיותר לקנות זכרון DDR3. לא תרגיש בשום הבדל לעומת ה-DDR2 הקיים אצלך. הסיבה היחידה לקנות זכרון DDR3 היא רק אם אתה רוצה להגדיל את נפח הזכרון וקנייה של זכרון DDR3 בנפח הרצוי תהיה זולה יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

תודה על המידע.. בינתיים אשאר עם הלוח הקיים ואקנה את המעבד המתאים לי לפי התגובות פה..

שוב תודה לכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים