עבור לתוכן

לוח ל I5 760 עם תמיכה ב SLI ולוח שתומך ב CF

Featured Replies

פורסם

המלצה לשתי לוחות בהתאם למחיר אני אקח כרטיס מסך

התלבטות בין GTX470 HD6870

פורסם

לוחות התומכים ב-SLI לרוב יקרים יותר עקב הרישוי ל-nVidia.

מה הדרישות האחרות שלך מהלוח?

המעבד כבר אצלך? אם לא אני מציע לך לשקול לעבור לפלטפורמת AMD.

תוסיף בבקשה את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

המעבד עדיין לא אצלי אני כרגע מתלבט לגבי הפריטים האחרונים במערכת שאני הולך לקנות

בפורום מפרטים המליצו לי ללכת על I5 מאחר ועיקר השימוש שלי בתוכנות הנדסיות כמו MATLAB ,VISUAL STUDIO

בין היתר המחשב ישמש גם למשחקים ותכני HD

אני לא יודע בדיוק על איזה דברים שמים דגש כשבוחרים לוח

אני רק יודע שיש את העניין של CF ו OC

האמת שיש לי עדיפות ל GTX 470 בגלל התמיכה ב 3D

OC אני כרגע לא יודע לעשות אבל היתי רוצה לשמור לי את האופציה לעתיד (קל עד בינוני לא יותר מזה)

בפורומים

איזהעוד פרמטרים אמורים להכנס לשיקולים בבחירת לוח?

אני לא מעוניין להשקיע יותר מידי בלוח אני מעוניין להשקיע חכם

ואם אני יורד מהעניין של CF ,SLI על איזה לוח הייתם ממליצים לי ללכת?

המומחים בפורום כרטיסי מסך טוענים ש CF לא כדאי בגלל הנצילות הנמוכה של הערוץ השני 4X

בלוח הזה

מה דעתכם על הלוחות הבאים?

Gigabyte GA-P55A-UD3 P5

Gigabyte GA-P55-UD3L H55 CHIPSET Rev 2.0

פורסם

באופן אישי אני חושב שעבור 99% מהמשתמשים מערך מרובה כרטיסים הוא מיותר. יש מספיק כרטיסים שיספקו לך חווית שימוש מרבית (או קרובה לכך בהתאם למגבלות שאר החומרה) בתצורה של כרטיס מסך בודד וכך אה גם חוסך במחיר הלוח, ספק הכוח וצריכת ההספק בפועל של המערכת.

כאשר אותו כרטי בודד כבר אינו מספיק, מחליפים אותו לכרטיס מתאים באותה נקודת זמן.

אגב, באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

בקשר ללוח אם דרישות מלוח אם הן:

1. כמות חריצי זכרון ותמיכה בנפח זכרון מרבי.

2. כמות וסוג חיבורים נוספים - USB (האם יש לך צורך בחיבור USB 3.0) וחיבורי SATA, eSATA וכו'

3. דרישה ל-CFX/SLI -את זה כבר הזכרת.

4. כל נתון אחר שיכולה להיות לו השפעה. לדוגמה, חשיבות עבור OC (הזכרת) וכדומה.

אגב, בפורום מפרטים לא המליצו לך על לוח מתאים כחלק מהמערכת? או שהמליצו על הלוחות שציינת?

אם אין לך תקציב מוגדר, תוסיף בבקשה את התקציב המרבי שאתה מוכן להשקיע בלוח אלא אם כן ממש אין לך מגבלת תקציב ואתה תקנה את הלוח הכי משתלם שעונה על כל הדרישות שלך ללא קשר למחירו.

והערה בנוגע למעבד. אני לא בטוח שדווקא מעבד של Intel עדיף לשימושים שלך. צריך לחפש מבחני ביצועים ברשת כדי לאמת זאת.

פורסם
  • מחבר

באופן אישי אני חושב שעבור 99% מהמשתמשים מערך מרובה כרטיסים הוא מיותר. יש מספיק כרטיסים שיספקו לך חווית שימוש מרבית (או קרובה לכך בהתאם למגבלות שאר החומרה) בתצורה של כרטיס מסך בודד וכך אה גם חוסך במחיר הלוח, ספק הכוח וצריכת ההספק בפועל של המערכת.

כאשר אותו כרטי בודד כבר אינו מספיק, מחליפים אותו לכרטיס מתאים באותה נקודת זמן.

ירדתי ממערך של שני כרטיסים

אגב, באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק?

FULL HD

בקשר ללוח אם דרישות מלוח אם הן:

1. כמות חריצי זכרון ותמיכה בנפח זכרון מרבי.

לא יודע מה זה נפח זכרון מרבי אני יודע שאני מעוניין לסחוב עם המחשב כמה שיותר ואם זה אומר שכדאי ללכת על לוח שמאפשר תמיכה בנפח זיכרון מירבי ומספר מסויים של חריצי זיכרון אז כן .

2. כמות וסוג חיבורים נוספים - USB (האם יש לך צורך בחיבור USB 3.0) וחיבורי SATA, eSATA'

גם כאן אני לא יודע מה ההבדל בין SATA, eSATA' ומה זה חיבור USB 3.0 אם תוכל להאיר את עיניי בנושא אני אשמח. גם כאן אם אתה חושב שכן כדאי ללכת על החיבורים האלה (או על מספר מסויים של חיבורים מכל סוג) כדי לסחוב עם המערכת כמה שיותר אז כן

3. דרישה ל-CFX/SLI -את זה כבר הזכרת.

ירדתי מזה

4. כל נתון אחר שיכולה להיות לו השפעה. לדוגמה, חשיבות עבור OC (הזכרת) וכדומה.

בינוני אולי גם חזק גם כאן השיקול לסחוב עם המחשב כמה שיותר

אגב, בפורום מפרטים לא המליצו לך על לוח מתאים כחלק מהמערכת? או שהמליצו על הלוחות שציינת?

הציעו לי את הלוח הזה בפורום מפרטים יכול להיות שבחרו את הלוח הזה כדי לא לחרוג מהתקציב ככה שאני לא בטוח שהוא מתאים

אם אין לך תקציב מוגדר, תוסיף בבקשה את התקציב המרבי שאתה מוכן להשקיע בלוח אלא אם כן ממש אין לך מגבלת תקציב ואתה תקנה את הלוח הכי משתלם שעונה על כל הדרישות שלך ללא קשר למחירו.

נגיד עד 700 שקלים אם אפשר לחסוך עדיף

והערה בנוגע למעבד. אני לא בטוח שדווקא מעבד של Intel עדיף לשימושים שלך. צריך לחפש מבחני ביצועים ברשת כדי לאמת זאת.

אחד מהחברים בפורום אמר לי שהמעבדים נבדקו בהרצת MATLAB ו I5 נמצא עדיף

לגבי I5 אני די סגור

פורסם

עזוב כרגע את עניין הזכרון כי עושה רושם שזה לא ממש נתון שחשוב להתחשב בו לשימושיך, הוא די יגזר מהתקציב ושאר הדרישות.

1. SATA זה חיבור לכונן קשיח, SSD וצורב. eSATA זה אותו חיבור (רק עם חיבור פיסי שונה) שמאפשר לך לחבר התקני אסחון חיצוניים. USB 3.0 זה התקן החדש של ה-USB. זה בעיקר רלוונטי אם אתה נוהג או מתכנן בעתיד לחבר ולהשתמש בהתקני אחסון חיצוניים שיהיו בעל הממשק הזה.

2. עניין ה-OC קצת בעייתי, תוכל לבצע אך לוחות טובים ל-OC לפלטפורמה הזאת הם יקרים יותר ולא בטוח שמשתלמים עבורך כי ציינת שזאת לא בדיוק מטרה שלך.

בכל מקרה חשוב שתגיד עם חיבור eSATA ו/או USB 3.0 חשוב לך.

בעקרון שני הלוחות שהציעו לך הם בסדר גמור אם אין לך דרישה מיוחדת מהלוח, וכרגע עושה רושם שאין לך.

פורסם
  • מחבר

רק ב eSATA

פורסם

אם רק eSATA חשוב אז יש שתי אפשרויות:

1. GA-H55M-USB3 הוא אחד הלוחות המשתלמים ביותר באופן כללי והוא גם מכיל USB 3.0 שלא מזיק אם יהיה. אם אתה מתכוון להשתמש בהתקני אחסון חיצוניים (ולכן החשיבות ל-eSATA) בהחלט אתה עשוי למצוא את עצמך יום אחד צריך גם חיבור USB 3.0.

עד כמה שאני יודע ללוחות זולים יותר שמכל בחינה אחרת דווקא מתאימים לך, אין חיבור eSATA ייעודי.

2. תוכל לבחור בלוח זול כדוגמת GA-H55M-D2H שאינו מכיל חיבור eSATA ייעודי, אך מתאים לך מכל בחינה אחרת. תוכל לקנות מתאם (Bracket שהוא מסגרת שאתה מתקין בחלקו האחורי של המארז ומחבר לאחד מחיבורי ה-SATA שעל לוח האם) כדי להוסיף את הפונקציונאליות הזאת. היתרון פה שאתה יכול לחסוך בעלות הלוח, החסרון הוא שחיבור ה-eSATA בא למעשה על חשבון אחד מחיבורי ה-SATA. ככל הנראה זה לא ממש משנה עבורך, אלא אם כן תיכננת לחבר כמות גדולה של כוננים קשיחים.

פורסם
  • מחבר

המליצו לי על הלוח הזה בפורום מפרטים יש בו תמיכה ב eSATA?

פורסם

אם אתה מתכוון לשני הלוחות שהזכרת אז לא. אבל כמו שאמרתי לא בעיה להוסיף את זה באמצעות מתאם. זה פשוט מחליף את אחד מחיבורי ה-SATA.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ללוחות האלה

Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET

Gigabyte GA-P55-UD3L H55 CHIPSET Rev 2.0

אז אם אין בהם eSATA אני אלך על GA-H55M-USB3

אגב מה ההבדל בין H55 ל P55?

ניתן להסתפק בזכרונות האלה?

G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1

₪267

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1943

עוד שאלה שלא ממש קשורה לפורום אתה מכיר חנות באיזור המרכז שנותנת הנחה יפה למזומן?

פורסם

אין. אבל כמו שהסברתי לא חייבים לשלם יותר על הלוח רק בשביל זה כי ממש קל להוסיף את הפונקציונאליות הזאת.

הזכרונות בסדר גמור. קנה את הזכרון DDR3 הזול ביותר בתדר 1333 שאתה מוצא. פרטים נוספים על בחירת זכרון בסטיקי שבראש הפורום.

מדובר בשתי ערכות שבבים שונות. מבחינתך כל עוד הלוח מכיל את כל החיבורים שאתה צריך, אין לזה משמעות.

אין לי מושג בקשר לחנות ולא חושב שהיום יש כזה דבר הנחה משמעותית על מזומן, שולי הרווח של החנויות גם ככה קטנים היום אז אין להם בדיוק מאיפה לקצץ (אבל זה כבר נושא אחר).

פורסם
  • מחבר

שאלה שרציתי לשאול הרבה זמן

למה אף פעם לא ממליצים כאן על הלוחות של אינטל לפי מה שראיתי הם גם די זולים

פורסם

כי לרוב הם "עניים" בפיצ'רים לעומת לוח מקביל של יצרנית אחרת ולא מאפשרים OC, ולכן לרוב לא מתאימים לקהל הגולשים בפורום הזה שמחפש משהו אחר.

הלוחות של Intel טובים בדיוק כמו של כל יצרנית אחרת ואם ראית לוח כזה במחיר מתאים שמכיל את כל מה שאתה צריך, אז בהחלט כדאי לשקול את קנייתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים