פורסם 2010 בדצמבר 1814 שנים יש לי את הפונקציה (SIN(2X +3Y+5 ואת הנקודות X0 Y0 2.275 3.15 , X Y 2.28 3.2עכשיו אני צריך למצוא את הדברים הבאים : א). מצא שגיאה מוחלטת של וקטור X ב). מצא שגיאה יחסית של וקטור Xג). מצא שגיאה מוחלטת של פונקציה לפני XYד). מצא שגיאה יחסית של פונקציה לפי XYה). מהו מספר המצב של פונקציה.איך אני עושה את זה?תודה.
פורסם 2010 בדצמבר 1914 שנים אין לי דרך נוחה לכתוב כאן נוסחאות מתמטיות אז אני מקווה שזה מספיק ברור:א) שגיאה מוחלטת של x:Dx=abs(x-x0)כאשר בדרך כלל רושמים דלתא-איקס, מכיוון שאין לי פה דלתא רשמתי Dב) שגיאה יחסית - משתמשים בגודל שמצאת בסעיף הקודם:e=Dx/x0כאשר לקחתי את x0 כנקודת היחוס מכיוון שהדיוק שלה יותר גבוה.ג) שגיאה מוחלטת של הפונקציה - לא ברור לי אם אתה מתכוון רק לשגיאה שנובעת מאי דיוק בקלט או גם שגיאה שנובעת מפעולות החיבור (מה שנקרא שגיאת אלגוריתם). אם אתה מתכוון לשגיאת קלט אז:Df=abs(df/dx)*Dx+abs(df/dy)*Dyכאשר במקומות שכתבתי df/dx הכוונה היא לנגזרת החלקית של f לפי x ואותו הדבר לגבי y.שים לב שלא ברור לי מה רוצים בדיוק שתעשה כאן. מכיוון שנתנו לך מספרים יכול להיות שהתכוונו שתחשב נגזרת נומרית?ד) באותו אופן כמו שעשית בסעיף ב':e=Df/f0כאשר במכנה אתה מציב את ערך הפונקציה בנק' x0 ו-y0ה) מספר המצב של פונקציה הינו היחס בין השגיאה היחסית של הפונקציה לבין השגיאה היחסית של הקלט. בנוסחא זה יוצא:Cp=(Df/abs(f)) / (Dx/abs(x))
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.