עבור לתוכן

מבקש עזרה בהשוואה בין מעבדים וזכרונות

Featured Replies

פורסם

איזה מעבד עדיף יותר לשימוש במשחקים (לא כבדים), intel Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray או Core 2 Duo E7500, 2.93GHz,

1066Mhz, s775, 3MB Tray או Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray.

המליצו לי פה על מעבדים של AMD שאין לי בכלל ניסיון איתם ואני מעדיף את אינטל על פניהם.

השאלה שלי לגבי זכרונות היא איזה חברה טובה יותר מבין אלה: kingston, mushkin, patriot? (מעוניין ב2G)

ושאלה אחרונה זה ההארד דיסקים שכבר ממש מבלבלים אותי אני זוכר שלפני כמה שנים WD היו הכי טובים אבל היום יש גם את hitachi בשוק וsegate וכל מיני דגמים.. אני מעוניין שיהיה בו 500GB ושיהיה כמה שפחות רועש.

אני נאלץ לבחור בכל הרכיבים הפשוטים האלה בגלל תקציב נמוך..

תודה על העזרה.

פורסם

ל2 המעבדים יש סוקטים שונים-קח את זה בחשבון.

האם מדובר בשדרוג או בקניית מחשב חדש?

אם זה מחשב חדש ה C2D לא בא בחשבון (סוקט ישן).

לI3 פה יש סוקט יחסית חדש (LGA1156) שיאפשר לך אופק שדרוג (מעבר לזה-לא מוכרים היום כ"כ מעבדי C2D ולוחות בסוקט 775).

בקשר לזכרונות-קח את הכי זול מיצרן מוכר ואמין שיש.

בזכרונות מה שמשנה זה הנפח-המהירות והתזמונים שוליים (אלא אם אתה מתכנן OC).

בקשר לכוננים קשיחים-זה תבדוק בפורום אמצעי איכסון.

בקשר לWD-משווים דגמים ולא חברות.

אבל כן-נכנסו כמה מתחרות חדשות שנותנות פייט לWD.

פורסם

בהמשך למה שאמר menas, באופן כללי בחומרה משווים דגמים ולא יצרנים.

חסרים פרטים.

1. מה התקציב?

2. באיזו רזולוציה אתה משחק?

3. תשנה בבקשה את הכותרת לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום. דוגמה לכותרת כזאת "מחפש מעבד, לוח-אם וזכרון למטרות משחקים ברזולוציה X בתקציב Y".

זה שאתה פוסל את מעבדי AMD על הסף זאת טעות מכיוון שייתכן שמערכת כזאת תשתלם לך הרבה יותר. איזה ניסיון צריך להיות לך? זה מעבד. יושב לך בתוך המארז בדיוק כמו כל רכיב אחר, ועושה את שלו. כצרכן נבון אתה צריך לבחור את המערכת שהכי משתלמת לשימושים ולתקציב שלך - כלומר כזאת שתספק לך את את מרב "הביצועים" לכל שקל.

בקשר לזכרונות, ענו לך.

בקשר לכונן קשיח, פנה לפורום 'אמצעי אחסון', קרא את הסטיקי 'כוננים מומלצים' ושם תמצא את התשובה שלך.

פורסם

רק לחדד את מה שנאמר כאן:

מצד אחד, פלטפורמת LGA775 , עליה יושב הE7500, היא פלטפורמה ישנה שבדרכה החוצה מהשוק - אבל לוחות אם מתאימים עולים החל מ250 שקל בלבד.

מצד שני, פלטפורמת LGA 1156, עליה יושב הI3, היא פלטפורמה עדכנית - אבל לוחות אם מתאימים עולים כפול.

מצד שלישי, האופצייה מבית AMD כוללת משולש או מרובע ליבות (ATHLON II 445\640) שעולים פחות ושלוחות אם מתאימים להם עולים כ300 שקל.

אם אתה מתעקש על אינטל - הפסד שלך.

פורסם

+1 למה שרשם שי.

לגבי הזיכרונות- התשובה בסטיקי, סעיף 6.12.

פורסם

ארצה לחדד עוד יותר משהו שנאמר פה.

במידה ותרצה לשדרג או להחליף מעבד/לוח אם אתה תתקע בבקעיה רצינית-סביר להניח שעוד ככה שנתיים יהיה קשה ויקר להשיג מעבדי C2D או C2Q ולוחות אם אם סוקט 775 ואז תצטרך להחליף שילוש/לקנות חלקים חלשים שמתאימים למה שיש לך כבר במחיר מופקע/לקנות מחשב חדש-עסק יקר מאוד.

לעומת זאת,אם תלך על הI3 אולי זה עוד השקעה של 250 ש"ח אך אם משהו יקרה-וכל תמיד לקנות ולהחליף בקלות כי יש להם עוד זמן בעולם המחשבים.

וכמובן אני מחזק את קודמי פה שזה טמטום טהור לשלול את AMD בעיקר כשאתה לחוץ בתקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים