עבור לתוכן

מה אתם עושים קודם? ניקוי רג'סטרי או איחוי ?

Featured Replies

פורסם

אם אתה רוצה להתעקש, אז כן, יש הגדרות ברירת מחדל. אך מי אמר שהן ההגדרות המיטביות?

שנית, אין דרך לאפס את כל ההגדרות. לפחות לא דרך שאני מכיר (וככל הנראה לאיפוס כזה תהיינה גם השלכות שליליות).

אי אפשר להסביר לך פה בדיון אין לעשות הכל כי זה המון מידע, תוכל לחפש מידע ממוקד יותר ברשת אתה מתעניין בפעולה ספציפית. בעניין מנהל המשימות את זה דווקא אתה מסדר מה-Group policy Editor - כי זה עניין גרידא של הרשאות משתמש ואין פה קשר בדיוק לאבטחה (זה אולי מבלבל אבל יש הפרדה בין הרשאות מערכת שלפעמים נעשות למטרות של אבטחה לבין הרשאות אבטחה).

זה שהעדכונים האוטומטיים לא פעילים זה קשור לכך שאותו מזיק (אם זה באמת נגרם ממזיק) ביטל את השירות של העדכונים האוטומטיים. את זה אתה מסדר על-ידי הפעלת השירות מחדש (דרך services.msc או דרך לוח הבקרה).

שירות זה לא תהליך ואתה מבלבל ביניהם. תהליך הוא כל מופע של יישום. לדוגמה, פתחת תוכנה - היא עכשיו רצה ברקע כתהליך. שירות זה משהו קצת אחר, שירות זה תהליך שעובד ברקע של המערכת מאחורי הקלעים ואמור להיות שקוף למשתמש. מטרתם של השירותים היא לספק לך את הפונקציונליות הנדרשת מהמערכת. ללא השירות שאחראי על השמע לא תוכל לשמוע צלילים מהמערכת, הדוגמה שנתת של המדפסת נכונה, ללא שירות הדפסה פעיל לא תוכל להדפיס, יש גם שירותים בשכבות נמוכות יותר שבלעדים המערכת בכלל לא תפעל, לא תוכל למפות רשתות ועוד ועוד. לכן בהגדרה שירותים הם רכיבי מערכת שמאפשרים למערכת לבצע את פעולתה. חלק מהתוכנות מוסיפות שירותים לרשימה כי הן זקוקות לשירות הזה כדי לעבוד (לפעמים אגב זה לא בדיוק נכון והשירותים הללו סתם צורכים משאבי מערכת אם כי במערכות של ימינו שיש בהן הרבה זכרון בדרך כלל זה פחות משנה) ולפעמים אף מטעמי אבטחה (לכאורה יותר קשה לעצור שירות מאשר תהליך - בפועל, לא כל כך).

אוטומטי משמעותו שהשירות נטען באופן אוטומטי.

ידני משמעותו שהשירות מופעל בכל פעם שיישום או תוכנית כלשהי צריכים אותו. זה לא אומר שהוא מספיק לעבוד עם סיום השימוש בו - הוא נשאר פעיל ולכן זאת לא האפשרות הטובה ביותר.

מבוטל - משמעותו שהשירות מבוטל ולא יפעל בשום מקרה עד שלא תשנה את מצב ההפעלה שלו.

מה שיש לך בלשונית אתחול (או איך שלא קוראים לזה בעברית) ב-msconfig זה לא שירותים אלא תהליכים שעולים ביחד עם המערכת. תהליך שמופיע שם לעולם לא יופיע כשירות, אם כי לפעמים לאותה תוכנה יהיה גם שירות מקביל.

• תגובות 57
  • צפיות 12.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

*כן אני מבין שלהרשאות מערכת אין קשר להרשאות אבטחה, זה לא אותו דבר..

אבל הרוגלה או הסוס טרויאני או מה שלא יהיה מבטלים למשתמש את האפשרות להכנס למנהל המשימות או ל REGEDIT או ללוח הבקרה או לכל מקום אחר.

כדי למנוע את הסרתם, כלומר הם משנים את הרשאות המשתמש דרך הרשאות המערכת.

*המקרה שהיה אצלי זה שהתבטלה ה"התראה" שמופיעה כאשר העדכונים האוטומטים לא מופעל ופתאום לאחר סריקה והסרה עם התוכנה , קפץ האדום בסרגל שמודיע שהעדכונים אוטמטים לא מופעלים והמחשב נמצא בסיכון . מה שאומר שהמזיק דאג שלא אדע שהוא ביטל את העדכונים אוטומטים. פשוט ביטל לי את ההתראה.

*וכמו שאמרת שהמזיק ביטל גם את העדכונים האוטומטים וגם את ההתראה שעדכונים אוטומטים לא פעיל . ואני צריך לדאוג להפעיל את השירות מחדש.. (במקרה שהיה , היה צריך סה"כ לסמן לעדכונים להיות פעילים דרך לוח הבקרה. לא קרה לי שהיה צריך להפעיל דרך services.msc אבל אני מניח שאתה מתכוון לשירות

"Automatic Updates Service"

אגב ששירות מסויים לא פעיל אז בדרך כלל שפותחים את היישום שקשור אליו מקבלים הודעה שהשירות לא פעיל "האם ברצונך להפעילו" זה כמה פעמים קרה לי , עם "עזרה ותמיכה" למשל .

*אני מבין ששירות זה מה שמקושר ל SYSTEM במנהל המשימות ומה שמקושר ל USER זה תהליך

רוב השירותים שמקושרים ל SYSTEM באמת לא ניתן לסיים במנהל המשימות אבל יש חלק שכן = השירותים שמוסיפות חלק מהתוכנות כדי שיוכלו לעבוד.

*שיניתי ל ידני ב"שירותים" את כל התוכנות שהוסיפו שירותים מקבילים אשר היו על אוטומט, ועכשיו אותם השירותים נכנסים לפעילות רק לאחר הפעלת היישומים כשצריך אותם ולא אופן קבוע, ועכשיו לאחר סגירת אותם היישומים הם נעלמים ממנהל המשימות ולכן זה נראה לי ש "ידני" מפסיק לעבוד עם סיום השימוש בו. ("המצב האידיאלי")

שלא כמו כשהשירות על אוטומט ולאחר סגירה של היישום המקביל שלו הוא דווקא נשאר במנהל המשימות (לעומת הידני)

*לכל התהליכים שמופיעים אצלי ב MSCONFIG בלשונית "אתחול" (STARTUP) יש שירות מקביל ב"שירותים" (JAVA QUICK STARTER אנטיוירוס, וכל מה שיושב ב SYSTEM32) .

פורסם

מה שקרה לך עם העדכונים האוטומטיים זה סתם מזיק כזה או אחר שביטל לך את השירותים של ה-Windows updates ו-Security Center.

לא בטוח שחכם להעביר לידני כל מיני שירותים. בהרבה מקרים כן (ואף אפשר לבטל אותם לגמרי), בחלק אחר מהמקרים אתה עוד עלול לשבש את התפקוד התקין של התוכנית (ולפעמים יש גם שירותים בעלי יחסי גומלין שתלויים אחד בשני, למרות שבמקרה כזה תקבל התראה אם תנסה לכבות אחד מהם).

אתה יכול לעבור באתר של Black Viper על רשימת השירותים, התפקיד שלהם וההמלצות למצב ההפעלה שלהם אם הנושא מעניין אותך.

מה שעולה בלשונית Startup ב-msconfig זה בדרך כלל סתם ממשקי ניהול גרפים (Frontends) שלרכיבים. לדוגמה, האנטי-וירוס פעיל בדרך כלל כשירות ברקע אך מה שעולה ב-Startup זה רק ממשק הניהול שלו גם אם ממשק הניהול הזה לא יעלה, התוכנה עדיין תהיה פעילה. אותו דבר נכון לגבי מנהל ההתקן של השמע/גרפי - נוהג להתקין איזה סוג של תוכנית שירות לניהול ההגדרות (כשאתה מחבר התקן שמע קופצת הודעה, יש לך אפשרות לשלוט על הרזולוציה של המסך ועוד).

מה שעולה ב-Startup אינו שירות, אלא תהליך שבא ל"השלים" (בהעדר הגדרה טובה יותר) את השירות, ולרוב (לדעתי) הוא בכלל מיותר.

לבי מה שתארת. תהליך מופעל ונעלם לאחר שסגרת אותו - כלומר הפעלת תוכנה וסגרת אותה. שירות לרוב מופעל כאשר יש בו צורך (וכאמור יש גם יחסי גמולין בין שירותים) אך לאחר סיום/סגירת התהליך/שירות שגרם להפעלתו, הוא לרוב לא נסגר מעצמו וממשיך לעבוד ברקע.

פורסם

לא קראתי את הדיון אבל אני לא מריץ תוכנות שמשנות לי את הרגיסטרי.

אני לא סומך על עליהם, וההבדל הפוטנציאלי בגודל כמעט אינו קיים.

לעומת זאת אני מפעיל PERFECTDISK על איחוי אוטומטי בזמן שומר מסך פעם בשבוע וההרדיסקים שלי תמיד במצב אופטימלי.

אחרי ההגדרה הראשונית אין צורך להתעסק עם הנושא בכלל **.

** מומלץ להגדיר PAGEFILE לגודל קבוע ולעשות OFFLINE DEFRAG באופן ידני לפחות פעם אחת עד שזה יושב יפה ומסודר באמצא המחיצה.

פורסם
  • מחבר

שירותים מקבילים של תוכנות . שמוגדרים על אוטומט לאחר התקנת התוכנות שהוסיפו את השירות, ניתן ואפילו מומלץ לשנות לידני לא? הרי למה צריך שהשירות שלהם יעבוד קבוע גם כאשר אנחנו בכלל לא משתמשים בתוכנה?

העניין של הידני ב"שירותים" הוא שרק מתי שאנחנו מפעילים תוכנה מסויימת השירות שלה יכנס לפעולה . אין יחסי גומלין בין שירותים של תוכנות , הרי כל תוכנה והשירות שקשור אליה. אז אין בעיה להפוך מאוטומט לידני שירותים של תוכנות?! וזה אפילו רצוי לא?

לפי מה שאמרת בנוגע למה שעולה בלשונית STARTUP ב MSCONFIG אני מבין שאם אני מבטל שם את האנטיוירוס הוא עדיין יהיה פעיל ויגן על המחשב מפני וירוסים ?

אבל מה שמעניין זה איך תתקבל התראה שיש וירוס אם אין את הממשק ניהול ? (כי אם לא תהיה התראה , הרי זה לא נראה מיותר התהליך שב"אתחול"?!, לא נדע מה קורה)

אני הורדתי מה MSCONFIG ב"אתחול" (STARTUP) הכל כי אמרת שזה מיותר (סה"כ ממשק גרפי של השירותים).הפעלתי את המחשב מחדש ויש דברים שהווינדוס דאג להחזיר בעצמו כמו CTFMON ומה שמקושר ל SYSTEM32 , ויותר מזה הוא הכפיל אותם שם , עכשיו כל מה שהוא החזיר לסימון מופיע פעמיים (אחד מסומן ואחד לא, והם זהים)

אז אני מבין שבעצם תהליך זה ממשק גרפי של "שירות" .

פורסם

1. ביחסי גומלין אני התכוונתי לשירותי מערכת.

2. אתה יכול להעביר את כל השירותים של תוכנות שהתקנת למצב ידני. אבל אם תחזור לאחת ההודעות הקודמות שלי בדיון (או שזה בכלל בדיון השני). כתבתי ששיטה טובה מאוד "לשבור" את המערכת היא לעשות דברים בלי שמבינים בדיוק מה המשמעות שלהם. לבטל שירותים זאת דוגמה טובה לפעולה שכזאת. אני לא אומר שאין צדק בדבריך ושיש שירותים של תוכנות שאתה התקנת שאפשר (ואולי אפילו כדאי) להפוך לידני או לבטל כליל, פשוט אתה צריך לדעת מה מושפע מכך (וגם דרך של ניסוי וטעייה לאחר שהבנת מהו השירות שאתה מפסיק היא אפשרית - רק קח בחשבון את העניין של הטעייה ודע איך להחזיר את המצב לקדמותו).

3. בהמשך לסעיף 2. אפשר להפוך את מצב ההפעלה של שירותים ל"ידני" אבל לפעמים זה ימנע מהתוכנה לעבוד כראוי. לדוגמה, תבטל שירות של אנטי-וירוס והוא לא יפעל באופן אוטומטי.

4. זה מאוד תלוי במבנה של האנטי וירוס ולכן אין פה תשובה כוללנית. אנטי וירוס "טוב" יפעל כשירות וההתראות תתקבלנה ופעולת הניטור ברקע תעבוד גם כאשר ה-frontend שלו כבוי.

5. Ctfmon.exe‏ הוא היוצא מן הכלל והוא למעשה רכיב של המערכת, בין היתר זה הרכיב שמאפשר לך להחליף בין שפות קלט. אותו לא מומלץ ולא כדאי להסיר מה-Startup (וזה אגב משהו שקיים רק ב-XP ולאחר מכן הוטמע ושולב באחד השירותים).

6. לא הבנת נכון.

תהליך - כל מופע של יישום שפעיל ברקע. הפעלת עכשיו דפדפן? הוא נפתח כתהליך. הפעלת נגן מוסיקה? הוא נפתח כתהליך. זהו למעשה הרכיב הבסיסי שמייצג כל יישום פעיל.

שירות - במהותו הוא גם תהליך (כאמור, תהליך הוא יחידת הפעילות הבסיסית), פשוט שירותים הם תהליכים שהוגדרו על-ידי מהנדס המערכת כתהליכים הנחוצים לפעילות המערכת והם מתוכננים לפעול ללא התערבות המשתמש. או במילים אחרות - אלו התהליכים הבסיסיים שמאפשרים למשתמש ההדיוט לעבוד עם המערכת, ללחוץ על כפתורים, להיכנס לתיקיות, לשמוע, לשחק וכו' מבלי שהוא צריך להבין או לדעת מה נעשה מ"אחורי הקלעים".

יש שירותים "מיותרים" שפשוט פעילים כדי לאפשר פונקציונאליות מסוימת, גם אם אותה פונקציונאליות לא רלוונטית לרוב המשתמשים. אותם לרוב ניתן לבטל אם ממש רוצים. אך יחד עם זאת, יש מספיק שירותים ברמה נמוכה יותר שבלעדיהם המערכת, או פוקנציות חיוניות שלה (שמע, רשת ועוד) לא יתפקדו וביטולים, שינויים יגרום למערכת לאבד יציבות או אפילו לא לפעול בכלל.

7. אל תנסה לשייך בהכרח בין היישומים שעולים ב-Startup לבין שירותים או כל דבר אחר. אלו פשוט תהליכים שעולים ביחד עם המערכת. בחלק מאוד גדול מהמקרים הם פשוט מספקים איזו תוכנית שירות שיושבת בקע ומאפשרת שליטה וגישה "נוחות" לפונקציות מסוימות של היישום שאליו היא שייכת (לדוגמה ממשק הניהול של האנטי-וירוס, ממשק הניהול של מנהל ההתקן הגרפי, ממשק ניהול של תוכנות anti-spyware ועוד). אין זה אומר שביטולה מבטל את היכולת להגדיר ולשנות את פעילות היישום, אלא שיהיה אליך לרוב לעשות זאת ממקום אחר ובאופן "פחות נוח" (כלומר לנווט בין תפריטים וכו'). אני אומר שרוב התוכנות ב-Startup מיותרות כי אלא אם כן יש לך יישום מסוים שאת ההגדרות שלו אתה משנה באופן תדיר, ואז יש תועלת בממשק הניהול שלו, לדעתי סתם חבל על המשאבים שהן צורכות. אם כי בכמויות הזכרון שנהוגות היום, זה כבר הרבה פחות רלוונטי (אבל אני אוהב "סדר"). בנוסף, לא מדובר רק על ממשקי ניהול. יש מספיק תוכנות, לדוגמה MSN Messenger ודומיו, שנורא אוהבות לדחוף את עצמן לרשימה הזאת כדי להיטען ביחד עם המערכת. אלו תוכנות שאני תמיד ממליץ להסיר. מעדיף לתת למערכת לעלות ביחד עם הרכיבים ההכרחיים ואז לפתוח את שאר התוכנות/כלים על-פי הצורך. אני לא מכיר מישהו שבאמת צריך ש-Messenger תעלה לו מייד עם המערכת...(אבל אולי זה רק אני).

פורסם
  • מחבר

כתוב שם על מה משפיע כל שירות.. אם אני מתקין תוכנה חדשה ואני רואה שהיא מקושרת ל SYSTEM במנהל המשימות, היא תופיע ב"שירותים" עם אותו שם ואז אוכל להפוך אותה לידני (תמיד אני עושה את זה) אם אני אבטל (אהפוך אותה ל"לא זמין") לא תהיה לי אפשרות להפעיל את השירות מתוך ממשק התוכנה. זה לא פשוט לא יעבוד.

ברור שבשירותי מערכת לא נוגעים אבל יש תוכנה שמבטלת דברים מיותרים בשם advanced system care היא הופכת מה שלא צריך ללא זמין, ומה שצריך מדי פעם מאוטומט לידני..

אם אין לי שימוש בשירות של תוכנה כלשהי אין הבדל בין אוטומט לידני ב SERVICES ..ב-2 המקרים השירות לא יעבוד , רק שבמקרה השני הוא יעבוד רק אם שאפעיל אותו דרך התוכנה..

אם אני הופך את האנטיוירוס לידני הוא לא יעלה בסרגל "אתחול". ואם אפתח אותו הוא גם לא יחזור לסרגל אפילו שזה על ידני.. AVIRA לצורך הדוגמא לא נותן התראות אם הוא כבוי לא נדע למשל אם הוא עשה עדכון או לא..

את CTFMON הורדתי והיה אפשר להחליף מאנגלית לעברית (ALT+SHIFT) אבל לאחר הפעלה יותר מאוחר הוא חזר.

הורדתי את הכל ב MSCONFIG "אתחול" מה שנקרא שם "בטל הכל" מה שהיה ב SYSTEM32 חזר לבד. והכפיל את עצמו עכשיו יש שם 2 מכל המסומנים (אחד מסומן ואחד לא)

גם אם יש יישום מסוים שאת ההגדרות שלו אני משנה באופן תדיר, למה אני צריך שהוא יעלה ב STARTUP ? פשוט אני שם אייקון שלו על שולחן העבודהו ואז פותח לשנות מה שאני רוצה..

מה אתה מתכוון "לנווט בין תפריטים וכו'"

איזה תפריטים? אתה מתכוון לוח בקרה ?או התחל>תוכניות?

פורסם

בכל מה שקשור לשירותים ומצב ההפעלה שלהם אתה די טועה ולא הבנת לגמרי את עקרון הפעולה.

שימוש ב-Advanced System Care מחזיר אותנו בדיוק לתחילת הדיון ולהמלצה לא להשתמש בכלים כאלה. שום כלי לא באמת "יודע" מה צריך ומה לא צריך לבטל ולהכיל כלים גלובליים כאלה זה לא רעיון טוב לדעתי ולהמלצתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מה הטעות שלי בנוגע לשירותים ומצב ההפעלה שלהם ?

התוכנות האלה ל"ייעול המערכת" לא בהכרח מחייבות להשתמש במנקה הרישום שלהן.

הן מציעות גם "ייעול" מה שאומר להעביר שירותים לא נחוצים מאוטומט לידני או לבטל לגמרי מה שלא צריך ומיותר.

(הטענה שלהם היא "אל תדאג סמוך עלינו התוכנה לא תבטל שירותים שאתה צריך" ויש גיבוי)

פורסם

נחוצים או לא נחוצים זה עניין של שימושים. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך. אין הגדרה אחת כוללת שמתאימה בהכרח לכולם. חלק מהשירותים הם חובה עבור כל המשתמשים, אחרים מאוד תלויים שימוש.

באופן כללי כל עוד יש לך מספיק זכרון (ובמערכות מהשנים האחרונות יש) לביטול שירותים אין ממש חשיבות מבחינת "צריכת משאבים". לפעמים יש לזה חשיבות מבחינת אבטחה, אך גם לא.

בשורה התחתונה, מהשימשו בתוכנות האלה לא ייגרם נזק בלתי הפיך, אך חשוב שתדע מה אתה עושה במקום לתת לתוכנה לעשות את זה בשבילך, כי הרי היא עוד יכולה לבטל דברים שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אבל בדר"כ ששירות מסויים מתבטל , מתי שאנחנו מפעילים את היישום שלו אנחנו מקבלים הודעה "השירות מבוטל ואם ברצונך להפעיל אותו לחץ על כן" ואז הוא יחזור לפעילות , ככה שאין מה להסתבך בלחפש אח"כ איזה שירות בוטל..

יש שם הרבה שירותים שקשורים לאבטחה? איפה אפשר לראות מה הם השירותים ששייכים לאבטחה ?

השימוש עם תוכנות אופטימיזציה

ניקוי הרישום אולי כן יכול לגרום נזק בלתי הפיך..

יש בהם גם אופציה של איחוי הדיסק (פעולה שלוקחת בין 2 דקות ל 10 דקות)

בכל אופן שורה תחתונה אתה אומר לא להתעסק אין צורך בזה זה סתם שטויות.

פורסם

לפי דעתי, אם תאחה את הREGISTRY שלא עובדים כראוי לא ייצא מזה כלום..

אז אני חושב שהניקוי קודם לאיחוי.

פורסם
  • מחבר

SnowBoard

יש ניקוי רג'יסטרי

יש איחוי רג'יסטרי

ויש איחוי דיסק קשיח

אנחנו סיכמנו שאין צורך לא בניקוי רג'יסטרי ולא באיחוי רג'יסטרי (ככל הנראה אין בזה שום תועלת)

אבל אם רוצים בכל זאת, אז עדיף לבצע ניקוי רג'יסטרי לפני האיחוי לכונן קשיח.

לגבי איחוי רג'יסטרי מדובר כנראה פעולה שלגמרי לא מומלצת.

תודה רבה!

ושבוע טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים