עבור לתוכן

זקוק לעזרה בבניית מערכת שעוקבת אחרי אור השמש.

Featured Replies

פורסם

אני וחבר מנסים לבנות משהו שיעקוב אחרי השמש, יש לא מעט פרוייקטים כאלה ברשת אך רובם משתמשים או במיקרו בקר או במנועי DC,

אנחנו לא מעוניינים להשתמש באף אחד מהם מסיבות מסויימות.

הנה לדוגמה מעגל פשוט שמשתמש במנוע DC:

1388-solar_tracker_circuit.gif

הצורך שלנו הוא להשתמש בסרוו של מכונית\טיסן בשלט רחוק.

הרעיון שלי היה להשתמש בשני פוטונגדים לכל ציר תנועה (אנכי ואופקי) ובעזרת הנגדים לשחק ב Duty Cycle של האות בקרה של הסרוו.

הבעיה בתכנון שלנו זה שניסינו להשתמש ב רכיב 555 ליצירת האות, אך בגלל רמות תאורה שונות בעונות השנה משתנה לנו גם התדר מעבר

לTolerance של הסרוו (50-60HZ).

אם ישנה דרך לייצר גל ריבועי בתדר קבוע, ובעזרת מחלק מתח פשוט בין שני פטונגדים לשלוט על ה D.C של האות?

עריכה:

הנה מערכת בדיוק כמו שאנחנו צריכים אבל עם שימוש במיקרו: http://www.ermicro.com/blog/?p=771

פורסם

לא מכיר את הפתרון, אבל אני יודע שיש סטארט אפים שמנסים לעשות בדיוק את זה. בהצלחה.

פורסם

הייתי בונה משהוא כזה

המנוע DC מחובר אם 2 הצדדים שלו למעגלים זהים, שבעבודה רגילה נותנים לו נניח + ו + כך שהוא לא מקבל מתח

אם 1 מה LDRים נכנס לצל מתחת לרמת תאורה מסויימת הצד הזה של המעגל מתהפך והמנוע מקבל - מהצד הזה וזז לכיוון המתאים

למשווה יש משוב חיובי חלש (למשל POT1 הוא 1M ומכוון ממש קרוב ל POT2, ו POT2 הוא 1K). זה אומר שהוא לא יעצור בידיוק באותה רמת צל אלא יצא קצת יותר לכיוון האור (כדיי שתהיה השהיה ודאית עד לפעם הבאה שהמנוע נדלק - שלא יקרה מצב שהטרנזיסטורים נטחנים בקפיצות מהירות בין + ו -)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תכנון טוב, ראיתי גם מעגלים כאלה, תודה.

אבל הצורך שלנו הוא לא מנוע DC אלה סרוו.

פורסם

אם תעיף את האלקטרוניקה הפנימית של הסרוו זה מנוע DC רגיל אם תמסורת

פורסם

קראתי כמה וכמה פעמים את הטופיק אבל עדיין לא הצלחתי להבין איך אתה רוצה לבנות בדיוק את המעגל?

לפי מה שהבנתי חיברת מגבר משווה ל555 אבל איך עונות השנה משנות בדיוק?

וגם מה ש 1868 ענה מדוע הצורך במנוע סרוו דווקא ? אם זה בגלל חיסכון בחשמל מנוע עם תמסורת ומיקרובקר (לדוגמה סידרת ה XLP של מיקרוצ'יפ) או מגבר שרת לבד הם פתרונות יעילים יותר ברוב המקרים.

פורסם

שלום,

הדרך המקורית עם המעגל המקורי נראית לי טובה ויעילה.

כדי להתגבר על בעית ה"עונתיות" צריך להוסיף אות REFERENCE למגבר השרת. (יש מגברי שרת שיש להם כניסה כזו ועד כמה שידוע לי לכל A/D יש כניסה כזו.

באות ה REFERENCE אתה מזין את "תנאי הסביבה" וכך יידע המגבר למה להשוות את מה שהוא מקבל בכניסות.

כך שבסופו של דבר התוצאה תהא אחידה.

דרוש נסיון וכיולים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה אך משזו הגיעה - כנראה שתשאר.

דוגמא למגבר כזה הוא INA122. זה מגבר מכשור יחסית יקר אבל יעשה את העבודה. תנסה למצוא ב EBAY.

ישנם זולים יותר אך אני ממש אוהב את זה ועובד איתו הרבה.

טרם אכזב אותי.

ממליץ מאוד לא להתעצל ולקרוא היטב את ה DATASHEET שלו. זה יכול לחסוך הרבה כאב ראש...

בברכת הצלחה,

ניר

פורסם

ניתן להשתמש אם מגבר רגיל ובמקום POT שנותן ערך קבוע לשים LDR נוסף שיהיה תמיד ב 'חצי צל' - קצת פחות מואר מ LDR שנמצא לגמרי בשמש, ויותר מואר מ LDR שנמצא בצל חד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים