עבור לתוכן

עזרה| פירושים קצרים למושגים ברשתות

Featured Replies

פורסם

שלום רב, אני אשמח , אם מישהו יוכל לתת לי הסברים מתומצתים (כמה שורות) לגבי כל אחד מהמושגים ברשתות :

1. DNS

2. Broadcast

3. NAT

4. DHCP

5. DMZ

6. ipconfig.

תודה רבה מראש! :)

**עריכה: אין צורך הסתדרתי בסוף

פורסם

שלום רב, אני אשמח , אם מישהו יוכל לתת לי הסברים מתומצתים (כמה שורות) לגבי כל אחד מהמושגים ברשתות :

1. DNS

2. Broadcast

3. NAT

4. DHCP

5. DMZ

6. ipconfig.

תודה רבה מראש! :)

**עריכה: אין צורך הסתדרתי בסוף

חחחח , שאלה חמודה , כמו QUEEZ בשבילי ,

1. DNS - שרת שמתרגם שמות כמו www.walla.co.il לכתובות IP כגון : 62.182.21.54

2. Broadcast - תרגום מאנגלית , שידור , זה יכול להיות שידור באינטרנט או שידור טלויזיה , מה שמתקשר לסטרימינג ישיר מ"קלטת" ו/או שידור ישיר של רדיו וכד'

3. NAT - טבלה הנמצאת בראוטרים למשל ששם הראוטר רושם כל תקשורת עם כתובת מסויימת ( לא ארחיב בנושא ) אם תרצה הרחבה שלח לי הודעה בפרטי

4. DHCP - שרת שמחלק כתובות IP למשתמשי קצה הנמצאים בתוך LAN ו/או WAN

5. DMZ - מפרידה שירותים שפתוחים לגישה מחוץ לחומת האש משאר הרשת שיושבת מאחורי החומה

6. ipconfig.- פקודה אשר נותנת לך אפשרות לדעת מה כתובת ה-IP שלך ומה ה-SUBNET MASK שלך וכד'

פורסם

מיקי, 2 מתוך 6 שגויות - עברת בציון 66 (מספיק +)

בהצלחה במועד ב'. (השגיאות ב- 2,3)

פורסם

מיקי, 2 מתוך 6 שגויות - עברת בציון 66 (מספיק +)

בהצלחה במועד ב'. (השגיאות ב- 2,3)

מה שגוי בדיוק ?

פורסם

2. התרגום המילולי של המלה נכון, אבל הפירוש לא נכון בהקשר של רשתות מחשבים.

3. רמז: האות השלישית T זה translation ולא table.

נסה שוב בזהירות; אין מועד ג' :)

פורסם

2. התרגום המילולי של המלה נכון, אבל הפירוש לא נכון בהקשר של רשתות מחשבים.

3. רמז: האות השלישית T זה translation ולא table.

נסה שוב בזהירות; אין מועד ג' :)

אתה יודע מה זה טבלת NAT בראוטרטים ?

זה טכניקת ניתוב ברשת מחשבים,

בה נכתבות מחדש כתובות ה-IP של מנות המידע (packets) שעוברות בנתב או בחומת אש.

הטכניקה מאוד יעילה ונמצאת בשימוש נרחב, ונתבים אישיים מודרניים לרוב מבצעים NAT כחלק מהפונקציות הבסיסיות של המכשיר.

ברגע שאתה מוציא בקשה מהמחשב שלך החוצה , זה עובר דרך הראוטר שלך ( למי שיש ) לדוגמא

המחשב שלך מוציא "שיחה" לרשת Packs דרך פורט 80 תחת אותה כתובת IP ,

לאחר מכן , השרת IIS מקבל את הקריאה ומחזיר תשובה דרך פורט מתאים לו , 880 ( לדוגמא )

כשהראוטר מקבל את התשובה , הוא רושם לעצמו שהוא הוציא קריאה לשרת IIS פורט 80 וקיבל בחזרה תשובה דרך פורט 880 ...

הטבלה הזאת הקראת טבלת NAT , לטבלה הזאת יש מקום מוגבל וכשהטבלה מתמלאת עד 0 מקום , הראוטר נתקע ואין יותר גלישה ,

כדי לחזור לגלוש , המשתמש צריך להוציא את הראוטר מהחשמל ( לבצע איפוס ) ואז להחזיר אותו בחזרה לחשמל , ככה הטבלה מתאפסת ( נמחקת )

ואפשר לחזור לגלוש ,

כשבוחרים ראוטר , צריך לבדוק קיבולת טבלת NAT כדי שלא יהיו הרבה ניתוקים ברשת ,

אל נא תתווכח עם המידע שלי

פורסם

micky_86, אני חושב שכתבת פה מספיק שטויות. עוד מישהו, חלילה, יתייחס לזה ברצינות.

פורסם

micky_86, אני חושב שכתבת פה מספיק שטויות. עוד מישהו, חלילה, יתייחס לזה ברצינות.

גם אני חושב שמה שאמרת זה שטויות ,

אז זה הדדי

פורסם

אתה יודע מה זה טבלת NAT בראוטרטים ?

זה טכניקת ניתוב ברשת מחשבים,

בה נכתבות מחדש כתובות ה-IP של מנות המידע (packets) שעוברות בנתב או בחומת אש.

הטכניקה מאוד יעילה ונמצאת בשימוש נרחב, ונתבים אישיים מודרניים לרוב מבצעים NAT כחלק מהפונקציות הבסיסיות של המכשיר.

ברגע שאתה מוציא בקשה מהמחשב שלך החוצה , זה עובר דרך הראוטר שלך ( למי שיש ) לדוגמא

המחשב שלך מוציא "שיחה" לרשת Packs דרך פורט 80 תחת אותה כתובת IP ,

לאחר מכן , השרת IIS מקבל את הקריאה ומחזיר תשובה דרך פורט מתאים לו , 880 ( לדוגמא )

כשהראוטר מקבל את התשובה , הוא רושם לעצמו שהוא הוציא קריאה לשרת IIS פורט 80 וקיבל בחזרה תשובה דרך פורט 880 ...

הטבלה הזאת הקראת טבלת NAT , לטבלה הזאת יש מקום מוגבל וכשהטבלה מתמלאת עד 0 מקום , הראוטר נתקע ואין יותר גלישה ,

כדי לחזור לגלוש , המשתמש צריך להוציא את הראוטר מהחשמל ( לבצע איפוס ) ואז להחזיר אותו בחזרה לחשמל , ככה הטבלה מתאפסת ( נמחקת )

ואפשר לחזור לגלוש ,

כשבוחרים ראוטר , צריך לבדוק קיבולת טבלת NAT כדי שלא יהיו הרבה ניתוקים ברשת ,

אל נא תתווכח עם המידע שלי

הגדרת עכשיו active table שמשמשת בתהליך הPAT (סוג של NAT)

אתה מאוד מבולבל, חלק מהנתונים נכונים אבל ממש לא בקונטקסט..

אבל לא לדאוג! וויקיפדיה לעזרתך : http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

פורסם

הגדרת עכשיו active table שמשמשת בתהליך הPAT (סוג של NAT)

אתה מאוד מבולבל, חלק מהנתונים נכונים אבל ממש לא בקונטקסט..

אבל לא לדאוג! וויקיפדיה לעזרתך : http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

אני יודע על מה אני מדבר ...

תמיד יהיו ויכוחים , אף אחד אף פעם לא יהיה שלם עם היידע של האחר ,

תמיד זה יהיה ככה כשמדובר בהנדסת רשתות

פורסם

סלח לי ידידי, אבל כל מה שאתה "יודע" זה המעט שהספקת לספוג מהסקנדים שלך בנטויז'ן או ב012 או באיזו תמיכה פרטית שאתה לא עובד בה.

מושגים שהם בעצמם לא הכי מבינים (הסקנדים שלך) למעט בודדים בלבד שהחליטו באמת להתעמק יותר ממה שהם צריכים לעבודה הזו.

אין כזה דבר "תמיד יהיו ויכוחים , אף אחד אף פעם לא יהיה שלם עם היידע של האחר" - זה לא שיעור בספרות פה... זה מדע והגדרה.

חבל שאתה כ"כ בטוח בידע של עצמך שמבוסס על אנשים אחרים שכנראה השרו עליך בטחון שלא בצדק (כי גם הם לא יודעים על מה הם מדברים)

אם אתה רוצה לדעת מה זה NAT תשאל את SHדודו, ותפסיק להעביר טעויות ותפיסות מוטעות למשתמשים תמימים.

זה שיש במה שאתה אומר מעט אמת, לא אומר שיש לך חצי מושג על מה אתה מדבר וככה זה גם נראה מהצד.

פורסם

סלח לי ידידי, אבל כל מה שאתה "יודע" זה המעט שהספקת לספוג מהסקנדים שלך בנטויז'ן או ב012 או באיזו תמיכה פרטית שאתה לא עובד בה.

מושגים שהם בעצמם לא הכי מבינים (הסקנדים שלך) למעט בודדים בלבד שהחליטו באמת להתעמק יותר ממה שהם צריכים לעבודה הזו.

אין כזה דבר "תמיד יהיו ויכוחים , אף אחד אף פעם לא יהיה שלם עם היידע של האחר" - זה לא שיעור בספרות פה... זה מדע והגדרה.

חבל שאתה כ"כ בטוח בידע של עצמך שמבוסס על אנשים אחרים שכנראה השרו עליך בטחון שלא בצדק (כי גם הם לא יודעים על מה הם מדברים)

אם אתה רוצה לדעת מה זה NAT תשאל את SHדודו, ותפסיק להעביר טעויות ותפיסות מוטעות למשתמשים תמימים.

זה שיש במה שאתה אומר מעט אמת, לא אומר שיש לך חצי מושג על מה אתה מדבר וככה זה גם נראה מהצד.

מה זה ? יש לנו מגדת עתידות פה בפורום !! אתה פשוט יודע מה אני חושב ומאיפה ! ואו אתה תותח !!

שמעעע ...

נשיימעעעעעעססס , אני כבר כמעט שנה לא עובד בנטויז'ין ,

וגם אף פעם לא הקשבתי להם , כי הם מטומטמים ,

אז שתבין , שיש מקורות אחרים חוץ מ"סקנדים" בנטויז'ין ,

ומה זה בכלל "סקנדים" תאמין לי , בנטויז'ין לא רק האנשים מטומטמים , גם חברה הכי מטומטמת בארץ ,

כל מי שרוצה לקבל גידול במוח , שיילך לעבוד בטויז'ין , אני שונא את החברה הזאת כמו שיהודי שונא את היטלר אחי ... לא צוחק ...

אז יופי , אתה עובד בתמיכת אינטרנט של נטויז'ין ? או 012 ? כל הכבוד לך ,

רק תחשוב , יותר משנתיים עברו , את היידע שלי לא פיתחתי מהאנשים מטומטמים בנטויז'ין , את היידע אני יודע , כן כן , ממקורות אחרים ...

מאיפה ???

אתה יודע מה זה תואר !? כן כן , תואר ... משהו כזה שלומדים באוניברסיטה ...

אולי תגיד לי שגם המרצים בטכניון הם לא משהו , וכי הם חושבים שהם יודעים הכל ואתה המלך , כל יכול , יודע על מה הוא מדבר ... לא ???

כשמדובר ברשתות יש מושגים דומים ,

מה שאני מתכוון זה לא באמת מה שאתה מתכוון , וגם מה שאני יגיד לך ( שהוא נכון ) אז אתה תגיד לי שהוא לא נכון ...

לפני שאתה אומר לי את מה שאני חושב , תחשוב טוב , כי אולי אתה טועה ,

בכל אופן ,

יכול להיות שיש הבדל בין NAT רגיל לבית טבלת NAT ,

תרשום בגוגל "טבלת NAT" , אתה תבין על מה מדובר ,

ופעם הבאה לפני שאתה מכניס לי דברים לפה ,

דבר איתי , כי אולי אתה טועה ...

אתה חצוף ממדרגה ראשונה !!!

פורסם

חבל..

עולם הרשתות הוא לא אמנות, יש הגדרות מדוייקות ודברים תמיד עובדים בצורה מסויימת לפי הפרוטוקול.

כל תלמיד CCNA מתחיל (לימודים של בין שבוע מרוכז ל3 חודשים, ממש לא תואר ראשון) יוכל להסביר בקצרה לגבי סוגי NAT, הבדלים ותצורות עבודה.

NAT הוא מושג שמתייחס לכל תרגום בין כתובות, האפליקציה הנפוצה היא PAT או HIDE NAT שהוא גם ברירת המחדל בתפעול רוב הנתבים הביתיים.

חבל להרחיב כאן לגבי האופן המדוייק של העבודה, אבל אני יותר ממוכן לעשוכן כאן ובכתב, אם תוכל להראות למרצה שלך את כל השרשור :)

בעצם אל, חבל להרוס את הציונים..

פורסם

חבל..

עולם הרשתות הוא לא אמנות, יש הגדרות מדוייקות ודברים תמיד עובדים בצורה מסויימת לפי הפרוטוקול.

כל תלמיד CCNA מתחיל (לימודים של בין שבוע מרוכז ל3 חודשים, ממש לא תואר ראשון) יוכל להסביר בקצרה לגבי סוגי NAT, הבדלים ותצורות עבודה.

NAT הוא מושג שמתייחס לכל תרגום בין כתובות, האפליקציה הנפוצה היא PAT או HIDE NAT שהוא גם ברירת המחדל בתפעול רוב הנתבים הביתיים.

חבל להרחיב כאן לגבי האופן המדוייק של העבודה, אבל אני יותר ממוכן לעשוכן כאן ובכתב, אם תוכל להראות למרצה שלך את כל השרשור :)

בעצם אל, חבל להרוס את הציונים..

הבנתי מה הייתה הדילמה ,

כן , אכן NAT זה משהו קצת שונה ,

אבל אני התכוונתי לטבלת NAT ,

ולא לפיצ'ר NAT כמו שכולם מכירים שנמצא לרוב בשרת ה-DNS/DHCP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים