עבור לתוכן

המחשב קופא,גם לאחר פירמוט

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לחבר שלי בעיה במחשב,המחשב קופא פתאום ונתקע.

זה קרה בהתחלה שהיה מותקן XP

פירמטתי את המחשב התקנתי WIN 7 ובדיוק שהוא עומד לסיים את ההתקנה המחשב נתקע.

אחר כך שניסיתי שוב להתקין המחשב, נתקע באמצע ההתקנה.

יום לאחר מכן עשיתי פירמוט מלא והתקנתי XP ,הכל עבד מצוין עד שהמחשב שוב קפא.

פורסם
  • מחבר

OOCT אני לא יוכל לבדוק כרגע כי אין שום מערכת הפעלה.אבל לפני שהמחשב עשה את הבעיות הטמפ' שלו היו טובות.

MEMTEST מצא 2 שגיאות בשעתיים של בדיקה(עדיין עובד)

זה מקור הבעיה? אין מצב שזה HD או אולי אפילו לוח אם?

פורסם

אם נמצאו שגיאות אז קודם צריך לבדוק את הכיוון הזה. שגיאות לא אומרות בהכרח שהזכרון תקול, ייתכן פשוט שהוא לא מוגדר בצורה נכונה.

כדי לוודא שהזכרון מוגדר בצורה נכונה:

1. תאתר את דגם הזכרון, מכיוון שאין לך גישה למערכת הפעלה תבדוק מה מספר הדגם שמוטבע על מדבקת הנתונים שמודבקת עליו.

2. תיכנס אל אתר היצרן ותבדוק מהם התדר, מתח ותזמונים בהם מיועד הזכרון לעבוד.

3. תכנס ל-BIOS ותוודא שהתדר, מתח ותזמונים מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן (הם לא תמיד מזוהים נכון באופן אוטומטי) - מבנה תפריטי ה-BIOS נמצא בחוברת לוח האם אם תזדקק לו כדי לאתר היכן נמצאים פריטי התפריט המתאימים.

4. לאחר שווידאת שהזכרון מוגדר בצורה נכונה תריץ שוב MEMTEST, אני ממליץ על הרצה במשך לילה שלם או לפחות כמה שעות 4-5.

5. אם עדיין נמצאו שגיאות ויש יותר ממודול זיכרון אחד תבדוק כל אחד מהמודולים בנפרד ובחריצים שונים כדי לאתר מי מהם תקול (בהנחה שלא שניהם תקולים).

6. אם מצאת מודול תקול תפעיל את המערכת עם מודול בודד ותחליף את התקול במסגרת האחריות, אם בתוקף.

פורסם

לדעתי הוא צודק ..

פורסם

כרגע הבעיה היא הזיכרון אים יש לך אחריות תיקח את המחשב לתיקון תגיד להם שהבעיה היא בזיכרון שיריצו memtest

קרה לי שהחזירו לי את המחשב לאחר החלפת לוח אם והבעיה היתה בזיכרון,

וחזרתי לאחרי שבדקתי עים memtest צילמתי גם את המסך והחליפו לי את הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

אם נמצאו שגיאות אז קודם צריך לבדוק את הכיוון הזה. שגיאות לא אומרות בהכרח שהזכרון תקול, ייתכן פשוט שהוא לא מוגדר בצורה נכונה.

כדי לוודא שהזכרון מוגדר בצורה נכונה:

1. תאתר את דגם הזכרון, מכיוון שאין לך גישה למערכת הפעלה תבדוק מה מספר הדגם שמוטבע על מדבקת הנתונים שמודבקת עליו.

2. תיכנס אל אתר היצרן ותבדוק מהם התדר, מתח ותזמונים בהם מיועד הזכרון לעבוד.

3. תכנס ל-BIOS ותוודא שהתדר, מתח ותזמונים מוגדרים בהתאם לנתוני היצרן (הם לא תמיד מזוהים נכון באופן אוטומטי) - מבנה תפריטי ה-BIOS נמצא בחוברת לוח האם אם תזדקק לו כדי לאתר היכן נמצאים פריטי התפריט המתאימים.

4. לאחר שווידאת שהזכרון מוגדר בצורה נכונה תריץ שוב MEMTEST, אני ממליץ על הרצה במשך לילה שלם או לפחות כמה שעות 4-5.

5. אם עדיין נמצאו שגיאות ויש יותר ממודול זיכרון אחד תבדוק כל אחד מהמודולים בנפרד ובחריצים שונים כדי לאתר מי מהם תקול (בהנחה שלא שניהם תקולים).

6. אם מצאת מודול תקול תפעיל את המערכת עם מודול בודד ותחליף את התקול במסגרת האחריות, אם בתוקף.

במחשב היה מותקן שני מודלים של זכרונות,האחד של CEON שאני מניח שהגיע כשהוא קנה את המחשב מאייבורי...

השני KINGSTONE שאני קניתי לו.

הרצתי בדיקה בMEMTEST לכל אחד מהזכרונות.בCEON היה את השגיאות,אחרי שהוצאתי אותו המחשב לבינתיים עובד מצוין.

תודה על העזרה!

פורסם

שוב, זה שאתה מקבל שגיאות לא אומר שהזכרון תקול, ייתכן שהוא לא מוגדר נכון וכדאי לוודא שהוא מוגדר בצורה נכונה לפני שמבצעים בדיקה עם MEMTEST כדי לקבל תוצאות מהימנות.

שנית, כדי לעבוד עם שני זכרונות צריך להגדיר אותם ידנית, בטח אם הנתונים שלהם שונים. יש להגדיר אותם לעבוד לפי המכנה המשותף הנמוך. פרטים מלאים בנושא בסעיף 6.3 של הסטיקי 'שאלות נפוצות' בפורום מעדים, לוחות-אם וזכרונות'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים