עבור לתוכן

תומך לחימה- כבאי או אפסנאי?

Featured Replies

פורסם

מה שמפתה אותי לגבי כבאות זה שהשירות של כבאי נמשך רק שנתיים, ואם מחשבים גם את היציאות של שבוע- שבוע השירות בפועל הוא בסה"כ שנה.

אפסנאי בסה"כ נראה לי תפקיד נחמד, לא עושים שם יותר מדי.

אשמח למידע על אופן השירות ומה כל אחד היה מעדיף..

פורסם

בתור אפסנאי לתקופה ממש קצרה, אני כבר אגיד לך עכשיו. נסה כמה שיותר להתרחק מהתפקיד הזה.

או שיציבו אותך במקום שיקרעו לך את התחת וכל הזמן ינפיצו לך עבודות - סידור וניקוי המחסן, קיפול מדים, ספירת מלאי, ניפוק ציוד לטירונים...

גם יש נסיעות עם המשאית לבסיס ציוד.

(ההצבות הכי גרועות - בבסיסי טירונים, הדרכה, כל מיני בהד"ים עם תחלופה גבוהה של טירונים/קורסיסטים)

או שתתחפשן ותשב רגל על רגל בבטלה מוחלטת הכל תלוי במקום שיציבו אותך. אין לי מושג לגבי כבאי, לי לפחות נשמע יותר מעניין.

פורסם

איזה עוד תפקידים שווים כתומכי לחימה?

פורסם
  • מחבר

אין ממש תפקידים שווים בתור תומך לחימה, תומך לחימה הוא בין ג'ובניק ללוחם.

אם אתה מעוניין לדעת- מה שעוד הוצע לי במיון:

מאבטח מתקנים

טבח

נהג

מכונאי רכב

ואלו לא ממש תפקידים טובים.

Benor:

אמרתי לקצינת מיון שאני מעדיף אפסנאי על גבי השאר, אבל לחבר מהיחידה יש קשרים בכבאות ואני שוקל לדבר איתו כדי שינסה לצרף אותי למערך הכבאות למרות ההעדפה שבחרתי..

הלך הרוח היה שרוב האנשים מעדיפים כבאי מכל שאר תפקידי תומך לחימה.

פורסם

תראה אין לי ברירה,כבאי הוא התפקיד המעניין ביותר שניתן כאפשרות לתומך לחימה?

פורסם
  • מחבר

בנתיים נראה שכן..

פורסם

תומך לחימה זה פשוט ג'ובניק שנמצא במקום שנחשב 'מסוכן' יותר מנניח, הקריה.

כבאי ללא ספק.

פורסם
  • מחבר

כבאי עושה שנתיים או שלוש?

לא כ"כ הולך לי בגוגל היום..

פורסם

כבאי !!!!!!!

אחרי הצבא תוכל למצוא עבודה מיד D:

עם לא בשירותי הכבאות אז בחברת חשמל או במפעלים גדולים!

כסף טוב - עבודה לא קשה ( פרט לשריפות ).

פורסם

אחרי הצבא תוכל למצוא עבודה מיד D:

אתה עוקב קצת אחרי החדשות בארץ?

פורסם

תומך לחימה זה פשוט ג'ובניק שנמצא במקום שנחשב 'מסוכן' יותר מנניח, הקריה.

כבאי ללא ספק.

אפשר להתפלסף אודות הגדרת תומך הלחימה מפה ועד מחר, אבל ג'ובניק הוא בוודאי לא. תפקידו כמובן אינו בלחימה, אבל הדוגמה המצויינת היא רמת הגדוד. מבלי להכנס לתכניות אופרטיביות, נהג בפלוגת המפקדה שמסיע מיכלית סולר לתידלוק רק"ם הנמצא בשטחי בפריסה או מוביל פגזים בגדוד תותחנים/שריון בוודאי ובוודאי שאי אפשר להשוות לנהג "בוס" בקריה שעושה שליחויות ומסיע מפקד זה או אחר לישיבות (כבודם מונח במקומם, רק רציתי להדגיש את ההבדל). אין מה לעשות, כל יחידה לוחמת זקוקה למעטפת לוגיסטית שזה אותם אפסנאים/טבחים/נהגים/חיילי תקשוב/שלישות וכו'. לא מעט חייילים בתפקידם הללו מנסים לצאת כדי לעשות את אותו הדבר, רק לצאת כל יום הבייתה, בין אם מפינוק ובין אם מסיבות אישיות אמיתיות.

בכל מקרה, לפותח הדיון, תשאף לעשות את המקסימום שאתה יכול בהתחשב במכלול הנתונים שלך. בכל זאת, פרק זמן לא מבוטל מהחיים שלך שעדיף שלא תתנוון במהלכו.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להשיג כבאי, אבל הסיכויים דיי קטנים.

אפסנאי בתור עדיפות שנייה, מקווה ליפול על בסיס נחמד.

שכחתי לציין שאני אהיה תומך לחימה אך ורק בבסיסי חיל האוויר, עד כמה זה טוב(או רע)?

פורסם

אין טוב או רע, הכל תלוי באיך אתה מתייחס לשירות. לא מכיר את חיל האוויר, מבחינת מבנה אירגוני ואופי התפקידים אבל אל תדאג, יהיה בסדר, אבל הבסיסים לרוב מושקעים ויש חדרי כושר/בריכות (בניגוד לגדודים שעוברים ממקום למקום שבמקרה הטוב יש מכולת כושר מסכנה שראתה ימים טובים יותר)

פורסם

עומרי, משהו לא ברור לי: בסיסי ח"א אינם נחשבים לבסיסי קו קדמי ולכן הרוב המוחלט של המשרתים בהם אינם תומכי לחימה (ובוודאי שאינם לוחמים). אלה שיוצאים לשטח עקב תפקידם, כמו כל המוטסים או כאלה שמשתתפים בפריסות הם סיפור אחר, אבל כל מי שנשאר באופן קבוע בבסיס או לכל היותר מתנייד לבסיסים אחרים שגם הם אינם קו ראשון, נניח בתור אפסנאי עם משאית הציוד, אינם מוגדרים כתומכי לחימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים